הדולר צונח בעקבות הורדת הריבית בארה"ב
קיצוץ הריבית בארה"ב לשפל חדש מחליש את הדולר מול השקל ביותר מ-2%. גלעד שמעוני מאקסלנס: הורדת הריבית הפכה את הכסף המושקע בארה"ב לאלטרנטיבה פחות טובה, וכשאנשים מוכרים דולרים המטבע האמריקני נחלש
הפחתת הריבית החדה בארה"ב אתמול, לשפל של כל הזמנים מורידה הבוקר (ד') את הדולר בשיעור של יותר מ-2% לרמה של 3.74 שקלים. במקביל, האירו מתחזק מול הדולר בעולם, ועולה גם מול השקל בשיעור של כמעט 1% לרמה של 5.28 שקלים.
הפדרל ריזרב (הבנק המרכזי של ארה"ב) הודיע אמש (ג') על קיצוץ הריבית ב-0.75% ל-0.25%, בניסיון לעצור את ההידרדרות הכלכלית במדינה. בעקבות הקיצוץ החד, צונח הדולר גם בעולם מול המטבעות המובילים: הדולר צונח מול האירו ואף הגיע במהלך המסחר לשפל של 1.42 דולר לאירו.
במסחר הבוקר מול הין היפני נחלש הדולר לרמה של 88.24 ין לדולר, הרמה הנמוכה ביותר מאז אוגוסט 1995. במסחר מול הליש"ט צנח הדולר לשפל של 1.5706 דולר לליש"ט, ומול הפרנק השווייצרי נחלש המטבע האמריקני לרמה של 1.1096 דולר לפרנק, הרמה הנמוכה ביותר מאז ה-30 בספטמבר.
"הורדת הריבית הפכה את הכספים המושקעים בארה"ב לאלטרנטיבה פחות טובה, כי הריבית שם נמוכה יותר ולמעשה כמעט אפסית, ולכן המטבע האמריקני נחלש", מסביר גלעד שמעוני, מנכ"ל אקסלנס קרנות נאמנות, "אנשים מעבירים כסף מריבית נמוכה לריבית גבוהה במדינות אירופה, וכשמעבירים כסף מארה"ב זה גורם למכירה של דולרים ולקנייה של מטבעות כמו אירו. כתוצאה מכך, המטבע שמוכרים אותו יורד והמטבע שקונים אות עולה".
שמעוני: בטווח הארוך הדולר יתחזק
שמעוני סבור, עם זאת, כי היחלשות הדולר הנוכחית היא תיקון טכני בלבד למגמת ההתחזקות של המטבע האמריקני בתקופה האחרונה, וטוען כי בטווח הארוך צפוי הדולר להתחזק בשנים הקרובות.
לדברי שמעוני, בחודשים האחרונים הדולר התחזק, והגיע אף לשיא חוזקה של 1.2 דולר לאירו, לאחר שהמשקיעים הבינו כי הבעיה שהחלה בארה"ב היא בעצם בעיה של כל העולם, ושהמצב חמור יותר באירופה. "כרגע יש תיקון טכני, אבל מגמות בשוק המטבעות הן מגמות של כמה שנים, ואני חושב שמגמת ההתחזקות של הדולר תימשך", אומר שמעוני.
לדבריו, "הנימוק העיקרי הוא שארה"ב היא המדינה הראשונה שנכנסה למיתון, ולהערכתנו היא תהיה גם הראשונה שתצא ממנו. יחסית לכלכלה האירופית, הכלכלה האמריקנית תצא מהמשבר מחוזקת יותר, ולכן בשנים הקרובות המטבע האמריקני צפוי לדעתנו להתחזק. בשל כך, הרמה הנוכחית הקרובה ל-1.42 דולר לאירו היא הזדמנות קניה טובה לדולר".
שמעוני מציין, כי התחזקות האירו מול הדולר בעולם משפיעה ישירות על התחזקות האירו מול השקל.