הרבנות: ההכרעה על מיגון ברזילי – בשבוע הבא
מועצת הרבנות הראשית דנה בשאלה כיצד לנהוג בקברים העתיקים שנמצאו באתר העבודות למיגון בית החולים באשקלון. ביום שני תצא משלחת רבנים לסיור בשטח וביום שלישי יוחלט האם לאמץ את פסק ההלכה של הרב מצגר המתיר את חידוש העבודות. עם זאת ייתכן שההכרעה תיפול כבר הערב
האם רבני ישראל יתנו אור ירוק למיגון בית החולים "ברזילי" באשקלון? מועצת הרבנות הראשית התכנסה היום (ה') לדיון מיוחד בסוגיה, זאת לאחר שבאתר העבודות למיגון חדרי המיון והניתוח נמצאו קברים עתיקים והן הופסקו. נשיא המועצה, הרב הראשי יונה מצגר, הציג בפני החברים פסק הלכה שכתב המתיר את חידוש העבודות, אך חלקם דרשו לצאת לשטח לפני שיכריעו. בתום הדיון החליטה המועצה כי משלחת רבנים תצא לאשקלון ביום שני הבא, וביום שלישי תיפול ההכרעה. עם זאת, בלשכת הרב מצגר לא שללו את האפשרות כי שני הרבנים הראשיים יחליטו בעצמם בעניין עוד הערב ולא ימתינו לסיור חברי המועצה באתר.
על פי הרב יונה מצגר, שיקולים של פיקוח נפש וצורך הציבור דוחים את האיסור להמשיך בעבודות הבנייה במקום, אף שנמצאו בו קברים עתיקים. עוד הוא ציין בפסיקתו כי יש ספק האם מדובר בקברי יהודים. הוא קרא לחבריו הרבנים לאמץ את עמדתו וטען כי "כוח דהיתרא עדיפא".
בפני חברי המועצה הופיעו חברי ועדת הפנים של הכנסת שדנה אתמול בסוגיה – הח"כים אופיר פינס, משה גפני, מאיר פרוש וחיים אמסלם, מנהל בית החולים "ברזילי", נציג ממשרד הדתות וכן אריה דביר, מבאי ביתו של הפוסק הליטאי הרב יוסף שלום אלישיב, שהציג את עמדת הרב בסוגיה.
בברזילי מתריעים כבר שנים כי יש צורך בבניית חדר מיון ממוגן.
מנהל בית החולים ד"ר שמעון שרף הצליח לגייס תרומות להקמת בניין אשפזו חדש שבו יהיו חדרי ניתוח וחדר מיון ממוגנים, אולם העבודות התעכבו לאחר שבשטח המיועד התגלו קברים. ברשות העתיקות אמרו כי מדובר בקברים ביזנטיים, אך השר לעניני דתות, יצחק כהן, תושב אשקלון בעצמו התנגד בטענה שמדובר בקברים יהודיים. בברזילי הזהירו כי עיכוב בבניה יוריד לטמיון את כספי התרומות שגוייסו במאמץ רב והזהירו כי העתקת המבנה תעכב את בנייתו למשך זמן רב, בשל הצורך בהליכי תכנון חדשים.
אתמול התקיימהישיבה מיוחדת של ועדת הפנים של הכנסת בנושא. יו"ר הוועדה ח"כ אופיר פינס קרא לרבנים להכריע בסוגיה ולממשלה לאשר מייד כל החלטה שתתקבל ברבנות. "ההתנהלות הצינית והמבזה של המשרדים, שאיננה נקייה משיקולים פוליטיים, גברו על ההיגיון גם בימי מלחמה".