שתף קטע נבחר

 

בג"ץ לניצב בר-לב, דיכטר והמפכ"ל: דברו

השופטים המליצו לניצב בר-לב, למפכ"ל המשטרה ולשר לביטחון פנים להידבר בנוגע לעתידו של מפקד המחוז הדרומי במשטרה - הנמצא בחופשה. הצדדים הסכימו לבקשה

תדברו - כך ביקש בית משפט העליון מניצב אורי בר-לב, מפכ"ל המשטרה רב-ניצב דודי כהן והשר לביטחון פנים אבי דיכטר, בדיון שהתקיים היום (ב') בעקבות עתירתו של בר-לב לבג"ץ. ההחלטה ניתנה לאחר שהצדדים השונים הסכימו ביניהם להיענות להצעת בית המשפט להידברות בין הצדדים.

 

פרקליטו של ניצב בר-לב, עו"ד יעקב נאמן, אמר בדיון כי מדובר בקצין המצטיין ביותר במיגור הפשיעה. לדבריו, מי שניהל קמפיין תקשורתי נגד בר-לב היה המפכ"ל וכי רב-ניצב כהן והשר לביטחון פנים המציאו כל פעם טענה אחרת כדי להכשיר את סילוקו של בר-לב מהמשטרה. "לוקחים קצין מצטיין וזורקים אותו מהמשטרה. דיכטר ודודי כהן מנסים להראות שהם חזקים ושהם יכתיבו לכולם מה לעשות עם בר-לב. מערכת ציבורית לא יכולה להתנהג ככה, איזה מסר הם מעבירים לציבור, לשוטרים?", אמר עו"ד נאמן.


עו"ד נאמן וניצב בר-לב (צילום: דודי ועקנין)

 

במהלך הדיון רמזו השופטים לצדדים, כי במצב שנוצר אולי עדיף לקחת פסק זמן ולחכות שהאווירה תירגע. השופטים - מרים נאור, אשר גרוניס ועדנה ארבל - אמרו לצדדים כי עדיף להם אולי למצוא פיתרון מעשי ופיתרון להידברות שתפתור את הסיטואציה. לאחר הערות השופטים, אמר עו"ד נאמן שאין לו בעיה להידבר עם דיכטר והמפכ"ל, אולם זה בתנאי שבר-לב יסיים את תפקידו הנוכחי כמפקד המחוז הדרומי בעוד כחצי שנה ואחר כך יוחלט מה יהיה עתידו.

 

נציגת הפרקליטות, עו"ד אביגיל בורוביץ', טענה כי גם לדיכטר ולבר-לב אין בעיה להידבר, בתנאי שיובהר שבר-לב אכן ייצא ללימודים. השופטים הבהירו לצדדים כי אם תהיה הידברות, אז זו תהיה ללא תנאים מוקדמים, לא מהצד של דיכטר והמפכ"ל ולא מהצד של בר-לב. לאחר הפסקה הודיעה נציגת הפרקליטות, בהסכמתו של עו"ד נאמן, כי הצדדים אכן מסכימים להידברות. עו"ד בורוביץ' הוסיפה כי למרות הנכונות למצוא פתרונות אחרים, הרי שבר-לב חייב להביע אמון במערכת לקבלת מרות. השופטים קבעו כי בעוד עשרה ימים הם צריכים לדווח על ההידברות לבית המשפט, ואם לא תהיה הסכמה יימשך הדיון בבית המשפט. 

 

נציג התנועה לאיכות השלטון, עו"ד אליעד שרגא, שתנועתו גם הגישה עתירה בנושא, אמר בתום הדיון: "אף אחד לא רצה לעשות את העבודה השחורה ולהוציא את הערמונים מהאש, למרות שברור לכולם שלמשטרה צריכה להיות עילה טובה כדי לגלגל את בכיר נציביה הביתה. אני מקווה שתהיה פה החלטה נורמטיבית, יש לזכור שהמשטרה היא של עם ישראל ולא של המפכ"ל והשר".

 

"לימודים או פיטורים"

בשבוע שעבר שיגר השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, מכתב לעורך דינו של ניצב בר-לב ובו כתב שאם תוך שבועיים לא יקבל קצין המשטרה את מרות המפכ"ל וייצא ללימודים כהצעתו של רב-ניצב כהן - הוא יפוטר מהמשטרה. במקביל, שלח השר דיכטר את אותה הודעה לבג"ץ כפי שהתחייב.

 

הסערה סביב מפקד המחוז הדרומי במשטרה החלה לפני מספר חודשים - כאשר המפכ"ל, רב-ניצב דודי כהן, הודיע על שורת מינויים חדשים של סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה, האמורים להיכנס לתוקף בקיץ 2009. מפקד המחוז הדרומי לא שובץ בסבב, ובמקום זה - הוצע לו לצאת ללימודים.

 ניצב בר-לב שעודכן מהתקשורת אמר כי הוא לא מתכוון לצאת ללימודים וכי יש בידו מספיק תארים ואין סיבה לבזבז עוד מכספי משלם המסים.

 

מאז סוף חודש אוגוסט נמצא ניצב בר-לב בחופשה כפויה בביתו. הוא עתר לבג"ץ באמצעות עורך דינו, נגד הכוונה להוציאו ללימודים ו/ או להדיחו מהמשטרה. ב-26 באוקטובר ערך השר דיכטר שימוע לניצב בר-לב, וגם על כך היה מי שהרים גבה - איך ייתכן שהשר דיכטר, מי שאמר שאם ניצב בר-לב לא ייצא ללימודים, יפוטר מהמשטרה, הוא זה שגם מקיים לו את השימוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניצב בר-לב בבית המשפט העליון
צילום: דודי ועקנין
מומלצים