מפוני כפר דרום: תנו לנו עוד דירות באשקלון
המפונים שעדיין מתגוררים בדיור זמני באשקלון ביקשו כמות גדולה יותר של דירות על מנת לבנות בהן מוסדות ציבור ולאפשר למשפחות נוספות להצטרף אליהם. המדינה טרם קבעה את עמדתה בעניין
מפוני כפר דרום שעזבו את רצועת עזה במסגרת ההתנתקות, דורשים מהמדינה להקצות להם כמות גדולה יותר של דירות זמניות בעיר אשקלון. הם מבקשים להשתמש בדירות כדי לבנות בהן בתי כנסת, כיתות לימוד ומועדוני תרבות, שיאפשרו להם לשמור על אורח חיים קהילתי.
על הדרישה של תושבי כפר דרום נודע היום בכנסת במהלך דיון בוועדת משנה של הוועדה לביקורת המדינה בראשות ח"כ עמירה דותן. אנשי כפר דרום פונו לפני כשלוש שנים ל-20 דירות שהמדינה שכרה עבורם במגדל רב-קומות באשקלון. בימים אלה עומד לפוג תוקף הסכם השכירות עם הקבלן, לפני שהוסדר מעברם של המפונים לדיור קבע במושב שוקדה שבנגב.
המדינה הציעה למפונים לעבור זמנית לדירות אותן רכשה לצרכים אחרים באותו בניין. המשפחות הסכימו, אבל עכשיו תובעות להשאיר ברשותן חלק ניכר מהדירות אותן התבקשו לפנות. הם הסבירו כי הדירות הנוספות נועדו כדי לשמור על המסגרת הקהילתית שהיתה להם בכפר דרום.
הם מבקשים מהמדינה לממן עבורם את הדירות השכורות שישמשו עבור מוסדות הקהילה. המפונים הוסיפו כי לאור הירי על אשקלון בימים האחרונים ישנה חשיבות שמוסדות הקהילה יישארו קרובים לדירות. המשפחות הוסיפו כי הן מעוניינות לאפשר למשפחות נוספות להצטרף אליהם.
ח"כ דותן העלתה את הנושא לדיון במסגרת ועדת המשנה שהוקמה למעקב אחר ביצוע הסדר הפינוי בהתנתקות, אך הבהירה כי היא לא תומכת בדרישת המשפחות. "עשיתי את חובתי כיושבת ראש הוועדה, אבל הבהרתי שכאזרחית המדינה העניין הזה לא מובן לא ערכי ולא מוסרי", אמרה דותן, "הם רוצים להרחיב את הקהילה? בבקשה, אבל לא על חשבון קופת הציבור".
דותן אמרה שהחליטה להעביר את הסוגיה לבדיקת מנהלת הסיוע למפוני עזה (סל"ע), "כי במקרה זה רתמנו את עצמנו לפניהם, וראש המנהלת צביה שמעון שמעה על הדרישה לראשונה במהלך הדיון, ולא היתה לה עמדה מוגמרת".
מושב שוקדה, שבו אמורים מפוני כפר דרום לקבל את דיור הקבע, שוכן ליד העיירה נתיבות בתחום המועצה האזורית שדות נגב. "הזמנתי את ראש המועצה פעמיים כדי להסביר לנו מדוע מתעכב מעברם. הוא לא בא ואף לא התנצל", אמרה דותן. "מישהו צריך לפחות להקשיב לקהילה הזאת שסובלת כי אין לאנשים מקום קבוע ללכת אליו".