שתף קטע נבחר

איך לחסוך במים - העצות שלכם

ברשות המים צריכים לשמוח: הזמנו אתכם לשלוח לנו טיפים לחיסכון במים, וכמעט טבענו בים של הצעות ופתרונות. את רובן אפשר ליישם ממש מהיום - למרות שאולי כדאי לשקול היטב מקלחת במי ים, או ויתור מוחלט על רחצה. אבל המסקנה ברורה: יש הרבה דרכים לחסוך במים - צריך רק לבחור.

 

  • רבים מכם הציעו פתרונות לחדר האמבטיה. המומחה כתב: "כשמתקלחים, לפני שמגיעים המים החמים, יוצאים מהברז מים קרים. תמלאו במים הקרים האלה דליים ותשקו את העציצים או את הגינה. תתפלאו איזו כמות של מים מתבזבזת עד שהמים נעשים חמים. אני עושה זאת כבר הרבה זמן".

 

  • לצחי יש הצעת ייעול: "... במקלחות בצבא ובמעונות באוניברסיטה יש רק שני ברזים במקלחת - חמים או קרים - ואין ברז אמצעי שתפקידו רק לסגור את זרם המים... זה יוצר מצב שכאשר מישהו שוטף את עצמו במקלחת ואז, למשל, חופף ראש, הגיוני וחסכוני יהיה לסגור את המים בזמן החפיפה ואז לפתוח שוב.

 

"אבל!!! אם הוא יסגור את המים כאשר יש לו רק שני ברזים (חמים וקרים), יקח לו הרבה זמן לכוון את הטמפרטורה הרצויה שוב... וכל זה עם סבון על הראש ועיניים עצומות. אם היה לו ברז שלישי, הוא היה סוגר את המים בחפיפה, ואז כשמסיים לחפוף פותח אותם שוב בלי לשנות את טמפרטורת המים. בקיצור - הוספה של ברז שלישי ששולט רק על הזרם תעודד עוד אנשים לסגור את המים בזמן שהם מסתבנים וחופפים".

 

  • גם לטל מהצפון יש הצעה: "זה לא סוד שהרבה מים יורדים בשירותים. זה גם לא סוד שצריך לשטוף ידיים אחרי השימוש בשירותים. אז למה לא למקם את הכיור לשטיפת ידיים מעל הניאגרה, ואת פתח הניקוז של הכיור לחבר לניאגרה. כך, בכל פעם ששוטפים ידיים, במקום שהמים ילכו לאיבוד הם יכנסו לניאגרה לשימוש עתידי".

 

  • יניב מציע: קחו בקבוק של קולה או יין (לא משנה) ותכניסו אותו לתוך הניאגרה (בתוך מכל המים). ככה אנחנו חוסכים ליטר וחצי עד שניים בכל הורדה של המים, שזה חסכון אדיר עם כל העם יעשה את זה".

 

  • מיכאל מציע עין אלקטרונית: "התקנת מכשיר קטן וזול, כמו שיש בכל שרותים ציבוריים, המפסיק את המים באופן אוטומטי אם אין מישהו ששם ידיים מתחת לברז. לאלה שיתקינו יוזלו המים בחשבון. למי שלא יתקין, יועלה מחיר המים תוך חודש ימים. כך יושגו שני היעדים: גם חיסכון מיידי ואמיתי וגם גבייה מוגברת מאלה המבזבזים".

 

מצחצחים - חממו מים במיקרו

  • לשיננית יש טיפ לבעלי שיניים רגישות: "... לוקח זמן עד שהמים בברז מתחממים, לכן אני מראש מחממת בספל אישי מים במיקרוגל למשך 30 שניות, והצחצוח הוא מיידי מבלי לחכות דקות רבות וארוכות עד שהמים החמים יגיעו".

 

  • מאיה הציעה טיפ לחיסכון להורים לתינוקות: "את המים של אמבטיית התינוק, כמות די גדולה ובסה"כ די נקייה, לא זורקים לאחר השימוש אלא משתמשים בה להשקיית הגינה, אדניות, עציצים בבית. הצמחים שלנו פורחים נהדר!".

 

  • זו ההצעה של גיל לחיסכון במים: "ניתן לחסוך במים אם לא תדליקו בוילר לבת/ן הזוג. ככה המקלחות יהיו מזורזות, במיוחד בחורף". אלדר הציע "להתקלח 60 שניות. זה אפשרי ביותר, תנסו!".

 

  • דנה מציעה ללכת להתקלח במי הים, ואפילו למלא דליים ולהביא הביתה. "אפשר לשטוף רצפות במים של הים. לפי האמונה של סבתא שלי, מי הים גם מוציאים עין הרע בבית". 

 

  • מוישה אופניק מציע לא להתקלח בכלל: "לגוף יש שומן טבעי שהוא מפריש כדי לשמור על עצמו. כשאנחנו מתקלחים אנחנו מסירים את השומן הזה מהגוף. לא רק שאנחנו מבזבזים מים ופוגעים בסביבה, אנחנו גם פוגעים בעצמנו. מתרגלים לזה תוך שמונה ימים, בדוק. גם לריח". הוא מציע גם שירותי קומפוסט: "אין שימוש במים בכלל. גם ידידותי לסביבה, וגם בטרנד".

 

עוברים למטבח

  •  מישהו הציעה לשטוף כלים עד שהמים החמים מגיעים. "אני גרה בבית דירות, ככה שעד שהמים החמים מגיעים לוקח הרבה זמן שמים סתם נשטפים לניקוז. בדרך כלל מצטברים אצלי גם הרבה כלים בכיור במטבח (סטודנטית רווקה. אוכלים כל היום), ככה שאני שוטפת כלים עם הברז של המים החמים, ועד שאני מסיימת - המים החמים כבר הגיעו ואפשר ישר להיכנס למקלחת (וזה גם תירוץ לעשות כלים ולא לחכות שיגמרו הכפיות/ סכינים/ צלחות)".

 

  • יאיר נותן קרדיט להוריו: "הוריי מזה שנים נוהגים להשאיר גיגית בכיור המטבח בביתם וכל פעם ששוטפים כלים או אפילו שותים מים ואת היתרה לא רוצים והמים נשפכים לכיור. המים אצלם הולכים לגיגית. כל יום הם מוציאים את המים לגינתם ומשקים עציץ או עץ. לדעתי זה חוסך אחלה מים. דרך אגב - את המים שיוצאים משטיפת הכלים הם מורידים מהם את הסבון".

 

חבית בחצר

  • אסף מציע לאסוף את מי הגשמים: להעביר חוק שכל בנין מגורים ובנין ציבורי יחויב להתקין מיכלי איסוף גשמים על הגגות. את המים האלו לאגור ולהשתמש להשקית גינות וכדומה. צריך גם לפתח שיטה לאגירת מי גשמים שסתם נשטפים לביוב ברחובות, ולהשתמש לחקלאות כל פעם שיורד גשם. 

 

  • MIA חוסכת בכביסה: "כאשר אני מכבסת, והמכונה במצב שטיפה, אני שמה פקק באמבטיה. מי השטיפה נשארים באמבטיה ואני משתמשת בהם לשטיפת הרצפות, לניגוב רהיטים, לרחיצת כיורים, שרותים חלונות וכ"ו. מה שנשאר נזרק לדשא לגינה".

 

יורדים לים

  • יהונתן: "למרבית צריכת המים בבית מספיקים מי ים: אסלה, רחיצת כלים, אולי אפילו רחצה, שטיפת רצפה ורכב, אולי אפילו כביסה בתנאים מסויימים. למה לא להזרים מי ים בכל הצנרת הרגילה, ולהוסיף צנרת מיוחדת למים מתוקים לשתיה?

 

  • אייל מציע להעביר את תחנות הכיבוי לחוף הים: "... יהיו משאבות שישאבו מיי ים לתחנות, ותאמינו לי גם מי ים מכבים שרפות. כיום משתמשים במי שתיה לכיבוי שרפות, ובכל מיכלית יש מאות של ליטרים. אגב, ניתן לעשות את המיכליות מנרוסטה כך שלא יקבלו חלודה".

 

  • ולמה לא לנצל את המים מהמזגנים? איתן חן מציע: "מזגן קטן נותן בשעת עבודה כ-2 ליטר מים. בבדיקה שערכתי מתברר כי בניין ממוצע עם 10 מזגנים הפועלים מ-10 בבוקר ועד 17 בערב אפשר לאגור מאות ליטרים.

 

"המים האלו יכולים לתת פתרון להשקיית הגינה, שטיפת חדר מדרגות ועוד. תכפילו 200 ליטר כפול 30 יום ותראו לאיזו כמויות מים אתם מגיעים. כל ביניין יהיה מחובר למאגר המים באמצעות משאבה פשוטה וברז מיוחד. יש מדינות שמי המזגנים ממלאים את מי האסלה באמצעות מערכת פשוטה".

 

  • אריה בונה על הטורקים דווקא: "אפשר לארגן סדרה של אניות להובלת מים (אולי אפשר להפוך אניות להובלת נפט להובלת מים - ממילא יש הרבה אניות פנויות בגלל הירידה בצריכת הנפט). פעם היתה תכנית להביא מים מטורקיה. איני רואה שום סיבה טכנית למה לא ניתן לבצע תכנית חרום כזאת בפרק זמן עד הקיץ".

 

  • ו-AY מציע לרכוש רק מים מיובאים: "יש גם זולים וטעימים, אפילו יותר מהמקומיים". 

 

יש לכם עוד טיפים ועצות, או משהו להגיד לעולם על משבר המים? - שלחו תגובה; יש לכם תמונות של ביזבוז מים או של מדשאה מתייבשת? שלחו קובץ ; רוצים לקרוא מה אחרים כתבו? - הציצו כאן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: liquidlibirary
אילוסטרציה
צילום: liquidlibirary
מומלצים