הייצור התעשייתי ירד ב-3.5% באוגוסט-אוקטובר
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הייצור התעשייתי ללא ענפי הטכנולוגיה העלית ירד ב-6.9% באוגוסט-אוקטובר
עכשיו זה רשמי: המשבר הגיע לתעשייה. היקף הייצור התעשייתי ירד במהלך החודשים אוגוסט-אוקטובר ב-3.5% בחישוב שנתי. כך פרסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס). הייצור התעשייתי, לא כולל ענפי הטכנולוגיה העלית, ירד באותה תקופה, בחישוב שנתי, ב-6.9%.
- מכת פיטורים בתעשייה הישראלית
הירידה בייצור התעשייתי בשלושת החודשים האמורים נבעה בעיקר מירידה של 10.4% בענפי הטכנולוגיה העלית (אלקטרוניקה, מחשוב, ציוד בקרה ותרופות), ומקיטון של 13.4% בענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית, בחישוב שנתי.
עוד עולה מנתוני הלמ"ס עולה כי בחודשים ינואר-אוקטובר גדל סך הייצור התעשייתי ב-8.4%, והייצור התעשייתי ללא ענפי הטכנולוגיה העלית עלה ב-3.1%. לפי נתונים מנוכי עונתיות, ירד באוגוסט-אוקטובר מספר משרות השכיר בתעשייה ב-1.1%, בחישוב שנתי. זאת, בהמשך לירידה של 0.7% בשלושת החודשים הקודמים. בינואר-אוקטובר 2008 גדל מספר משרות השכיר ב-2.2% בהשוואה לתקופה המקבילה.
ירידה בפדיון ענפי המסחר והשירותים
בנוסף לירידה בהיקף הייצור התעשייתי, מדווחת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) גם על המשך הירידה בפדיון ענפי המסחר והשירותים. באוגוסט-אוקטובר ירד הפדיון הכולל בענפים אלה בשיעור שנתי של 4.2%, בהמשך לירידה של 3.8% בשלושת החודשים הקודמים.
ירידות חדות במיוחד נרשמו בתקופה הנסקרת בפדיון המסחר הסיטוני (7.6%), ענף החינוך (7.8%) ושירותי אוכל והארחה (6.5%). ירידות אלה קוזזו בחלקן על ידי עליות של 2.3% שנרשמו בענפי הנדל"ן והשירותים העסקיים ושל 2.8% בשירותי הבריאות, הרווחה והסעד.
נתוני הייצור התעשייתי והפדיון בענפי המסחר והשירותים יקבעו את השינוי החודשי במדד המשולב למצב המשק שצפוי בנק ישראל לפרסם מאוחר יותר היום.