בורסות אסיה ואירופה פתחו את השנה בעליות
מדד הדאקס הגרמני עלה ב-3.4%, הפוטסי הבריטי הוסיף 2.9% והקאק הצרפתי עלה ב-4%. מדד ההנג סאנג בהונג-קונג עלה ב-4.5%, בקוריאה עלה מדד הקוספי ב-3%. בורסת אוסטרליה ננעלה בירידה של 0.2%
יום המסחר הראשון של השנה האזרחית (ו') התנהל באירופה ובמזרח הרחוק במגמה חיובית, מתוך ציפיה לשנה טובה יותר מזו החולפת. מדד דאקס הגרמני עלה ב-3.4%; הפוטסי הבריטי הוסיף 2.9% והקאק הצרפתי עלה ב-4%.
עליות גם באסיה
בורסות המזרח עלו הבוקר גם הן, למעט בורסת אוסטרליה, שנסגרה בירידות שערים קלות של 0.2%, לאור חשש המשקיעים, כי המיתון הגלובלי ימשיך לגבות מחיר כבד, עם פירסום נתוני מאקרו שליליים, הבוקר.
שנת 2008 בבורסה בתל-אביב: מהגרועות בעולם
מדד ההנג-סנג של הונג קונג זינק הבוקר ב-4.5%; מדד הקוספי בקוריאה עלה בכ-3%; הבורסה בטאייוואן רשמה עליה של 0.05%. מדד הניקיי היפני עלה ב-1.3%. בבורסות הודו נרשמות עליות של כ-0.5%.
אתמול (ה') לא התקיים מסחר בבורסות אסיה, אירופה וארה"ב, עקב ראש השנה האזרחי. בורסות סין סגורה גם היום.
זינוק בשוק התקשורת בהונג קונג
בורסת הונג קונג פותחת את השנה החדשה בעליות שערים חדות, בהובלת חברות הסחורות והטלקומוניקציה. עליית מחירו של הנפט שולחת את מניות הסחורות לעליות שערים. במקביל, מזנקות מניות חברות התקשורת והטלפוניה הסיניות וההונג קונגיות, על רקע הודעת ממשלת סין, כי תקדם את נושא הנפקת רשיונות הדור השלישי של הסלולר 3G.
מניית פטרו צ'יינה, חברת זיקוק הנפט הגדולה בסין, מזנקת בכ-3.8% בהונג קונג. המסחר בבורסת הונג קונג מתנהל בנפח נמוך יחסית לימי מסחר רגילים, לאור העובדה שחלק מהסוחרים עדיין מבלים את חופשת חג המולד והשנה החדשה. נפח המסחר הסתכם בכ-15.6 מיליארד דולר הונג קונגי (כ-2 מיליארד דולר אמריקאי), זאת לעומת ימים רגילים, בהם נפח המסחר עומד על כ-19.5 מיליארד דולר הונג קונגי.
תחזיות פסימיות בסינגפור
הבורסה בסינגפור עלתה הבוקר ב-2.2%. זאת, למרות שממשלת סינגפור הודיעה היום כי כלכלתה עשויה להתכווץ השנה בכ-2%, שיעור גבוה יותר מהתחזיות הקודמות, בשל הירידה בהיקפי סחר החוץ בדרום מזרח אסיה עם צמצום מימדי התפוקה התעשייתית בסין, דרום קוריאה ואוסטרליה. הייצור התעשייתי בסין התכווץ בדצמבר, זה החודש החמישי ברציפות. היקפי היצוא מדרום קוריאה ירדו בדצמבר ב-15%, חודש שני ברציפות.
בורסת אוסטרליה פתחה את השנה החדשה בירידות שערים, בצל החשש המשקיעים כי המיתון הגלובלי ימשיך לגבות מחיר כבד מרווחי החברות הציבוריות. מגמה שלילית זו נתמכת בנתוני מאקרו שליליים שפורסמו הבוקר באוסטרליה, מהם עולה כי הייצור התעשייתי במדינה התכווץ בדצמבר זה חודש שביעי ברציפות. אתמול החלה ממשלת אוסטרליה לבצע את מתווה תוכנית הסיוע לכלכלת המדינה, בהיקף של כ-12 מיליארד דולר
יפן: תוצאות טובות, יחסית
השנה היוצאת, 2008, תירשם כשנה הגרועה ביותר מעולם בתולדות הבורסה בטוקיו, בגלל המיתון העולמי והתחזקות הין לשיא של 13 שנה מול הדולר, שפגעו ברווחיות המגזר העסקי.
מדד הניקיי 225 איבד בשנה החולפת 42% מערכו. לשם השוואה בשנת 1990 איבד המדד 39% מערכו, ואילו ב-2000 איבד המדד 27% מערכו. המסחר בבורסה של טוקיו יתחדש רק ב-5 בינואר 2009.
גם מדד הטופיקס, המכיל כמות גדולה יותר של מניות, רשם ירידה חדה בסיכום שנתי, כאשר להוציא קבוצה ענפית בודדת - כל שאר 33 הקבוצות הענפיות סיימו את השנה בירידות.
למרות זאת, יפן נחשבת לבורסה בעלת הביצועים הטובים ביותר מקרב 10 הבורסות המובילות בעולם, במונחי שווי שוק דולריים, לאחר שאיבדה "רק" 28% משווי השוק הדולרי שלה. זאת לעומת ירידה שנתית של כ-40% במדד S&P 500 בארה"ב וירידות של 46%-80% במדדים המובילים בתל-אביב.