שתף קטע נבחר

ח"י נפשות בארבעה חדרים: "העיקר שיהיה בטוח"

המרכז והצפון מארחים בביתם משפחות מדרום הארץ, גם מקומה של בני-ברק לא נפקד: משפחה בת 7 נפשות מארחת בביתה הצנוע משפחה מנתיבות בת אחת עשרה נפשות. אמנם יש יותר מקום בלב מאשר בבית, אבל איש אינו מתלונן. ככה זה נראה

עד תחילת המלחמה בעזה לא היה שום קשר בין משפחת שיינר מבני-ברק למשפחת סבן מנתיבות. עם נפילת הרקטות הראשונות על העיר הדרומית, התקשרו בני משפחת סבן (המונה ארבע-עשרה נפשות) ל"מוקד החסד" בבני- ברק ושם שודכו באחת למשפחת שיינר, בה ההורים מתגוררים עם חמשת ילדיהם בדירה צנועה בת ארבעה חדרים.

 

קשה לשים את האצבע על מספר הנפשות השוהה בו זמנית בבית, "הגיעו בהתחלה תשעה מבני המשפחה, אחר כך הצטרפו עוד, אנחנו לא סופרים", מסבירה שרה שיינר המארחת. "כן ירבו, יש לנו מקום בלב כאן לכולם והעיקר שיהיה בטוח".

 

"בתקופת מלחמת לבנון השניה, הגיעו למרכז משפחות רבות מהצפון. בתור אדם מהשורה, הבנתי את הצורך לסייע להן, ידעתי שמשפחות רבות בבני ברק ישמחו לעזור מכל הלב, אבל הבנתי שיש צורך בגוף שיקשר בין המשפחות מהצפון לאלו מהמרכז" מספר הרב צבי רוזנברג, מנהל מוקד החסד הפועל בהתנדבות בבני-ברק.

 

פעילות המוקד בזמן המלחמה לא נעלמה מעיני עיריית בני ברק, והפעם עם תחילת המערכה פנה ראש העיר בני ברק, הרב יעקב אשר, לרוזנברג בבקשה לעשות את המקסימום עבור תושבי הדרום. "כל מערך המוקד פועל בהתנדבות, במוקד יושבות בין כ-20 מוקדניות החל מ 08:30 בבוקר ועד 23:30 בלילה, ואז מנותב הקו למשפחה שהתנדבה לקבל את הפניות בלילה" מסביר רוזנברג.  

  

במוקד נקלטות מידי יום כ-700 פניות של משפחות המעונינות לארח או להתארח. למעלה מ-2,500 ילדים וילדות נקלטו במוסדות הלימוד השונים, שצוידו בכמות גדולה של ריהוט נוסף. כ-7,500 מנות חמות חולקו למשפחות המארחות על ידי ארגוני החסד עזר מציון ובית התבשיל, ובפעילות אחר צהרים שמארגן אגף הרווחה משתתפים כאלף מילדי הדרום מידי יום. 

 

"אני לא מתגעגע הביתה, כאן בטוח ונעים לי" 


"אנחנו שמחים לארח, יש מקום בבית ובעיקר בלב"

 

למעלה מ-5,000 פניות טלפוניות התקבלו במוקד החסד מתחילת המבצע, כמחצית פנו לקבל עזרה, וכמחצית פנו להציע עזרה. "קרוב ל-500 משפחות סודרו באירוח או בדירה דרך המוקד כשפעמים רבות שותפים באירוח אחד כמה גורמים, משפחה מארחת, משפחה שנותנת מיטות או מזרונים ומתנדב עם רכב המסייע בהעברת הציוד", מספר רוזנברג "המוקד מאפשר אירוח בבתים שומרי כשרות מלאה ובכך מקלים על משפחות חרדיות ודתיות מהדרום לשמור על אורח חייהם גם במרכז".

 

המוקד פתוח לקבל פניות מ"כל הזרמים החוגים והעדות" אלא שלצורך ההתאמה המוקד מבקש מידע על קהילת הפונה, כך שתתאפשר התאמה מירבית לנוחות המתארח והמארח. "למדתי כאן הרבה", מסכם יהודה סבן מהמשפחה המתארחת, "הכנסת אורחים, קבלת פנים טובה ואיך להתנהג יפה לכל אחד". "אני לא מתגעגע הביתה" מוסיף אחיו אלעד, "כאן בטוח ונעים לי".

 

פרט למוקד החסד המתאים בעיקר לאוכלוסיה שומרת מצוות, קיימים מוקדים רבים המחברים בין משפחות המעוניינות לארח לכאלה המעוניינות להתארח. בפרויקט המשותף לאתר "ישראלים" ולערוץ המעורבות של ynet הצטברו פניות של 8,678 משפחות המבקשות לארח. לאחרונה חלה עלייה גם במספר התושבים המעונינים לצאת מהדרום לרענון בצפון הארץ או מרכזה.  

 

  • לפרטים אירוח והתארחות ל"מוקד החסד" בבני-ברק:1800-35-66-77
  • משפחות המעוניינות להתארח, לארח לסייע או להיעזר, לאתר "ישראלים" לחצו כאן.
  • רוצים להתנדב? עמותת "רוח טובה " מקבוצת אריסון תתאים לכם - מלאו טופס זה או במוקד 1-700-505-202
  • זקוקים למתנדבים? פנו למוקד 1-700-505-202 או כיתבו למייל info@ruachtova.org.il  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משפחת סבן המתארחת
צילום: דלית שחם
שרה שיינר מארחת
צילום: דלית שחם
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים