הערכה: לא יאושר מינוי פריניר כמפעיל של ויטה
הסיבה: רשות ההגבלים מנהלת נגד בעלי פריניר חקירה בפרשת מיזוג שלא כדין. השופטת בלהה גילאור פסלה את עצמה מטיפול בתיק ויטה משום שבעלה הוא דירקטור בחברת לגין, שהיא אחד הנושים של ויטה
הממונה על ההגבלים, רונית קן, לא תאשר את מינוי חברת פריניר, בבעלות יעקב צסקלה, כמפעיל של ויטה פרי גליל. כך מעריכים גורמים המקורבים לרשות ההגבלים. זאת משום שהרשות מנהלת נגד צסקלה חקירה באשמת מיזוג שלא נעשה כדין, לפני כשנה וחצי, ומתכוונת להגיש נגדו בקרוב כתב אישום.
מדובר בפרשת רכישת חברת מילוז, יצרנית רכז עגבניות המתחרה בפריניר, על ידי חברת בוגופן, הנמצאת בבעלות קבוצת משקיעים בראשות עוה”ד פוגל ורוטמן. התברר כי אחד מבעלי מניות המיעוט בבוגופן הוא חברת פריניר העוסקת אף היא בתחום השימורים.
בתוך כך נודע ל"ידיעות אחרונות" כי נשיאת בית המשפט המחוזי בחיפה, השופטת בלהה גילאור, החליטה לפסול את עצמה מטיפול בתיק ויטה. הסיבה לפסילה: בעלה של השופטת, עו"ד יוסף גילאור, הוא דירקטור בחברת לגין, שהיא אחד הנושים של ויטה. גילאור החליטה להעביר את הטיפול בתיק לשופט אלכס קיסרי.
ביום חמישי מינתה גילאור שני כונסי נכסים לשלוש חברות בקונצרן ויטה לבקשת בנק לאומי ובנק דיסקונט. היום (ב') צפוי להתקיים דיון באשר לגורל קונצרן ויטה. עובדי הקונצרן כבר שכרו בסיוע ההסתדרות את עוה"ד אלון וגלילה הורנשטיין על מנת להבטיח את תעסוקתם וזכויותיהם. ויטה צפויה להתנגד באמצעות עו"ד אילן שביט לבקשת צו כינוס הנכסים.
מאות עובדי ויטה פרי גליל הפגינו אתמול מול המפעל בחצור הגלילית. העובדים חסמו את ציר התנועה המוביל מחצור הגלילית לקריית-שמונה והבעירו צמיגים בכניסה למפעל, זאת בעקבות בקשה שהגישו בנק לאומי ודיסקונט בסוף השבוע שעבר לכינוס נכסים של קבוצת ויטה.
הארגונים הכלכליים מוכנים להזרים הון
בתוך כך מסרו מגדלי הירקות כי אינם מוכנים להזרים כספים לוויטה ואין להם עניין להיות שותפים. "כל מה שאנחנו רוצים זה שוויטה תשלם את חובה לנו, שמסתכם ב-27 מיליון שקל", נמסר מארגון מגדלי הירקות הארצי. "לא משנה מי יהיו בעלי ויטה, לנו יש רק עניין אחד, והוא לקבל את הכסף חזרה".
הארגונים הכלכליים בצפון (עמק יזרעאל וגליל עליון) גילו נכונות להצטרף לשותפות ולהזרים הון, אך בתנאי שהבנקים ימחקו את חוב החברה ב-50% ובנוסף יקבלו קדימות בהחזר החוב למגדלים - תנאי שהבנקים סירבו לו.
בנוסף, חברת פלטפורמה, יבואנית הסחורות החקלאיות בבעלות משפחת אורבך, גילתה עניין ראשוני בחברה ומוכנה להזרים לה הון. זאת בתנאי שתהיה הקפאת החזר חובות לבנקים ולספקים למשך כשנתיים עד לייצוב החברה ובמקביל יתבצע הסדר פריסת חובות ארוך טווח לפחות ל-10 שנים של חובות החברה, תנאי שלא בטוח שהבנקים מוכנים לו. מבנק לאומי נמסר כי לא הייתה אליהם כל פנייה בעניין. ישראל אורבך אמר ל"ידיעות אחרונות" כי יהיה מוכן להחזיר למגדלים חלק מהחוב.