העליון עיכב את שחרור האסירים עד לדיון בנושא
שופט ביהמ"ש העליון הוציא צו זמני וקבע כי על המדינה להשיב לערעור בעתירה נגד שחרור האסירים הפלסטינים עד שעות הבוקר. עד קבלת החלטה בנושא - נקבע כי "לא תיעשה ההעברה עצמה"
עתירה לבית המשפט העליון מעכבת את שחרור האסירים הפלסטינים. במהלך חריג שסותר החלטה קודמת שלו, קבע אמש (יום א') השופט אליקים רובינשטיין כי על המדינה להשיב לעתירה בנושא עד השעה 7:45. לאחר מכן יוחלט על המשך הטיפול בערעור. השופט רובינשטיין כתב בהחלטתו כי "לא תיעשה ההעברה עצמה בטרם החלטה".
בשירות בתי הסוהר כבר הושלמו ההכנות לשחרור בבוקר, לאחר שבית משפט העליון דחה בימים האחרונים את כל העתירות שהוגשו נגד שחרור האסירים. מרבית האסירים רוכזו
בכלא עופר הסמוך לרמאללה. 18 מהם מהם רוכזו בכלא שיקמה הסמוך לאשקלון. בעקבות הדיון המחודש נקבע שעה חדשה לשחרור האסירים - 12:00.
קודם להעברתם לבתי הכלא עופר ושיקמה עברו האסירים תהליך של זיהוי ודאי. בנוסף הם עברו בדיקות רפואיות ונפגשו עם נציגי הצלב האדום. לפני שיצאו את כותלי הכלא אמורים האסירים לחתום על התחייבות שלא לעסוק בטרור. האסירים היו אמורים לעבור דרך מחסום ביתוניא לשטחי הגדה - ובמחסום ארז לרצועת עזה.
בעתירה, שהוגשה בידי משל"ט - מכון משפטי לחקר טרור וסיוע לנפגעיו - ובידי המועצה האזורית גוש עציון, נטען נגד שחרורם של 250 אסירים פלסטינים כמחוה לחג הקורבן, בהתאם להחלטת הממשלה מלפני שבועיים.
העותרים: נפלו פגמים בהליך קבלת ההחלטות
העותרים תקפו את מדיניות המחוות שנוקטת הממשלה ואת תהליך קבלת ההחלטות בנושא זה. בנוסף, צורפה לעתירה רשימת האסירים שעתידים להשתחרר ונטען כי נפלו פגמים בהליך שחרורם מהכלא. יחד עם העתירה הוגשה בקשה לצו ביניים, שימנע את ביצוע המהלך עד תום הדיון בבית המשפט.
בתגובת המדינה לעתירה נטען כי העתירה לוקה בשיהוי כבד ואין כל הסבר לעיכוב בהגשתה.
המדינה הזכירה כי בעתירה קודמת ודומה לעניין זה קבע בית המשפט כי עיתוי הגשת העתירה בשעות הלילה שלפני השחרור הצפוי - די בו כדי לדחות את העתירה.
תחילה קבע רובינשטיין כי אין להוציא צו ביניים בנושא וכי על המדינה להשיב תוך 21 ימים לעתירה. הוא אף תקף את העיתוי המאוחר שבו הוגשה העתירה.
לאחר החלטתו הראשונה של השופט רובינשטיין, ערערו העותרים שוב על ההחלטה וטענו כי הסיבה לשיהוי היא לא תלויה בהם וכי מיד לאחר קבלת תשובת משרד המשפטים, לנושא שמות המועמדים לשחרור הם הגישו את עתירתם.
בנוסף, טענו העותרים כי הנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן, המייצג את האינטרס הפלסטיני הוא שדחה את שחרורם של האסירים בשבוע ו"לכן רק הגיוני הוא שאלו שמייצגים את האינטרס של אזרחי ישראל ישמיעו את טענותיהם בבית המשפט, גם אם הדבר יעכב את שחרור המחבלים".