סרקוזי: חמאס אחראי לסבל הפלסטינים בעזה
רגע לפני שנשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, נוחת בישראל בניסיון לקדם הסכם הפסקת אש, הוא מפנה אצבע מאשימה כלפי הארגון מעזה. עם זאת, הדגיש: "תחילת המבצע הקרקעי מצריכה הפסקת אש דחופה". קודם לכן נועד אולמרט עם טוני בלייר, ואמר לו כי ישראל לא פוסלת פעילות מדינית בינלאומית שתמנע איום מצד חמאס
נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, אמר הערב (יום א') כי חמאס "נושא באחריות כבדה לסבל של הפלסטינים ברצועת עזה". סרקוזי יבוא מחר לישראל כדי לנסות לקדם הסכם להפסקת אש בקרבות בין ישראל לחמאס. לדברי סרקוזי, "תחילת המבצע הקרקעי מצריכה הפסקת אש דחופה".
בנוגע לפעולה הקרקעית, אמר: "יחד עם שותפינו באירופה גינינו את הפעולה, משום שהיא מרחיקה עוד יותר את הסיכויים לשלום ומקשה על הסיוע לאוכלוסייה האזרחית ברצועה". במקביל, הדגיש: "אנו מגנים באותה תקיפות את ירי הרקטות לעבר ישראל. מדובר בפרובוקציה בלתי מקובלת".
"עופרת יצוקה" - דיווחים אחרונים
- עזה: עשרות היתקלויות, 4 חיילים נפצעו מירי צלף
- הותר לפרסום: הרוג ופצוע אנוש בלחימה בעזה
- הירי נמשך: רקטה פגעה בחצר בית בשדרות
- פרס: חמאס זקוק ללקח - ואנחנו מלמדים אותו
- ירדן: שומרים על הזכות לבחון היחסים עם ישראל
- עזה: "איך להרגיע ילד, כשאתה רועד כולך?"
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שוחח היום עם שורת מנהיגים בעולם והסביר את עמדת ישראל בנודע לתקיפה בעזה. בשיחה עם סרקוזי הבהיר כי הצעדים הצבאיים שאישרה הממשלה לא נועדו לשוב ולכבוש את עזה. הוא אמר כי עבור ישראל, ההפרדה בין ארגוני הטרור ואנשיהם לבין האזרחים החפים מפשע החיים ברצועה - ברורה.
בשיחה ציין אולמרט כי ישראל עושה רבות על מנת לסייע לאוכלוסייה ברצועה ומתחילת המבצע נכנסו לרצועה כ-400 משאיות עם ציוד, מזון ותרופות, וכן עשרה אמבולנסים.
בלייר: להמשיך בפעילות ההומניטרית
מוקדם יותר הערב נועד ראש הממשלה עם שליח הקוורטט למזרח התיכון, ראש ממשלת בריטניה לשעבר, טוני בלייר. "ישראל ממשיכה בפעילותה הצבאית, למרות שאין לנו כוונה להמשיך ולשהות בעזה עד אין קץ", אמר אולמרט, והוסיף שישראל אינה פוסלת אפשרות של פעילות מדינית מצד הקהילה הבינלאומית אשר תביא למצב שבו יופסק הירי על יישובי הדרום וחמאס לא יהווה איום על תושבי ישראל.
ראש הממשלה הבהיר כי ישראל הציבה יעדים ברורים לפעילותה הצבאית, ואלו עולים בקנה אחד עם גישתה של הקהילה הבינלאומית כלפי ארגון הטרור של חמאס. הוא סקר בפני בלייר את הסיבות ליציאה למבצע ואת יעדיו, והדגיש כי מבחינת ישראל מדובר במבצע בלתי-נמנע שנועד להגן על האזרחים ולהעניק לתושבי הדרום מציאות ביטחונית אחרת מזו שחוו במהלך השנים האחרונות.
"היה ברור לנו שלא ניתן להמשיך ולהסכים עם מצב שבו חמישית מתושבי ישראל חיים תחת איום מתמשך של רקטות, ואינם יכולים לקיים אורח חיים שגרתי, כפי שזכאי לו כל אזרח במדינה. ניסינו להימנע מנקיטת צעדים צבאיים ואף הסכמנו לנסות שלב של רגיעה, שגם אותה הפר החמאס פעם אחר פעם. לצערנו, לא נותרה ברירה אלא לפעול על מנת להביא שקט לתושבינו", אמר אולמרט.
בלייר הדגיש את הצורך בהפסקת אש יציבה, שתבטיח ביטחון לישראל, ואמר כי על ישראל להמשיך בסיוע ההומניטרי
שהיא מעבירה לתושבי רצועת עזה.
בשיחה שקיים אולמרט עם דימטרי מדבדב, אמר נשיא רוסיה כי ארצו מודאגת מאוד ממספר האזרחים שנהרגו במהלך פעולת צה"ל ברצועה. "רוסיה הביעה דאגה עמוקה נוכח מספר הקורבנות הגדול בקרב האזרחים, והנשיא מדבדב הדגיש בפני אולמרט את הצורך לגבש הפסקת אש בהקדם האפשרי", נכתב בהודעה מלשכת מדבדב.
עם זאת, מדבדב ציין בפני אולמרט כי "שום מדינה אינה יכולה לסבול טרור נגד תושביה, וכי יש לחשוב על דרך לסיים את המבצע ולהשיג שקט יציב".