שתף קטע נבחר

ברק על הירי מעזה: כשהמצב יחייב לפעול - נפעל

21 רקטות שוגרו מאז הבוקר לעבר ישראל. שר הביטחון התייחס לירי המאסיבי, ואמר: "איננו נרתעים מפעולה רחבה בעזה, אך איננו רצים לפעולה כזו". בעקבות ירי הרקטות תקף צה"ל חוליה של משגרי קסאמים בצפון רצועת עזה

שר הביטחון, אהוד ברק, התייחס הערב (יום ד') לירי רקטות הקסאם מרצועת עזה, ואמר: "איננו נרתעים מפעולה רחבה בעזה, אך איננו רצים לפעולה כזו. כשהמצב יחייב לפעול - נפעל. נחליט מהו המקום והזמן הנכון. אני מציע להשאיר את השיקולים הללו לדרג המדיני". בעקבות ירי הרקטות הערב לעבר ישראל, תקף צה"ל חוליה של משגרי קסאמים סמוך לבית חנון שבצפון רצועת עזה.

 

ברק, שנאם בכנס של המכון למחקרי ביטחון לאומי, אמר כי "זה מצב שקשה להשלים איתו והנטל הוא על כתפי אזרחים שאני רוצה מכאן להביע הערכה עמוקה לכושר העמידה שלהם, ושל ראשי היישובים". מאז הבוקר ירו הפלסטינים יותר מ-20 רקטות קסאם לעבר ישראל, ופצצת מרגמה נוספת. אחת הרקטות פגעה בחנייה של מרכז מסחרי - שני בני אדם נפצעו קל מרסיסים, ואדם נוסף סובל מרעשים חזקים באוזניו.


האסטרטגיה הישראלית (צילום: איציק בירן) 

 

שר הביטחון הסביר בדבריו את האסטרטגיה הישראלית, על רקע כניסת ממשל אובמה, והבחירות בישראל וברשות הפלסטינית. "צריך לגשת לעניין בעיניים מפוקחות עם רגליים על האדמה. לא להיעתר ללחץ העיתונות או ללחץ הציבור ברגע מסוים. אני מחזיק בתפישה אותה אחז ראש הממשלה רבין בזמנו, שמלחמות היו ותהיינה, אלא שצריך להרחיק אותן כדי שישראל תפרח", אמר ברמזו על הלחץ הציבורי להגיב לירי הקסאם.

 

הוא הזהיר בנאומו מפני מצב מתוח בצפון מול סוריה: "ישראל ודאי זוכרת ששבועות ורק ימים בודדים לפני מערכות גדולות - לא ידענו שהתמודדות רחבה בדרך. גם אם זה לא ברור אם זה יתחיל מהחמאס, או מחיזבאללה, או ממצב הדריכות הגבוה מאוד בו נמצאים בימים אלה הסורים". ברק ציין כי הוא בעד הידברות עם הסורים, כדי להוציא אותם מהמעגל עם איראן וחיזבאללה. הוא הוסיף כי צריך לנהוג בצורה חכמה, כדי לא להגיע למצב של מלחמה והזכיר את אשר ארע בזמן מלחמת לבנון השנייה.

 

בעניין איראן, אמר שר הביטחון דברים שכבר אמר בעבר, כפי שטענו אנשיו, לנשיא הנבחר של ארצות הברית, ברק אובמה. ברק, ראשון השרים הבכירים בישראל, שתומך בדיאלוג אמריקני-איראני בתנאים מגבילים, אמר: "יש היגיון להידברות קצרה ותכליתית עם איראן, בתנאי שאם יסתבר כי היא מוסיפה לתעתע בעולם ומייצרת נשק גרעיני תהיה דרך מוצא ממחויבות זו". עם זאת הוא הוסיף: "איננו מורידים שום אופציה מהשולחן ואנו מתכוונים למה שאנו אומרים".

 

סכנה אחרת שרואה ברק מהתחמשות איראן בגרעין, היא האפשרות שמדינות ערב השכנות,

 הקרובות יותר לישראל, יבקשו להתחמש בנשק שכזה: "אני לא רואה כל סדר עולמי כשאיראן מחזיקה נשק גרעיני. מדינות שכנות באזור או רק חלקן, ייפתחו במאמץ לבנות או לקנות נשק גרעיני".

 

ברק הזהיר גם מפני הטרור האיסלאמי הקיצוני, העלול במקרה של התחמשות איראן בנשק גרעיני - לקבל לידיו אמצעים גרעיניים. לדבריו, תהה זו פריצה חמורה של מערכת הסיכונים שתוביל לטרור גרעיני. "ארגון טרור עלול לשלוח מכולה עם פצצה מפגרת, כמו זאת שפגעה בהירושימה ובנגסאקי עם נפץ ו-gps על אונייה לנמל בחוף המזרחי של ארצות הברית".

 

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק, בכנס היום
צילום: איציק בירן
פלסטינים משגרים קסאם
צילום: AFP
מומלצים