שתף קטע נבחר

 
צילום: איי פי

טיבי בכנסת: סופרים גופות תמורת מנדטים

לבני ונתניהו דרשו אחדות, אבל בדיון המיוחד בכנסת תקפו הערבים את ההנהגה על הפעולה בעזה: "מספסרים בדם הפלסטינים לצורך פוליטי". שרת החוץ: "ההרוג היה ערבי, גם אנחנו לא צריכים להבחין". ברק על המבצע: יהיו גם סיבוכים

הקמפיין הפוליטי בהשעיה, אבל מבצע "עופרת יצוקה" מריץ היום (ב') את הח"כים לכנסת, וחרף הניסיון לאחדות וממלכתיות - גם לעימות על רקע ההתקוממות במגזר הערבי. "יש מי שסופר מנדטים תמורת גופות", האשים ח"כ אחמד טיבי, אחרי ששרת החוץ ויו"ר האופוזיציה, המועמדים לראשות הממשלה, תקפו את הגינויים במגזר הערבי לפעולה בעזה.

 

"אין להשוות בין מי שיש לו כח דורסני למי שיש לו כוח פרימיטיבי", אמר טיבי. "אני כאדם הומאני מתנגד לפגיעה באזרחים באשר הם, אבל מה לעשות, בכל פעם שנפגע ערבי זה כואב לי יותר כי הוא בן הלאום שלי.

 

"כל מה שאנחנו אומרים זה לחסוך בחיי אדם, לא למלחמה. הרי עוד שבועיים יתחיל מו"מ על הסכם רגיעה. אז למה לא נפתח בזה מיידית, עכשיו, תוך כדי פתיחת מעברים? אבל יש מי שרוצה לצרוב בתודעת הפלסטינים את תודעת התבוסה. זו האסכולה הישראלית בצבא. ומה לעשות, אנחנו נמצאים ערב בחירות. יש מי שסופרים גופות ובמקביל סופרים מנדטים. היש דבר אכזרי יותר?"

 

לחימה בדרום - והדים בכל הארץ

 

מנגד, אמרה שרת החוץ, ציפי לבני: "שמעתי בדרך לכאן שהחמאס הודיע ש'ההרוג מפגיעת הרקטה באשקלון הוא אחד מהציונים על אף היותו ערבי ישראלי'. הם לא עושים את ההבחנה. גם אנחנו לא יכולים ולא צריכים לעשות את ההבחנה".

 

"למנהיגות יש כח ואחריות לעשות את מה שנכון גם אם דעת הקהל שונה, והעת הזו היא עת של מבחן של מה שנכון", הוסיפה לבני אחרי שהדגישה כי יש להמשיך בתהליך המדיני, לצד מלחמת חורמה בחמאס ובארגוני הטרור.


הפגיעה באשקלון, הבוקר (צילום: דוברות זק"א)

 

"וזה גם המבחן גם של המנהיגות הערבית במדינת ישראל. אתם מובילים את הציבור הערבי אזרחי על חבל דק, אי אפשר לחצות הקו בין המותר והאסור, בין הלגיטימי ללא לגיטימי, בין הנכון לבין המטעה. זו לא בחירה בין היותכם ערבים לבין תמיכתם ביהודים".

 

סיעת בל"ד החרימה את ישיבת הכנסת, המשמשת כהגדרתה "במה להסתה וריקוד על הדם הפלסטיני". מהמפלגה נמסר כי "המפלגות במליאה מנצלות את הבמה לתעמולת בחירות זולה על חשבון פשעי המלחמה המתבצעים בעזה". 

 

ברכה לנתניהו: כמה מלחמות בתפריט?

ראש הממשלה החרים את הדיון ולא רצה לנאום - ואת הבמה המרכזית תפס יו"ר האופוזיציה. בנימין נתניהו פתח את הדיון המיוחד, הביע תמיכה במדיניות הממשלה ועורר קריאות ביניים סוערות מחברי כנסת ערבים.

 

"אין עם שהיה מתאפק זמן כה רב. זמן רב מדי", אמר נתניהו. "נכון עשה אולמרט שהכריע לעבור להתקפה אקטיבית. כושר ההרתעה שלנו יוחזר כשנאמץ מדיניות שיטתית של מאבק בטרור וכשנגבה באופן עקבי מחירים מאויבינו על חציית קווים אלו. אפשר לחסל את איום טילי החמאס.

 

"לא כל אזרח חייב לתמוך בכל החלטת ממשלה, אבל בלתי נסבל הוא שיתמכו באויבינו; כשצה"ל נלחם בפושעי המלחמה של החמאס וחיילים מחרפים את נפשם - הם יניפו את דגלי החמאס.

 יש גבול. לערביי ישראל אני אומר: הקיעו את הקיצונים, ולקיצונים אני אומר: הישמרו לכם, נפעל ביד ברזל נגד תומכי החמאס בתוכנו".

 

נתניהו קרא לראש הממשלה לפטר לאלתר את השר ראלב מג'אדללה, שהחרים אתמול את ישיבת הממשלה על רקע המבצע בעזה. "שר בישראל משרת מטעם ולמען מדינת ישראל. הוא אינו רשאי להחרים את הממשלה", אמר. ח"כ טאלב א-סנע קרא לעברו בזעם: "זו הכרזת מלחמה על הציבור הערבי?".  

 

עוד לפני כן, הזדעק גם ח"כ מוחמד ברכה מחד"ש לעבר נתניהו: "כמה מלחמות בתפריט שלך צריך?", וח"כ גדעון סער מהליכוד השיב לו: "לך לביקור הזדהות בעזה". ברכה ענה: "הייתי הולך, אני לא יכול". חילופי דברים נרשמו גם בין ברכה לח"כ אביגדור ליברמן, שקרא לעבר הח"כים הערבים: "בוגדים". בהמשך, הורחק ברכה מהמליאה, אך לאחר שחזר אמר: "מספסרים בדם פלסטיני לצורך פוליטי".

 

ברק: אנו עושים כדברי אובמה

שר הביטחון, אהוד ברק, סיפר על תכנון ממושכ של המבצע, אך הדגיש: "אנו יודעים כי המציאות לעולם לא תדמה לתכנון. זה לא יהיה פשוט, יהיו גם סיבוכים אך ההכנות נעשו בכובד ראש. הפעולה הזו תורחב ותועמק ככל שיידרש". הוא אמר שאינו מצטער על שום יום ברגיעה, וחזר על המסר לפיו הוא לא שש אלי קרב - אך הגיעה העת לפעול.

 

ברק ניתלה באילנות גבוהים ואמר: "אובמה בביקורו בשדרות אמר, 'אילו היה מישהו משגר רקטות לביתי - הייתי עושה הכל כדי לעצור אותו'. זה מה שאנחנו עושים. אנו רוצים בשלום.

 הושטנו יד לא אחת לעם הפלסטיני. אין לנו דבר נגד תושבי עזה, אבל יש לנו מלחמת חורמה בחמאס. הם יורים במתכוון על אזרחים - אנחנו מחפשים טרוריסטים ונזהרים מלפגוע באזרחים".

 

שר הביטחון ניסח את מטרות המבצע, ונמנע מלבקש את הפלת שלטון חמאס ברצועה: "יצאנו כדי להנחית מכה קשה לחמאס שתגרום לו להפסיק את הפעולות נגד אזרחי ישראל ולהביא שינוי של המצב בדרום". הוא הזכיר שישראל יצאה מרצועת עזה לפני שלוש שנים, ו"נתנה סיכוי למציאות אחרת. ראינו מאז את שלטון החמאס עומד בעזה, ומטר של רקטות. זהו מצב ששום אומה ריבונית לא יכולה לקבל ואנו לא נקבל. לנו זכות וחובה להגן על אזרחינו".

 

בהכנת הידיעה השתתפה שרון רופא-אופיר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
טיבי. יש דבר אכזרי מזה?
צילום: גיל יוחנן
לבני. מבחן למנהיגות
צילום: גיל יוחנן
ברק. הושטנו יד לשלום
צילום: גיל יוחנן
נתניהו. התאפקנו זמן רב מדי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים