שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

יאוש בבית להיא: "שייגמר, כבר לא אכפת לנו איך"

בצפון הרצועה נאחזים ביוזמות מצרים וצרפת להפסקת אש ומייחלים לכמה שעות של שקט. חשמל אין, הטלפונים קורסים, "האנשים בטירוף - כבר לא יודעים מה נפל ואיפה"

בעזה מייחלים לסוף. סוגיית הפסקת האש והיוזמות המצרית והצרפתית הפכו לשיחת היום של תושבי הרצועה, שמקווים להפסיק לשמוע את פגזי התותחים והפצצות המטוסים.

 

בבית להיא סיפרו הבוקר (יום ד') ל-ynet כי בלילה זכו שעתיים של שקט: "קיווינו שהדבר יימשך, אבל לצערי בשעות הבוקר המוקדמות התעוררנו שוב פעם לירי מכל הסוגים", סיפר אבו מוחמד סרור. לדבריו, מרוב נפילות והפצצות כבר לא מצליחים לזהות איפה נופל ומה: "פעם כשהיתה תקיפה היינו יודעים אם בעיירה אצלנו, בבית חנון או במבואות עזה, אבל בקצב של היום אנחנו כבר לא מסוגלים לשפוט ולהחליט מה נפל ואיפה - כל הזמן הפצצות וכל הזמן בומים".

 

מבצע "עופרת יצוקה" - כותרות אחרונות:

 

אבו מוחמד אמר כי בשעות הבוקר המוקדמות ארע פיצוץ עז: "הבית רעד אבל אף אחד לא ידע איפה ומה קורה, אפילו הבוקר בחדשות אני מנסה להבין מה התפוצץ ומה גרם לרעידה הזאת. אבל גם בתקשורת המקומית כבר לא מצליחים לעקוב אחרי הפיצוצים".

 

לדבריו המצב מעולם לא היה קריטי יותר: "אין חשמל, רשת הטלפונים נופלת פעמים רבות ואנשים בטירוף, לא רק בגלל הלחצים ההרוגים והמצב - גם בגלל חוסר היכולת לתקשר ולהתעדכן".

 

"רוצים שייגמר, לא איכפת איך"

אבו מוחמד התאכזב לשמוע כי היוזמות להפסקת אש הן רק יוזמות לדיון, וחסרות אלמנט מעשי שעשוי לשנות את חיי הפלסטינים בשעות הקרובות: "יצאתי לשוק להביא כמה מצרכים והאנשים בלחץ מטורף ורק מדברים על הפסקת האש. הם רוצים שזה ייגמר ולא איכפת להם איך, העיקר שייגמר".

 

לדבריו, בשוק היו לא מעט אנשים, אך לא היה הרבה מה לקנות: "אני חיפשתי בעיקר לקנות כרטיסי טלפון, אבל אמרו לי שלא רק אצלנו בבית להיא לא נשאר, אלא גם בעזה עצמה ובכל הרצועה כמעט ולא ניתן להשיג כרטיסי טלפון".

 

אבו מוחמד הוסיף כי ברצועה ממשיכים להביע הערכה לכך שהרקטות ממשיכות ליפול על ישראל: "הם לא הביעו עמדה בעד או נגד, רק ציינו כי למרות כל התקיפות, הפגזים והטילים, הרקטות ממשיכות ליפול בישראל... אבל גם הם רוצים שכל העסק ייגמר".

 

אבו מוחמד סיפר כי אנשים עדיין בהלם מהתקיפה על בית הספר: "התקיפה הזאת הוכיחה כי כבר אין לאן לברוח, וכי כל מיליון וחצי הפלסטינים שברצועה נמצאים כל אחד וכולם ביחד בסכנת חיים אמיתית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השקט לא נשמר. פלסטינים בעזה
צילום: רויטרס
מומלצים