האו"ם מציע לשלוח כוח משקיפים לעזה
נציג האו"ם במזה"ת הביע דאגה חמורה מכניסת כוחות צה"ל לרצועה, צעד שלדבריו "יוביל למעגל אלימות חדש". מזכ"ל האו"ם הציע לשלוח כוח משקיפים שיפקח על הסכמות שיושגו
האו"ם הביע הלילה "דאגה חמורה" מאפשרות של תקיפה קרקעית ישראלית בעזה, שלטענת הארגון תגרום להחרפת העימות באזור בו נהרגו בשבוע האחרון מאות בני אדם. מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, אף קרא למנהיגי העולם להשקיע מאמצים אינטנסיביים להשגת הפסקת אש באזור - שתכלול גם צוות משקיפים שיישלח לרצועת עזה כדי לאכוף את ההסכם.
שליח האו"ם למזרח התיכון, רוברט סרי, נשאל על האפשרות של תקיפה קרקעית מצד צה"ל, ואמר כי הארגון "מודאג מאוד מכך, משום שהדבר יוביל למעגל חדש של אלימות, ולהסלמה נוספת של הקונפליקט".
"כעת, כשכוחות צה"ל מוצבים סמוך לגדר המערכת, אנו מצווים למצוא דרך מיידית וארוכת טווח שתמנע קונפליקט עמוק ורצחני יותר" אמר סרי. "אם טובת העם הפלסטיני עומדת בראש מעייניו של חמאס, גם הוא יחפש דרך לצאת מהמשבר העמוק הזה", הוסיף.
במקביל, יגיעו נשיא הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן), ושרי חוץ של מדינות ערביות נוספות במהלך סוף השבוע לניו יורק כדי לשכנע את נציגי מועצת הביטחון של האו"ם לקבל טיוטת הצעה המגנה את ישראל ודורשת את הפסקת הפעולה בעזה.
מדובר בהצעה קיצונית, ש"מגנה בתוקף את כל הפעולות הצבאיות והשימוש המופרז בכוח בלא פרופורציה ובלא אבחנה של ישראל, הכוח הכובש, שהוביל למותם ופציעתם של אזרחים פלסטינים חפים מפשע, לרבות נשים וילדים".
ההצעה, הקוראת להפסקת אש מיידית, אינה מזכירה את ירי הרקטות של החמאס לעבר ישראל. עם זאת, הסיכויים להצלחת המהלך נמוכים
ביותר על רקע התנגדותה של ארצות הברית, הרשאית להטיל וטו מתוקף היותה אחת מחמש החברות הקבועות במועצה.
האו"ם אף מוכן לשלוח כוח משקיפים שיפקח על קיום רגיעה כשתושג, אולם מועצת הביטחון והצדדים צריכים להסכים להצעה. כוחות האו"ם מוצבים כיום בגבולותיה של ישראל עם לבנון וסוריה במטרה לשמור על השקט באזור.