לבני: כל ירי מעזה יחייב אותנו להגיב
כשבחמאס מדברים על תום הרגיעה בסוף השבוע, מזהירה שרת החוץ את הארגון הפלסטיני: "אם החמאס ימשיך להפעיל טרור מעזה, ישראל תפעל באמצעים שברשותה. לא נוכל להשאיר את עזה בשליטת החמאס"
בזמן שראשי החמאס מדברים על סוף הרגיעה ב-19 בדצמבר - אומרת הערב (יום א') שרת החוץ, ציפי לבני, כי "כל ירי מעזה יחייב אותנו להגיב כדי להגן על אזרחים. אין רגיעה שמשמעותה יהיה ירי לעבר ישראל".
בפגישה עם שר החוץ של אוסטריה, אמרה לבני: "אם החמאס ימשיך להפעיל טרור מעזה, ישראל תפעל באמצעים שברשותה. לממשלה אחריות כלפי אזרחים, והמדינה צריכה לספק מענה לטרור שמופעל נגדה באמצעים הצבאיים העומדים לרשותה. לא נוכל להשאיר את עזה נשלטת בידי חמאס".
מוקדם יותר קיימה לבני דיון בלשכתה בעניין מדיניותה המוניטארית של ישראל כלפי החמאס בעזה. בתום הדיון, בו השתתפו נציגים של מערכת הביטחון, משרד החוץ ומשרד המשפטים הוחלט שמנכ"ל משרד החוץ אהרון אברמוביץ' ירכז עבודת מטה בנושא זה.
שני הנושאים שייבדקו על ידיו הם המשך העברת הכסף על ידי ממשלת ישראל לעזה והמשך פעילות הבנקים הישראלים מול הבנקים שברצועת עזה.
במהלך הדיון הובהר שמחויבותה של ישראל בתחום המוניטרי נובעת מהסכמי פריז, אשר נחתמו ב-1994. הבנקים הישראלים מתכוונים לסיים את עבודתם מול הבנקים בעזה לקראת סוף השנה האזרחית, בשל החשש שמא הכספים שהם מעבירים לרצועת עזה ישמשו את הטרור ובכך תיפתח עילה לתביעה נגדם. לבני ביקשה מאברמוביץ' לסיים עם עבודת המטה כדי שתוכל להציגה בפני ראש הממשלה, אהוד אולמרט, והפורומים הממשלתיים הרלבנטיים.
"הזדמנות לקבוע תג מחיר"
ומה אומרים תושבי עוטף עזה? ראש עיריית שדרות, דוד בוסקילה, אמר כי מבחינתו לא היתה רגיעה: "ההצהרה הזו של החמאס מתפרצת לדלת פתוחה. רגיעה הרי לא היתה פה, היא היתה רק למראית עין. בחודש שבו נורות עשרות, אם לא מאות רקטות, זאת בפירוש לא רגיעה. מי שהיה נאיבי מספיק לחשוב שזו רגיעה, אז הוא בהחלט טועה. אני חושב שאסור לנו כאזרחים של מדינת ישראל וכמדינה ריבונית לתת לחמאס לקבוע את סדר היום שלנו, כאילו אנחנו הנתינים שלהם. הייתי רוצה לראות ממשלה שמגיבה ופועלת בצורה נחרצת ביותר, בכדי שהירי הזה ייפסק ובכדי שהחמאס לא ירימו יותר ראש".
מי שעוד סבור כי לא היתה רגיעה הוא ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר: "בפועל, אני חושב שהם יירצו בהמשך הרגיעה. הם אומרים בעצם שהם לא מחוייבים להמשיך את הרגיעה. אני לא חושב שאנחנו צריכים להיכנס למהלך כזה או אחר כרגע. אנחנו צריכים להמשיך בעשייה, להביא לפה יותר תושבים וסטודנטים".
סגן ראש עיריית אשקלון, שמעון כהן, אמר כי לדעתו אסור היה מלכתחילה לחתום על הסכם הרגיעה. "אסור לתת לרשעים הללו להחליט עבורנו ועצוב מאוד שאנחנו מתנהלים לפי לוח זמנים שלהם.
אנחנו מדינה ריבונית, יש לנו צבא, ויש מערכת ביטחון שיכולה לפעול ולא לתת לנו לחיות מול הגורמים העוינים הללו, אלא לתת לנו לקבוע להם מתי ואיך יהיו ההסכמים שלנו איתם".
מי שעוד מפציר בישראל לפעול הוא ראש מועצת חוף אשקלון, יאיר פרג'ון, שאמר: "אנחנו חייבים ליצור את מאזן האימה וחמאס צריכים לקרוא במסגדים שלהם ולבקש מאיתנו את הרגיעה. אנו מדינה ריבונית ויש לנו את היכולת לפעול מול החמאס ומול הטרוריסטים האלה. צריך היה מלכתחילה לקבוע תג מחיר על כל ירי של רקטה וזה לא היה. וכעת יש פה הזדמנות לעשות זאת".