החקלאים מאיימים להפסיק את האספקה לוויטה
מגדלי ירקות טוענים שהיא חייבת להם כסף: "אם החוב לא יוסדר, לא נחדש את האספקה"; ויטה: "אין אירועים חריגים בחברה"
הטוענים הם מגדלי הירקות המאוגדים בארגון משקי עמק יזרעאל ובארגון משקי גליל תחתון, המגדלים עבור ויטה תירס, אפונה ותפוחי אדמה. שני הארגונים הללו טוענים כי ויטה חייבת להם 40 מיליון שקל. לדבריהם, מלבד אי חידוש הסכמי ההספקה, הם גם לא יזרעו שטחי גידול חדשים עבור ויטה עד שיוסדר החוב.
עונת הזריעה מסתיימת בימים הקרובים. לפיכך, אם יממשו הספקים את ההצהרות, עלולה ויטה להיוותר ללא חומר גלם לעונה הקרובה.
"לא נזרע ירקות ולא נספק אותם כל עוד לא יוחזר החוב", אמר ל"ידיעות אחרונות" אהרון בן חורין, העומד בראש ארגון משקי עמק יזרעאל. "המגדלים לא מוכנים לזרוע ירקות לעונה נוספת. מדובר במפעל הגדול ביותר בארץ לעיבוד ירקות, ובהיותו פועל בצפון, הוא קונה את עיקר תוצרתו ממגדלי הצפון."
גם מפעל האריזות טוען שויטה חייבת לו
שני גופים נוספים טוענים כי ויטה חייבת להם כסף: לגין, מפעל אריזות הפח לשימורים של קיבוץ יגור מעמק יזרעאל, וספקית הירקות הדסים. אחיקן בר לוי, ראש ארגון משקי גליל תחתון, אמר אתמול כי מגדלי התירס כולם צפויים לסבול מעיכוב התשלומים של ויטה, היות שמועצת הצמחים מחייבת את מגדלי התירס להתארגן כ"פול," ולהתחלק ביניהם בהכנסות, בניכוי הפסדים.
"גם בעבר ויטה פרי גליל פיגרה בתשלומים", אמר ספק נוסף של החברה, "עכשיו היא פשוט חדלה לשלם". חובות ויטה לבנקים מוערכים עתה ב-100 מיליון שקל. לחברה גירעון בהון חוזר שעמד על 65.6 בסוף ספטמבר. את הרבעון השלישי סיימה בהפסד של 7.4 מיליון שקל, לעומת 1.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. סך כל המכירות של ויטה ב-9 חודשים הסתכמו ב-192 מיליון שקל, מתוכם שלושה רבעים מייצור הירקות, והיתר משיווק של מוצרים יבשים כמו מרקים וריבות.
ויטה מסרה בתגובה: "מצבה הפיננסי של ויטה פרי גליל דווח בדוחותיה הכספיים לרבעון השלישי".
אביב אלגור מסר ל-"ממון:" "אנחנו בתקשורת עם הספקים. אין אירועים חריגים בחברה".
הידיעה המלאה התפרסמה במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות