שתף קטע נבחר
 

עדיף סוכר

רוצים מתוק? זרקו את הממתיקים המלאכותיים והמתיקו את יומכם ומזונכם עם סוכר פשוט, או דבש. רק אל תפריזו

אם אתם בריאים ורק רוצים לרזות, הפתרון הוא להמשיך להשתמש בסוכר, או טוב יותר – בדבש. בכפית סוכר יש בסך הכל 20 קלוריות ובכפית דבש 25־30 קלוריות, כך שגם אם אתם שותים חמש כוסות משקה חם ביום ומוסיפים כפית סוכר לכל כוס, התוספת הקלוריות יכולה לעמוד על 100 קלוריות ליום. גם משוקולדים ללא סוכר לא תבוא הישועה. הם מכילים מספר קלוריות דומה לזה של מקביליהם הרגילים. פשוט אכלו במידה.

 

ומה בנוגע לחולי סוכרת? ד”ר בר־סלע ממליצה לחולי סוכרת להתרגל לשתות מים ומשקאות חמים ללא סוכר. ”למי שלא יכול, כדאי לנסות להמתיק בעזרת סטיביה – ממתיק טבעי המבוסס על עליו של צמח הסטיביה רבודיאנה הגדל בדרום אמריקה. ממתיק זה משווק כנוזל או כאבקה. הוא אמנם מריר מעט, אבל חומרים צמחיים מרירים, כמו צמח השיבא למשל, ידועים בכך שהם עוזרים לניקוי הגוף”. אגב, מחקרים אחדים הראו שהסטיביה עשוי לסייע לוויסות רמות הגלוקוז בדם ובכך לעזור לחולי סוכרת.

 

בשנים האחרונות ממליצה האגודה האמריקאית לסוכרת להעדיף צריכת סוכר (בכמויות מתונות כמובן) כממתיק על פני שימוש קבוע בממתיקים מלאכותיים. עמדת האגודה, הנחשבת לנותנת הטון בנושא הסוכרת בעולם, מציגה כיום את השימוש בסוכר בדומה לצריכת פחמימות אחרות, כגון תפוחי אדמה או אורז. היא ממשיכה להגביל את צריכתן, אך אינה מתמקדת עוד כבעבר על המדד הגליקמי של מזונות, אלא על כמות הפחמימות הכללית הנצרכת ביום.


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים