רוסיה התנגדה, ומשקיפים אירופים ייצאו מגאורגיה
רוסיה דרשה שהארגון לביטחון ושיתוף פעולה באירופה יכיר בעצמאותו של המחוז הבדלני דרום אוסטיה, אך הארגון התנגד - ועקב אי ההסכמה לא הצליחו הצדדים להאריך את פעילותו של הארגון בגאורגיה
הארגון לביטחון ושיתוף פעולה באירופה הודיע היום (ב') כי יחל להסיג את אנשיו מגאורגיה ב-1 בינואר 2009 - לאחר שהתנגדותה של רוסיה סיכלה את ההצעה להאריך את פעילותו של הארגון במדינה. זאת, בעקבות העימות על מעמדו של החבל הבדלני דרום אוסטיה.
מוסקבה מעוניינת שפעילות הארגון - המתמחה בחיזוק הדמוקרטיה והשגחה על זכויות האדם - תשקף את הכרתה בעצמאותו של החבל הבדלני, בעקבות המלחמה שהתחוללה באוגוסט בין רוסיה לגאורגיה.
עם זאת, ארצות הברית ובנות בריתה האירופיות בארגון, שבו חברות 56 מדינות בסך הכל, אינן מכירות בעצמאות דרום אוסטיה. הארגון ביקש להאריך את המנדט שלו לפעול בגאורגיה אל מעבר ל-31 בדצמבר, כדי שניתן יהיה להשיג פתרון מוסכם על כל הצדדים שייאפשר את המשך פעילות הארגון, אך רוסיה דחתה את ההצעה מכל וכל. פגישה של הרגע האחרון שנערכה היום במטה הארגון בווינה לא הצליחה אף היא לגשר בין הצדדים.
"לא הושג קונצנזוס להארכת המנדט בשלושה חודשים ועל כן נאלץ להתחיל להוציא את אנשינו מגאורגיה ב-1 בינואר", אמר יושב ראש הארגון, אנטי טורונן מפינלנד. "צד אחד בארגון הגן על שלמותה הטריטוריאלית של גאורגיה וצד שני תמך בעצמאות דרום אוסטיה. העמדות רחוקות זו מזו ולא היה אפשרי לגשר על הפערים עד 31 בינואר", הוסיף.
עם זאת, טורונן הבהיר כי המשא ומתן על הארכת המנדט יתחדש בכל מקרה אחרי תחילת השנה החדשה, וציין כי "יש סיכוי ריאליסטי" שניתן יהיה להגיע לפתרון מוסכם. לדבריו, הוצאת כל אנשי הארגון מגאורגיה - שמספרם עומד על כ-200 - יארך כמה חודשים ממילא. לדבריו, כ-24 משקיפים צבאיים צפויים להישאר במדינה עד 19 בפברואר, על פי הסכם הפסקת האש שהושג בתיווך האיחוד האירופי.