לבני: צריך לפעול עכשיו מול האיומים מעזה
קדימה תכננה לערוך עצרת בחירות חגיגית בבנייני האומה, אך החליטה להפוך את האירוע לעצרת הזדהות עם תושבי הדרום. השרה לבני לחמאס: "אל תשלו את עצמכם. רצוננו בשלום לא מחליש את רצוננו לפעול כשצריך - ועכשיו צריך"
מנכ"ל קדימה, משה שחורי, אמר בפתח האירוע כי מפלגתו החליטה לא לקיים עצרת בחירות, ובמקום לערוך עצרת הזדהות עם תושבי הדרום. "ביום כזה אין מקום לעצרת בחירות, אלא לכנס תמיכה המאחד את כולנו", אמר שחורי. אולם כל הנואמים בעצרת ניצלו את ההזדמנות כדי להסביר לציבור מדוע יש לבחור בקדימה בבחירות וכיצד תראה הממשלה בראשותם.
במקום חג - ירי כבד בדרום
- חמאס: ישראל מאלצת אותנו לירות
- יום באשקלון: 31 לקו בהלם, ילדים בכו
- אם לנכה מנתיבות: "אין לי איך להגן על הילדים"
- הקבינט דן בפעולה; מזג האוויר עיכב הפצצות
- נתניהו: חייבים לתקוף, לשקם את הכבוד הלאומי
- אורון: אין דרך זולת מו"מ עם חמאס
יו"ר המפלגה, השרה ציפי לבני, אמרה באירוע: "התכנסנו כדי להציג את המנהיגות שתוביל את ישראל. זה היה אמור להיות אירוע חגיגי של ערב בחירות,
אך אין בין הערב הזה ובין בחירות וחגיגות - וכך החלטנו. כי בעודנו בירושלים, תושבי הדרום מותקפים ואזרחים וילדים הפכו לילדים בעל כורחם".
לבני הדגישה בנאומה: "יש ממשלה בישראל. לממשלה יש את האחריות ולצה"ל יש את הכוח לשנות את המציאות הזו. ואנחנו נשנה את המציאות הזאת. ישראל לא תתן למזרח התיכון להפוך לשכונה עם בריונות, עם שנאה, הסתה וטרור. אני מציעה לחמאס: אל תשלו את עצמכם. הרצון שלנו בשקט ובשלום לא מחליש את הרצון שלנו לפעול מול חטיפות ואיומים. הרצון בשלום לא מחליש את הרצון לפעול כשצריך - ועכשיו צריך".
"התושבים מנסים לשמור על שפיות"
הנואם הראשון בכינוס היה ח"כ שי חרמש, המתגורר בעוטף עזה, שלא הגיע לאירוע ונשאר בביתו עם משפחתו בחדרי הביטחון. חרמש אמר באמצעות הטלפון: "צר לי שנפקד מקומי, אך הדבר התחייב כדי שאוכל להישאר בקיבוץ כפר עזה, עם מי שעובר חוויה מסוכנת".
בחירות 2009 ב-ynet: כל הדרך לקלפי
חרמש סיפר לחברי מפלגתו על חייו בצל האימה: "הקסאמים ופצצות המרגמה נוחתים ללא התרעה והם מסוכנים מאין כמותם. הטילים יצרו תחושת חרדה. החברים בקיבוץ מנסים לשמור על שפיות. עיני כולנו, כאן בעוטף עזה, נשואות ל-10 בפברואר. יחד נצעד, ויחד ננצח, יחד נקים ממשלה שתביא שלום ותבטיח ביטחון לילדינו".
המועמדים עלו לבמה לשיר את ההמנון. בנייני האומה, הערב (צילום: גיל יוחנן)
שר התחבורה, שאול מופז, אמר: "טוב עשתה קדימה כשהחליטה לשנות את צביון הערב הזה ולהזדהות עם תושבי הנגב המערבי. אנחנו חייבים להעביר מסר לתושבי מדינת ישראל, לתושבי הנגב המערבי. עלינו לקבל את ההחלטה המתבקשת, לשקם את ההרתעה ולמנוע את המציאות הנוכחית בגבולנו הדרומי. לא נוכל לקבל מציאות של שלטון טרור שמטיל אימה ופחד על ילדי ישראל. השלטון הזה חייב להיות מועבר ממקומו, ושלטון אחר חייב להיות בעזה".
מופז הוסיף: "ישראל לא תקבל את שלטון חמאס לטווח הארוך, ועלינו לעשות מאמץ להסיר את האיום הזה... נשלח מכאן ברכה והצלחה לאנשי צה"ל,
השב"כ והמשטרה - ונאחל להם הצלחה בכל מעשה ידיהם. מהערב הזה ייצא מסר, ויעד וחזון ברור לגבי מחוייבותה של כל ממשלה בישראל, שתדע להביא ביטחון למדינת ישראל.
גם ראש העיר שדרות, דוד בוסקילה, דיבר באמצעות הטלפון והסביר: "אנו חושבים שממשלות ישראל לדורותיהם לא דאגו לשמר את הריבונות עד הסוף. כך יצא שתושבי שדרות נתונים לחסדי שמיים, תוך הפקרה של המקם שבו הם חיים. אני מקווה ומייחל שציפי לבני והצוות שסביבה יוכלו להחזיר את כוח ההרתעה ואת השקט שהם כל כך מייחלים לו".