איטליה: כעס על הצעה להחרים חנויות של יהודים
איגוד עובדים ברומא הציע לפרסם רשימה של "חנויות יהודיות" ולקרוא לציבור הרחב שלא לקנות בהן. ראש העיר בבירה האיטלקית גינה: זה מזכיר את חוקי הגזע של מוסוליני
האנטישמיות חוזרת גם לאיטליה: מנהיגי הקהילה היהודית ברומא הביעו היום (ה') זעם בעקבות הצעת איגוד עובדים מקומי "לזהות ולהחרים" חנויות בבעלות יהודים בבירה האיטלקית - כך דיווחו כלי תקשורת באירופה. הרקע לקריאה לחרם במחאה על מבצע צה"ל ברצועת עזה.
האנטישמיות מרימה את ראשה ברחבי אירופה:
ראש העיר רומא, ג'אני אלמאנו, גינה את הקריאה וציין כי היא מעלה זכרונות רעים מיוזמות דומות שידעה המדינה בשנות ה-30 המאוחרות ואשר קדמו לחוקי הגזע שאימץ הדיקטטור הפשיסטי בניטו מוסוליני. הוא הודיע כי "כדי להקדיש את קרבתי לעיר כולה ובכלל זה לקהילה היהודית שבה, אבקר ביחד עם ראש הקהילה, ריקרדו פצ'יפיצ'י, בחנויות בויה דל קורסו ורחובות אחרים במרז רומא".
את הקריאה לחרם פרסם ג'נקרלו דזידרטי, מנהיג איגוד "פלאיקה-אוניטי-קאב", המייצג 8,000 עובדי חנויות ברומא. כשנשאל אם הוא מודע להשוואה לחוקי הגזע שאימצה איטליה בהשראת גרמניה הנאצית, השיב דזידרטי: "אנו יודעים שכולם יהיו נגדנו, אך אנו לא יכולים לעבור לסדר היום על מה שקורה בעזה". הוא אמר שהאיגוד שלו כבר קרא לחבריו להחרים מוצרים ישראלים, ולהחרים חנויות בבעלות יהודית וניהול יהודי היא רק השלב ההגיוני הבא.
"הפלסטינים הם היהודים של היום"
הוא אמר שהוא ותומכיו החלו להכין רשימה של חנויות יהודיות, "אך ייתכן שעדיף לפרסם רשימה של רחובות שבהן רוב החנויות הן יהודיות ולבקש מאנשים להימנע מהרחובות האלה כשהם עורכים קניות". עוד הוסיף: "במשך 50 שנים דאגנו ליהודים עקב סבלם בשואה, אך הגיע הזמן שנדאג לפלסטינים, שהם היהודים של היום".
בתוך כך, דובר מטעם הקהילה המוסלמית במילנו אמר היום כי התנצל בפני הארכיבישוף של העיר בעקבות תקרית שאירעה בסוף השבוע, שבה מפגינים מוסלמים הציתו גדלי ישראל במהלך הפגנה נגד פעולות צה"ל ברצועת עזה, שבסופה נערכו תפילות מוסלמיות לא מאושרות מול הקתדרלה בעיר. המפגינים פרצו לכיכר למרות שנאסר עליהם להפגין בה.
הכנסייה הקתולית בעיר הודיעה כי היא מכירה בכך שתפילה היא "זכות יסוד", אך אין לעשות בה שימוש למטרות פוליטיות. שר ההגנה האיטלקי, איגנציו לה-רוסה, מנהיג מפלגת "הברית הלאומית", קרא לערוך מיסה פתוחה בכיכר כדי "להשיבה" לחיק הנצרות, לאחר שהפכה ל"מסגד פתוח".