כיפה זהובה
היכן נמצא המבנה שבתמונה? אנציקלופדיה ynet מציגה חידה חדשה מבית היוצר של "מסדר זיהוי" ופתרון לחידה הקודמת
בפעם הקודמת הופיע במסדר זיהוי גוזל של נקר סורי, שמו ניתן לו בעקבות מנהגו האופייני לנקר עצים. במשפחת הנקריים 20 מינים, והנקר הסורי הוא היחיד בסוגו בארץ ישראל. אחד מסימני ההיכר שלו הוא מעוף גלי סביב גזעי עצים ו"תיפוף" בנקישות מקור על גזעים חלולים וענפים יבשים. נקישות אלה מסייעות לו לאתר חרקים מתחת לקליפה ולשלוף אותם החוצה בלשונו הארוכה.
זכר הנקר הוא פמיניסט מושבע: הוא מתחיל לחטוב את הקן באמצע חודש מרץ. קצב עבודתו נמרץ והוא עשוי להגיע ל-8 הקשות מקור בשנייה. בסביבות אמצע אפריל מטילה הנקבה 3-5 ביצים. במשך שעות היום דוגרים על הביצים שני בני הזוג, אך בלילה דוגר רק הזכר. הגוזלים בוקעים עיוורים ועירומים. שני ההורים מאכילים אותם בחרקים והזכר מקפיד בתקופה זו לשמור על ניקיון הקן. הגוזלים נשארים בקן זמן רב ופורחים ממנו באופן הדרגתי רק אחרי כ-25 ימים. ההורים ממשיכים להאכילם עוד 3-4 שבועות לאחר פריחתם. את לבוש הבוגרים מקבלים הגוזלים עם חילוף הנוצות הראשון בסתיו.
והנה חידה חדשה: יודעים היכן צולמה התמונה?
(צילום: יוסף ג'קסון)
אנציקלופדיה ynet מכילה מגוון עצום של ערכים וחיונית לתהליכי למידה והעשרה כמקור מידע מוביל, אמין ובטוח. ערכי האנציקלופדיה נכתבים ונערכים על-ידי צוות עורכים מקצועי, ומשולבים בהם סרטונים, מצגות ועוד.
לרכישת מינוי לאנציקלופדיה ynet