בית החולים ברזילי בכוננות: רוב המחלקות פונו
בבית החולים ברזילי באשקלון פתחו בהערכות מיוחדת לקראת פינויים של פצועים רבים בעקבות ירי הרקטות. כל חולה שלא חייב באישפוז שוחרר, אלה שנאלצו להישאר הועברו למבנים ממוגנים
בבתי החולים בדרום נכנסו לכוננות קסאם. החשש מפצועים רבים עקב ירי הרקטות על ישראל אילץ היום (שבת) את בתי החולים בדרום להיכנס לכוננות חריגה. בבית החולים ברזילי באשקלון פונו מרבית המחלקות כדי לקבל בעת הצורך את פצועי הרקטות.
מבצע "עופרת יצוקה" - עדכונים אחרונים:
- יום אחד: 180 תקיפות, 230 הרוגים
- נערכים לפעולה קרקעית: טנקים בדרך דרומה
- אולמרט: זה עלול לקחת זמן, נדרשת סבלנות
חניית בית החולים ברזילי הייתה היום כמעט ריקה, חדר המיון נסגר ונאטם בסרטים אדומים וגם שאר המחלקות נשארו מיותמות. לדברי סגן מנהל בית החולים ד"ר רון לובל, בשעה 10:00 קיבלו במוסד הרפואי הודעה מגורמי הביטחון לפיה יש להיערך לפעילות צבאית במסגרתה יועברו חולים ופצועים רבים.
המקלט של בית החולים הומה אדם (צילום: צפריר אביוב)
מבצע "עופרת יצוקה": כל הדיווחים:
- אולמרט: זה עלול לקחת זמן, נדרשת סבלנות
- מול נאום אולמרט: מאות הפגינו נגד "רצח העם"
צה"ל תקף בעזה; חמאס: מאות הרוגים ופצועים - הרוג ופצועים בנתיבות; אזעקות באשדוד וקריית גת
- "העברת הסיוע לעזה - הטעיה לקראת המבצע"
"סמוך לשעה 12:00 התחלנו לשחרר חולים רבים ולמעשה עד השעה 15:00 שחררנו כ-50 אחוזים מהחולים", סיפר לובל. שאר החולים שנמצאים במבנים החד קומתיים הועברו לבניין האשפוז החדש, חלקם שוכנו במרתף ובחדרים ממוגנים. רופאי בית החולים נכנסו לכוננות, אבל בינתיים טיפלו רק בחמישה נפגעי חרדה, ששוחררו לביתם.
בבית החולים נמצאים כעת רק אנשים שזקוקים לאשפוז ואינם יכולים להשתחרר לבתיהם. במוסד הרפואי אומרים כי בימים הקרובים הייתה אמורה להתחיל בנייתו של מבנה חדש וממוגן. בינתיים, הבנייה ההכרחית מתעכבת בעקבות קברים ישנים שהתגלו במקום.
בניית המבנה הממוגן מתעכבת. תושבי הדרום משלמים את המחיר (צילום: צפריר אביוב)
אחת ההצעות הייתה להעביר את המבנה למקום אחר. "זה בלתי אפשרי - העברת המבנה תגרור דחייה של לפחות שנתיים מה שאומר שגם התרומה יכולה להילקח מאיתנו", אמר לובל, "היום הזה ממחיש עד כמה הנחיצות של המבנה הזה היא הכרחית לבית החולים".
גם בבית החולים סורוקה נערכים לקבל כמות גדולה של פצועים. "מתחילת ההתקפה נערך בית החולים לכל תרחיש אפשרי", אמר סגן מנהל בית החולים "סורוקה", ד"ר ז'ילבר סבג, "הוגברה הכוננות של הצוותים המטפלים באירועים רבי נפגעים. אנחנו נמצאים בקשר רציף עם פיקוד העורף ועם האגף לשעת חירום במשרד הבריאות".
גם במד"א העלו את הכוננות לדרגה הגבוהה ביותר האפשרית - רמה ג'. באזור עוטף עזה נמצאים למעלה מ-200 אמבולנסים מאויישים שיוכלו לטפל במספר גדול של פצועים בעת הצורך.