ה-BBC סירב לשדר תשדיר צדקה לפלסטינים
ברשת סירבו להעניק לתשדיר את אותה משבצת שהעניקו לארגוני סיוע בעולם, בטענה כי המשבר בעזה הוא "סיפור חדשותי מתגלגל" שבמהלכו יש לשמור על נייטרליות. בממשלת בריטניה תוקפים את ההחלטה: "הם מפחדים מישראל"
שרים בממשלת בריטניה מתחו היום (שבת) ביקורת על החלטת תאגיד השידור הבריטי (BBC), שסירב לשדר תשדיר הקורא לתרום כסף לצדקה עבור הפלסטינים ברצועת עזה.
רשת השידור הממלכתית טענה כי סירבה לאפשר את שידור התשדיר מחשש שהדבר פגע במחויבותה לניטרליות, ומשום שממילא אינה בטוחה שהסיוע ההומניטרי אכן יגיע ליעדו. יש לציין כי גם הרשתות הפרטיות המובילות בבריטניה סירבו לקבל את התשדיר.
לדברי השר לפיתוח בינלאומי בממשלת בריטניה, דאגלס אלכסנדר, ה-BBC קיבל את ההחלטה הלא-נכונה. הוא קרא לתאגיד לשקול את החלטתו מחדש. לדבריו, על ה-BBC "להכיר בסבל האנושי העצום, ולהזים את החשש שעשוי להתפתח, לפיו סבלם של תושבי עזה אינו נלקח ברצינות כמו סבלם של תושבי מקומות אחרים".
שר הבריאות, בן ברדשואו, הצטרף אף הוא לעמיתו וקרא להחלטת התאגיד "בלתי-מוסברת". הוא אף טען כי התאגיד, שממומן על-ידי הממשלה, נבהל מתגובתה האפשרית של ממשלת ישראל. "אני חושש שה-BBC יצטרך לעמוד מול הרשויות בישראל לעתים קרובות יותר", הבהיר.
בתגובה לטענות, טוענים ב-BBC כי כל עוד המשבר בעזה לא הסתיים, עליהם לשמור על נייטרליות. המנהל הראשי של התאגיד, מרק תומפסון, אמר כי המשבר בעזה הוא "סיפור חדשותי מתגלגל ושנוי במחלוקת", ולכן, לדבריו, "התאגיד החליט ששידור בקשה עצמאית, לא משנה באיזו זהירות היא מנוסחת, יישא עמו את הסכנה שהציבור יאבד את האמון באמינות התאגיד בכיסוי הסיפור כמכלול".
כמה ארגונים בלונדון כי יתאספו היום על-מנת להפגין מול משרדי התאגיד, במחאה על המלחמה בה נהרגו כ-1,300 פלסטינים ו-13 ישראלים.
בעבר העניק התאגיד זמן שידור בחינם לבקשות סיוע מצד הוועדה למצבי חירום ואסונות, מטרייה של ארגונים כגון הצלב האדום, אוקספם ו"הצילו את הילדים". בקשות אלה הצליחו לגייס מיליוני דולרים לקורבנות הלחימה ואסונות הטבע בקונגו, במיאנמר ועוד.