שתף קטע נבחר

פורום דאבוס: עיצוב העולם של אחרי המשבר

כינוס הפורום הכלכלי העולמי ייפתח מחרתיים בשוויץ. מאות ראשי מדינות, שרי אוצר, נגידי בנקים, מנכ"לים ואנשי עסקים ינסו להסתכל קדימה, למרות הצל המעיק של המשבר הכלכלי. פוטין עתיד לקרוא להפחתת ההשפעה האמריקנית

כינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שוויץ, שייפתח מחרתיים (ד'), עתיד להיות הגדול והמכובד בכל 39 שנותיו. כ-150 אורחים בכירים, בהם 42 ראשי מדינות, 36 שרי אוצר ונגידי בנקים מרכזיים, ובנוסף פוליטיקאים בכירים יכבדו אותו בנוכחותם.

 

עוד ישתתפו בכינוס כ-1,400 אנשי עסקים ומנכ"לי חברות גדולות. בין המשתתפים: נשיא שוויץ הנס רודולף מרץ, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, ראש ממשלת סין וון ג'יאבאו, ראש ממשלת יפן טארו אסו, ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון וראש ממשלת דנמרק אנדרס פוג רסמוסן. את ישראל ייצגו נשיא המדינה שמעון פרס, נגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר ויו"ר מפלגת הליכוד בנימין נתניהו.

 

טרם הוחלט מי ייצג את ארצות הברית, אבל כבר ידוע כי יהיה זה אחד מהשניים - סגן הנשיא ג'ו ביידן או מזכירת המדינה הילארי קלינטון.

 

במרכז הכנס יעמוד כמובן המשבר הכלכלי העולמי. אך אף על פי שמשתתפי הכינוס ידונו בסוגיות העבר וההווה, דוגמת משבר הסאב־פריים בארה"ב, המפולת בשוק ההון ההודי, הונאת מאדוף והמעילה בבנק הצרפתי סוסייטה ג'נרל, מארגני הכנס מעדיפים להסתכל קדימה. הנושא המרכזי של 2009 יהיה "מעצבים את העולם של אחרי המשבר". 

 

"המשבר הוכיח לנו כי העולם אינו יכול להמשיך ולתפקד עם מידת המורכבות הנוכחית", אמר מייסד הפורום פרופ' קלאוס שווב. לפיכך ידונו המנהיגים בסוגיות כמו תעסוקה, עתידה של המערכת הבנקאית העולמית ואספקת אנרגיה סדירה. אך מעל לכל אלה תרחף סוגיית עתידו של הקפיטליזם בעולם. 

 

המנהיג הראשון שינאם בכנס יהיה ראש ממשלת רוסיה ולדימיר פוטין. התקשורת הרוסית אמנם טענה כי זו תהיה בעיקר הזדמנות מצוינת עבורו להתאמן בסקי באחד מאתרי הנופש המצוינים של שוויץ, אך יש לנאומו חשיבות גדולה בכנס. הוא יהווה יריית פתיחה עבור הדיונים שייערכו לאחר מכן וישמש מעיין טריגר לפגישות עבודה שיערכו מנהיגי העולם בדאבוס. פוטין עתיד לקרוא להפחתת ההשפעה הרבה שיש לארה"ב על הכלכלה העולמית. 

 

העניין בדבריו של פוטין עתיד להיות גדול במיוחד על רקע הפיכתה של רוסיה לאחת משחקניות המפתח של משק האנרגיה העולמי. זאת לא רק בגלל עתודות הגז והנפט העצומות שלה, אלא בגלל המשברים שייצרה לאחרונה: החל במלחמה בגיאורגיה שעצרה את משלוחי הנפט מאגן הים הכספי לאירופה וכלה בסכסוך המתוקשר עם אוקראינה, שניתק את אירופה מצינור הגז.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפורום הכלכלי בדאבוס (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים