עשרה אתרי רדיו שחייבים לשמוע
יש מה לשמוע באינטרנט: סיפורים מרגשים מהחיים, סקס בקוד פתוח, לימוד שפות בחינם והכי חשוב - מוזיקה איכותית בהתאמה אישית ובחינם. עשרה אתרים למאזינים מתקדמים
1. קול הקמפוס - 106FM
האתר של רדיו קול הקמפוס 106FM הישראלי הוא אחד מהטובים בעולם מסוגו, וזו לא הגזמה. התחנה הישראלית המצויינת, המופעלת על-ידי סטודנטים של המכללה למנהל, היא היחידה שלא נכנעת לתכתיבי פלייליסט, מיינסטרים, רייטינג ושאר המילים הלועזיות שהרסו וכיערו את הרדיו בישראל, אלא משדרת רק מוזיקה טובה כמעט מכל ז'אנר אפשרי. משתמשי דפדפנים אלטרנטיביים ישמחו לגלות שהכל פועל יופי ב-Firefox, כולל נגן האודיו.
קול הקמפוס (צילום מסך)
האתר כולל ארכיון לתוכניות הקבועות של התחנה, מיון לפי ז'אנרים מוזיקליים, עמוד מגזין עם כתבות על אמנים מהארץ ומחו"ל, כמו אסף אבידן, גיטהד ופאניק אנסמבל. הגרופיז יכולים להוסיף את התחנה לרשימת החברים ב-MySpace, לעיין ברשימת האלבומים המומלצים על ידי הצוות או בגלריה שמתעדת את שדרי התחנה בעבודה.
2. This American Life - סיפורים אמיתיים
"דיס אמריקן לייף" היא תוכנית רדיו שבועית בת שעה אחת (ויש גם תוכנית טלוויזיה שמבוססת עליה), בהנחיית השדרן היהודי איירה גלאס, שמשודרת ברדיו הציבורי של שיקגו. הנושא של התוכנית משתנה כל שבוע, אבל המבנה זהה: סיפורים אנושיים אמיתיים, מרגשים מצחיקים או מזעזעים של האנשים הרגילים שמהם עשוייה אמריקה האמיתית, זו שלא תמיד נשקפת היטב מבעד למסך הטלוויזיה. את כל התוכניות של "דיס אמריקן לייף", מ-1995 ועד היום, אפשר להוריד בארכיון שבאתר הרשמי – מכרה זהב אמיתי שכדאי לנבור בו.
3. לימוד שפות בחינם
כדי לקדם תרבות פתוחה ואוניברסלית יותר, צריך לדעת את השפות של אחינו מעבר לים או מעבר לקו הירוק. לכן בלוג התרבות oCulture ריכז רשימה של קבצי mp3 ללימוד שפות זרות, שאפשר לשמוע דרך iTunes, לשמור על המחשב האישי או באמצעות כל נגן פודקאסטים. בין השפות שאפשר ללמוד: ערבית בניב ירדני (קורס בן עשרה פרקים), סינית (קנטונזית או מנדרינית), צרפתית, גרמנית, אספרנטו ואפילו עברית. שמיש במיוחד לפני טיול לחו"ל.
4. KCRW - איכותי מהקולג'
KCRW היא תחנת רדיו איכותית שמשדרת מקולג' מסנטה מוניקה, קליפורניה. התחנה מציעה את שידוריה (מוזיקה ותוכניות דיבורים) לשמיעה חיה באינטרנט, פלוס ארכיון פודקאסטים להורדה. הקו המוזיקלי הוא בעיקר מה שחדש, עדכני ומגניב: אלקרוניקה למתקדמים, פופ אינטיליגנטי, אינדי רוק ואף מילה על בריטני ודומיה. תוכניות הדיבורים עוסקות בכל נושא אפשרי: סאטירה, פוליטיקה, אוכל, סרטים, אמנות וכו'.
מומלץ להאזין ל-Bookwarm - תוכנית הספרות של מייקל סילברבלאט, Morning Becomes Eclectic שבה מגיעים לאולפן אמנים מוכרים להופעות חיות על בסיס קבוע או לתוכנית הפוליטית Left, Right, and Center. בשידור החי באתר יש קצת פרסומות, אבל לא משהו שאי אפשר לסבול.
5. פודקאסטים בעברית
iCast הוא פורטל הפודקאסטים הישראלי (והיחיד מסוגו בעברית), שהוקם על-ידי המקיסט בועז אורדן שמאכלס תוכניות רדיו עצמאיות ומאולתרות, באיכות משתנה. אם חשקה נפשכם בהקמת תוכנית רדיו משלכם, ללא השקעה כספית מעיקה, iCast הוא הכתובת המתאימה לאיחסון ופירסום הפודקאסט. האתר מציע גם מדריכים מצויינים להקמה, תכנון, הקלטה והפצת היצירות האישיות למשתמשים מתחילים ומתקדמים.
6. Musicovery - מוזיקה לפי מצב רוח
מכירים את פנדורה (שאינו זמין יותר לישראלים), שמתיימר לזהות את הטעם המוזיקלי שלכם לפי השירים האהובים? Musicovery מתאים לכם מוזיקה לפי מצב הרוח, שנע בין במרווח שבין ארבע אפשרויות: קודר, רגוע, אנרגטי וחיובי, וגם לפי עשור וז'אנר אהובים. התוצאה מוצגת במבנה גראפי מעניין שמזכיר מפה. השירות ניתן בחינם, או בתשלום אם אתם מתעקשים על איכות אודיו משופרת, ויש גם גירסה לטלפונים סלולריים.
Musicovery (צילום מסך)
7. סקס בקוד פתוח
ויולט בלו היא סופרת, יועצת למיניות ועיתונאית שמנהלת את אחד הפודקאסטים הוותיקים ברשת, Open Source Sex. היא אף נכנסה ללא מעט רשימות של הנשים הסקסיות ביותר באינטרנט. בפודקאסט Open Source Sex היא מקריאה סיפורים אירוטיים, דנה בתכנון משחקי תפקידים מורכבים בסקס, מסבירה איך להתנשק נכון ועוד. הטון מלוכלך, אך התוכנית מכוונת לקהל יעד אינטליגנטי.
8. Finetune - האזנה חברתית
Finetune, פרוייקט שנוסד על ידי יוצאי נפסטר ז"ל, הוא אתר מעולה להאזנה לשירים מוכרים ולהכרת שירים חדשים בהדרגה. השירות מצטיין בממשק נקי ואלגנטי בסגנון ווב 2.0 אופייני. הירשמו בחינם ובנו לעצמכם פלייליסט של לפחות 45 שירים (יש מגבלה שמאפשרת לבחור רק בשלושה שירים של כל אמן או להקה). הנגן של Finetune ישמיע את הרשימה בסדר אקראי - פשוט אך מוצלח. אפשר לבחור אמן או להקה ולהאזין לשיר אחד שלו, כשאחריו ישודרו שירים מאותו הז'אנר. הסקרנים יהנו לחטט בפלייליסטים ציבוריים של משתמשים אחרים, עם טעם דומה לשלהם, המכונים באתר "Kindred Spirtis", ולחפש הפתעות ומציאות.
Finetune.com (צילום מסך)
9. רדיו מכל מקום
רוצים לאתר תחנת רדיו במדינה או בעיר מסויימת? מנוע החיפוש Radio Locator מאפשר חיפוש תחנות רדיו לפי ז'אנרים (אם כי אין לזה מדד איכות באתר) ולפי מיקום גיאוגרפי. הדף של ישראל מקיף למדי וכולל את כל התחנות המוכרות שמשדרות באינטרנט.
10. BBC ברשת
למקבילה הבריטית של רשות השידור, שהבריטים מכנים "דודה ביב", יש שלוחה מוצלחת יחסית ברשת. ב-BBC Radio יש לא מעט תוכן זמין להאזנה אונליין בזמן אמת או להורדה תוך שבוע מיום השידור, רק חבל שצריך להתקין את נגן המדיה המיושן RealPlayer לשם כך. לחברת השידור הבריטית יש מספר ערוצים: אחד שמוקדש למוזיקה חדשה, למוזיקה ובידור, לג'אז, מוזיקת עולם, קלאסיקה ודרמה, לתוכניות דיבור ואחרון לספורט. בנוסף ישנם ערוצי אקטואליה ברוסית, ספרדית, ערבית, פרסית ואנגלית.