מונו כונסי נכסים זמניים לוויטה פרי גליל
פרסום ראשון: ביהמ"ש המחוזי בחיפה מינה את עוה"ד עפר אטיאס ורון חכים לכונסי נכסים של החברה לבקשת בנק לאומי ובנק דיסקונט, שטוענים כי החברה חייבת להם כ-160 מיליון שקל, וכן חייבת כ-100 מיליון שקל לנושים אחרים
בית המשפט המחוזי בחיפה מינה היום (ה') כונסי נכסים לחברות ויטה פרי הגליל שיווק, חברת פרי הגליל וחברת קפולסקי שיווק וקמעונאות. זאת לבקשת בנק לאומי ובנק דיסקונט, שטענו כי החברות חייבות להן כ-160 מיליון שקל.
השופטת בלהה גילאור מינתה לתפקיד כונסי הנכסים הזמניים את עורכי הדין עפר אטיאס ורון חכים, אותם ביקשו הבנקים למנות. השופטת הסמיכה את כונסי הנכסים לתפוס את הנהלת החשבונות של החברות. הצו לא ניתן כנגד החברה הציבורית בקונצרן, והוא יעמוד בתוקפו עד לדיון במעמד הצדדיים שיתקיים ביום שני הקרוב.
בנק לאומי ובנק דיסקונט טוענים עוד בבקשת הכינוס כי החוב של קונצרן ויטה לנושים אחרים מסתכם בעוד כ-100 מיליון שקל, מהם 10 מיליון שקל חובות למדינת ישראל בגין הלוואה שהעמידה לקונצרנים; חובות של כ-10 מיליון שקל לרשויות ולעובדים; וכן חובות בסך של כ-88 מיליון שקל לנושים הבלתי מובטחים, מהם כ-38.5 מיליון שקל למגדלים (ספקי התוצרת החקלאית וספק האריזות). בסך הכל, לפי הבנקים, עומדים חובות הקונצרן על כ-260 מיליון שקל.
הבנקים ביקשו עוד להתיר לכונסי הנכסים לתפוס את נכסי החברות המשועבדים לבנק, לרבות תפיסת חזקה במפעליהן הנמצאים בחצור הגלילית, קרית מלאכי ונתניה.
"אין תוחלת לחברה"
הבנקים ציינו בבקשת הכינוס כי "בשנים האחרונות נקלע קונצרן ויטה פרי גליל למשבר כלכלי קשה ואשר הקונצרן לא מצא דרך להתגבר עליו, חרף ניסיונות ההבראה שעשה הקונצרן, וחרף הסיוע שנתנו לו הבנקים במשך אותן שנים".
לטענת הבנקים בבקשה, "בימים האחרונים התברר כי אין כל תוחלת לחברה וכי היא מצויה במשבר כלכלי חמור, אשר באם לא תתקבל בקשה זו לאלתר, כי אז עלולים הבנקים למצוא עצמם מול שוקת שבורה, ללא יכולת להיפרע מהקונצרן בגין חובותיו".
עוד טוענים הבנקים בבקשת הכינוס כי "ממידע שהגיע לבנקים מהקונצרן בימים האחרונים עולה כי הקונצרן לא הצליח להוציא לפועל את התוכנית הכלכלית שלו, אלא ההיפך הוא הנכון, הוא נכנס לסחרור שקשה יהיה מאוד לצאת ממנו וזאת בשים לב לכך שלפי מידע שהגיע לבנקים, מופעלים בשבועות האחרונים לחצים כבדים על החברות מצד הספקים והנושים השונים, לחצים שמשבשים בצורה משמעותית וקשה את יכולת העבודה בקונצרן".
עוד טוענים הבנקים כי בימים האחרונים פוטר מנכ"ל הקונצרן ויטה פרי גליל, זאב בירנבוים, עקב מה שהוגדר על ידי הקונצרן בהודעתו לבורסה כ"חילוקי דעות שאינם ניתנים לגישור".
תגובת ויטה
מחברת ויטה נמסר בתגובה: "כפי שפורסם, החקלאים, בעלי המניות ועובדי החברה הגישו הצעה להשקעה בחברה, של עשרות מליוני שקלים - הצעה שלא זכתה אף לתגובה מצד הבנקים, ובמקום זאת הם העדיפו לפנות לבית המשפט ולפגוע בעשרות חקלאים ובפרנסת מאות עובדים בגליל. הצעתנו בעינה עומדת ואנו מקווים שבית המשפט, בניגוד לבנקים, יצטרף להצלת ויטה-פרי גליל".
עוד נמסר מוויטה: "בעוד ויטה הכינה תכנית חדשה ומפורטת לבקשת הבנקים, הבנקים פנו ללא הודעה מראש לבית המשפט וביקשו כינוס נכסים במעמד צד אחד".