הצעירות בישראל חושבות: אנורקסיה זה יפה
מחקר ישראלי מצא כי נשים צעירות סבורות כי הפרעת האכילה הקשה מסייעת במציאת עבודה, חברים ומעלה את הפופולריות החברתית. הצעירות גם אינן מודעות לסכנת המוות בה מצויות כחמישית מהחולות
ממצאים מדאיגים אודות הפרעות אכילה: מחקר ישראלי מצא כי צעירות ישראליות רואות את מחלת האנורקסיה בהיבט חיובי, וסבורות כי אנורקסיה משפרת את המצב החברתי ומסייעת במציאת עבודה וחברים.
אנורקסיה נרווזה היא אבחון פסיכיאטרי של הפרעת אכילה המאופיינת בעיוות של דימוי גוף. מחקרים מראים כי השפעתם של גורמי סיכון חברתיים ותרבותיים
המחקר נערך ע"י ד"ר ליאת קורן וד"ר רחלי מגנזי מהמחלקה למינהל בריאות במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון. המחקר בחן את ההבדלים בידע, והעמדות כלפי אנורקסיה נרווזה ודימוי גוף בקרב נשים צעירות ומבוגרות. השערת המחקר הייתה כי לנשים צעירות פחות ידע בנוגע לתסמינים על אנורקסיה נרווזה, תפיסות חיוביות יותר של ההפרעה, ודימוי גוף נמוך יותר מאשר נשים מבוגרות.
המחקר בוסס על סקר ידע, עמדות והתנהגות, שהועבר בקרב נשים ישראליות מהאוכלוסייה הכללית במהלך השנים 2008-2007. המדגם נחלק לשתי קבוצות: 180 נשים צעירות (גילאי 15-25), ו- 180 נשים מבוגרות (גילאי 45-65). השאלון האנונימי כלל שאלות ידע, עמדות כלפי רזון ואנורקסיה, שאלות התנהגות, הרגלי אכילה, דימוי גוף, חשיפה למחלה, פעילות גופנית ומשקל הגוף.
אנורקסיה כאמצעי להשגת יעדים חברתיים
על פי שאלונים שמולאו על ידי 360 נשים ישראליות, בחלוקה לשתי קבוצות גיל – צעירות ומבוגרות, נמצא כי הצעירות חשות שאנורקסיה מהווה 'כלי' או 'דרך קלה' לזכות בתמורות חברתיות כמו פופולאריות חברתית, מקובלות והצלחה
בחיים. משתמע מכך, כי נשים צעירות מבקשות לעצמן להשתמש בהפרעה זו כאמצעי להפוך להיות רזה ודרך להשיג יעדים חברתיים.
החוקרות מעלות דאגה אמיתית לנשים צעירות, וקוראות להתערב לשיפור הידע ולשינוי עמדותיהן כלפי ההפרעה. דימוי הגוף הנמוך יותר אצל צעירות, בשילוב עם העמדות החיוביות כלפי ההפרעה, הם גורמי הסיכון המציבים נשים אלו בקבוצת סיכון הדורשת התערבות.
הממצאים מראים גם הבדלים משמעותיים במידת הידע כלפי אנורקסיה נרווזה, בעמדות כלפי ההפרעה ובדימוי גוף בין נשים צעירות למבוגרות. בהשוואה לנשים המבוגרות, 51% מהנשים הצעירות הפגינו ידע מועט ביחס לתסמיני האנורקסיה לעומת 28% מהבוגרות. שיעור דומה הביע תפיסה חיובית לןגבי דימוי גוף נמוך.
עוד נמצא כי קבוצת הצעירות הראתה שכיחות גבוהה יותר של תפיסת חיוביות כלפי ההפרעה ביחס למבוגרות: נשים צעירות תופסות את האנורקסיה ככלי - המסייע במציאת עבודה, קשרים חברתיים רבים יותר, פופולאריות ומקובלות חברתית ומושא להערצה.