שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

אירופה: הבעת התמיכה בפעולת צה"ל - אי הבנה

צ'כיה, נשיאת האיחוד האירופי, קראה לישראל ולחמאס לנצור את האש. שר החוץ הצ'כי הבהיר כי הודעת דוברו, לפיה פלישת צה"ל בעזה היא "הגנתית" - לא משקפת את עמדת אירופה

שר החוץ הצ'כי, קרל שוורצנברג - שארצו היא הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי - הבהיר היום (א') כי מקור ההודעה שמסר דוברו, לפיה הפעולה הקרקעית של צה"ל ברצועת עזה "הגנתית, לא תוקפנית", באי הבנה. השר, שנערך לצאת לביקור במזרח התיכון, קרא לשני הצדדים לנצור את האש.

 

הודעת התמיכה, שפורסמה אמש בשם הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, רמזה על פילוג בגוש הכחול וגררה גינוי מצד הפלסטינים. צ'כיה החליפה את צרפת כנשיאת האיחוד עם תחילת השנה האזרחית החדשה. "ההודעה שמסר אתמול הייתה אי הבנה", אמר היום השר שוורצנברג במשדר טלוויזיה.

 

השר הצ'כי הבהיר כי העמדה התקפה היחידה של נשיאות האיחוד האירופי היא זו שפרסם משרד החוץ בפראג בשעות הלילה, ולפיה שני הצדדים נקראים להפסיק את האש ולאפשר מתן סיוע הומניטרי לתושבים. שוורצנברגר יעמוד בראש משלחת שרים של האיחוד האירופי שתגיע היום למצרים, ובהמשך תבקר בישראל, בשטחי הפלסטינים ובירדן.

 

בתוך כך, ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון הביע דאגה מפני המבצע הקרקעי

ואמר כי מדובר ב"רגע מסוכן מאוד" בעימות. בראיון לרשות השידור הבריטית "בי-בי-סי" אמר בראון: "זהו רגע מסוכן מאוד, שבו כל התקוות לתהליך שלום מתפוררות בפעולה שמבוצעת. לכן מה שאנו זקוקים לו היא הפסקת אש מיידית". הוא קרא להגברת המאמצים להבטחת הפסקת אש במהירות.

 

את הפלישה גינו מדינות ברחבי המזרח התיכון, וכן טורקיה. בהצהרה שפרסם משרד החוץ הטורקי נכתב כי ישראל יצאה לפעולה הקרקעית חרף אזהרות הקהילה הבינלאומית. בהודעה נכתב ש"המהלך יביא רק עוד דם ודמעות". אנקרה קראה למועצת הביטחון להביא לסיום המשבר. מצרים הודיעה כי שתיקתה של מועצת הביטחון של האו"ם בנושא מהווה למעשה "אור ירוק" לפעולה. מדינות שונות באסיה הזדעקו אף הן. פקיסטן וסין קראו להפסיק מיד את התוקפנות ומוסלמים באינדונזיה קראו להילחם בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרל שווצנברג: זו הייתה אי הבנה
צילום: AFP
בראון: זהו רגע מסוכן מאוד
צילום: רויטרס
מומלצים