מרבה בדיקות, מרבה דאגות
כל כך הרבה בדיקות מלוות את ההריון, רובן מיותרות ואף עלולות לגרום נזק
זה לא סוד שהישראליות הן שיאניות העולם בביצוע בדיקות במהלך ההריון. אתן אולי נרגעות כשהאולטרסאונד מראה שהכל בסדר, אבל לכו תדעו מה זה עושה לעובר. "התערבות רפואית מרובה בהריון היא ברוב המקרים מיותרת ואפילו מזיקה לקשר ולהתחברות עם העובר", טוען הגינקולוג ד"ר קרלוס רוזנברג מבית החולים בילינסון, מקים "הרחם", מרכז לליווי הריון ולידה. "המסר העולה מהעיסוק הבלתי פוסק בצדדים הרפואיים של ההריון הוא שבכל
רגע משהו יכול לקרות, להתקלקל".
ריבוי הבדיקות אף גורם לתלות בטכנולוגיה הדוחקת את רגליהן של תחושות הבטן הוותיקות והטובות. אפילו מכשיר האולטרסאונד עלול לפגוע בחיבור הטבעי. "לפעמים נוצרים מצבים אבסורדיים שנשים מגיעות אלי כשהן חשות בתנועות של העובר. מהתנועות, אנחנו יכולים לדעת שיש דופק. על־פי גודל הבטן אנחנו יודעים שיש מי שפיר בכמות מספקת, שהעובר גדל ומתפתח. ובכל זאת, למרות שאני כרופא לא זקוק לבדיקה הנוספת באולטרסאונד, האשה מתעקשת, כי היא רוצה לראות את העובר על הצג. מבחינתה, המכשיר אמין יותר אפילו מתחושות הבטן שלה".
מה אתה מציע? להפסיק להיבדק?
"ממש לא. אני מציע לשלב במהלך ההריון לא רק בדיקות אלא גם הסתכלות הוליסטית, הכוללת תמיכה רגשית, טיפולים במגע ועוד. זה יגרום לכך שההריון יהפוך לתהליך מעצים. הריון כזה מסייע ליצירת סביבה טובה לעובר שתאפשר לו לפתח את הכישורים ואת היכולות שלו".