מזכ"ל האו"ם מגנה את ישראל על "כוח מופרז"
במסיבת עיתונאים בניו-יורק האשים באן קי-מון את מדינות העולם וטען, כי הן לא עושות די כדי לכפות הפסקת אש ברצועת עזה. הוא קרא להכנסת סיוע הומניטרי לרצועה
מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, גינה הערב (יום ב') את "השימוש המופרז של ישראל בנשק" ברצועת עזה. באן האשים את הגורמים הבינלאומיים וטען, כי הם לא עושים די כדי לכפות על הצדדים הפסקת אש. מזכ"ל האו"ם דיבר במסיבת עיתונאים במטה האו"ם בניו-יורק.
מערכה בדרום - כותרות אחרונות:
- פגיעה קטלנית באשקלון: פועל בניין נהרג ו-17 נפצעו
- הזרוע הצבאית של חמאס לא נפגעה
- הקרב התקשורתי: "נלחמים גם על זמני שידור"
- למנוע "ניצחון אלוהי" / רון בן ישי
הוא התייחס למצב ההומניטרי בעזה. "אני מוטרד מההסלמה בעזה ובאזור", אמר, "זה לא מקובל. אני מגנה בתכיפות בתקופה האחרונה את ירי הרקטות לעבר ישראל ומדגיש את זכות ההגנה של ישראל, אבל אני מגנה את השימוש המופרז בנשק".
מזכ"ל האו"ם התריע על "הסבל של האוכלוסייה וההשפעה על הילדים, שהם מחצית מהאוכלוסייה. זה חייב להיפסק. ישראל וחמאס חייבים להפסיק את האלימות ולמנוע פגיעה באנשים. הפסקת אש חייבת להיות מוכרזת מיד". באן האשים כי "השותפים הבינלאומיים לא עשו מספיק. הם צריכים להפעיל את כל האמצעים להפסקת האש".
לדבריו, "שרי החוץ הערבים ייפגשו בקרוב. אבקש מהם לפעול לשים קץ לזה. המנהיגים האחרים צריכים לסייע לפתרון ארוך טווח". מזכ"ל האו"ם אמר עוד כי הוא שוחח עם מנהיגי ישראל, הרשות הפלסטינית, מצרים, סוריה, לבנון ועם מזכ"ל הליגה הערבית, "כדי להבליט את הצורך להשיג שקט מוחלט".
הוא קרא להגביר את העברת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה. "חייבת להיות גישה לסיוע הומניטרי לעזה.
מנהיגי ישראל הבטיחו לי שסיוע הומניטרי ייכנס לעזה. יש צורך בשיתוף הפעולה לאורך קבוע בימים הבאים". לעומת מזכ"ל האו"ם, ארה"ב וגרמניה הטילו את מלוא האחריות על חמאס.
בתוך כך, הודיע גורם דיפלומטי כי שר החוץ הצרפתי, ברנאר קושנר, מנסה לגבש הפסקת אש זמנית שתאפשר הכנסת סיוע רפואי והומניטרי לרצועת עזה. הגורם ציין כי קושנר שוחח בנושא עם כמה שרי חוץ באירופה ובמזרח התיכון, בהן שרת החוץ, ציפי לבני, ושר החוץ המצרי, אחמד אבו אל-רייט. עם זאת, לא ברור אם קושנר קיבל תגובה חיובית מישראל.
מוקדם יותר דיווחו מקורות פלסטינים ברצועה כי כלי טיס של חיל האוויר תקף שורת יעדים בעזה, בהם ביתו של מאהר זכות, בכיר בזרוע הצבאית של חמאס. לפחות 14 בני אדם נהרגו ו-20 נפצעו. יותר מ-60 רקטות נורו אל הנגב המערבי מאז הבוקר.