שתף קטע נבחר

האו"ם: יותר מ-770 מתו מכולרה בזימבבווה

תוך יומיים, עלה מספרם של מקרי המוות במגפת הכולרה בזימבבווה בכמאתיים - מ-569 ל-774. גם מספרם של האנשים שחלו במחלה עלה ל-15,219. על פי התרחיש הגבוה ביותר של ארגון הבריאות העולמי, כ-60 אלף איש נדבקו במגפה הקשה

ארגון הבריאות העולמי (WHO) הודיע היום (ד') כי 774 בני אדם נספו מהתפרצות מגפת הכולרה בזימבבווה - וכי מספר מקרי ההידבקות במחלה עומד על 15,219.

 

דוברת הארגון, פדלה שאיב, אמרה כי הנתון החדש גבוה ב-200 מהאומדן האחרון שפרסם ארגון הבריאות העולמי לפני יומיים, העומד על 569. "המספרים משתנים מדי יום", אמרה. אתמול הודיע הארגון כי על פי התרחיש הגרוע ביותר, ייתכן ש-60 אלף איש חלו במחלה - למרות שלפי שעה ידוע רק על מספר מקרים נמוך בהרבה.

 

ממשלת זימבבווה טענה כי התפרצות המגפה נמצאת תחת שליטה. ההתפרצות - שפקדה את המדינה לאחר חודשים של אלימות וטלטלות פוליטיות - היא הקשה ביותר שאי פעם תועדה בזימבבווה. הארגון טוען כי בתי החולים ומרכזי הבריאות במדינה אינם מסוגלים להעניק לחולים את התרופות שאותן הם צריכים כדי להבריא. כולרה היא מחלה פשוטה למדי למרפא.

 

התפשטות המגפה, בנוסף על המחסור הקבוע במזון ובמים, הדגיש את קריסתה הכלכלית של המדינה הדרום-

אפריקנית, שהיתה פעם אחת המשגשגות מבין מדינות אפריקה, אך נקלעה למשבר חמור עקב מדיניותו הכלכלית הכושלת של השליט רוברט מוגאבה.

 

לנוכח המצב הקשה, רבו לאחרונה הקריאות מצד מדינות מערביות הדורשות ממוגאבה לפרוש. עם זאת ממשלתו של מוגאבה מאשימה את מדינות המערב כי הן מנצלות את המגפה כדי להפיל את משטרו. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מוגאבה. רבו הקריאות לפרוש
צילום: AP
מחסור במים בהרארה. ארכיון
צילום: AP
מומלצים