אושר הסדר הפנסיה לגמלאי ביקור חולים
לאחר מאבק ממושך אישר בית המשפט המחוזי בירושלים את הסדר הפנסיה בין האוצר להסתדרות: הגמלאים יקבלו פנסיה בשיעור של 85% מהגמלה המקורית שקיבלו לפני שבית החולים נכנס לפירוק
שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, יוסף שפירא, אישר אמש (ד'), לאחר מאבק שנמשך חמש שנים, את ההסדר בין האוצר להסתדרות להסדרת תנאי הפנסיה של גימלאי בית החולים ביקור חולים. זאת, לאחר שנים שבהם הגימלאים סבלו מהלנות חוזרות ונשנות של הפנסיה שלהם, והרגע שבו נכנס בית החולים לפירוק בשנת 2003, לאחר שהעמותה שהפעילה אותו בעבר קרסה, ועד שנמכר לארקדי גאידמק בשנת 2007.
לפי ההסדר שאושר אמש, יקבלו 190 גמלאים שכבר היו זכאים לתשלומי פנסיה בזמן הפירוק 85% מגמלתם המקורית. כ- 20 עובדים נוספים שהיו מגיל 60 ומעלה בזמן הפירוק והגיעו מאז למועד הפרישה, יקבלו 70% מהגמלה. העובדים הפעילים שהועסקו בביה"ח עד למועד הפירוק יקבלו את שאר הכספים שהצטברו בקופה. אם ייכנסו כספים נוספים כתוצאה ממכירת נכסים, תגדל הפנסיה של העובדים הפעילים. בהסתדרות מעריכים כי העובדים יקבלו 65% מהגמלה.
היועץ המשפטי של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, שי תקן, ייצג את ההסתדרות בהליך המשפטי. אגף הפנסיה של ההסתדרות יחל בימים הקרובים בהליך בחירה כדי ליצור פוליסות ביטוח מתאימות שיאפשרו את תשלום הפנסיות.
גימלאי ביקור חולים לא קיבלו פנסיה באופן מסודר משנת 2003 עד שנת 2006. בשלוש השנים האחרונות, בעקבות מאבק שניהלה ההסתדרות שכלל השבתה של כל מערכת הבריאות, שילם משרד האוצר כ-40% מסכום הגימלאות. בעקבות מכירת בית החולים לארקדי גאידמק, נכנסו לקופת הפירוק 132 מיליון שקלים, שיאפשרו לשלם את הפנסיות.
"מדובר בהישג של ההסתדרות במאבק שנראה בתחילת הדרך כאבוד", אומר יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, "מן הראוי לומר גם מילים טובות למשרד האוצר שהבין שהגמלאים והעובדים בבית החולים שמשרת את הציבור בירושלים הינם גם עניינו".