אסד: ממשל אובמה כבר שיגר אלינו שליחים
נשיא סוריה אמר בראיון ל"אל-מנאר" שארצו מוכנה לדיאלוג עם ארה"ב, ללא תנאים. על מו"מ עם ישראל אחרי עידן אולמרט: "גם אם יבוא נתניהו הוא יצטרך לדבר על בסיס נסיגה מלאה"
נשיא סוריה, בשאר אסד, אמר היום (ב') בראיון לטלוויזיה של חיזבאללה כי הממשל החדש בארצות הברית כבר שיגר גורמים רשמיים לדמשק כדי לפתוח בשיחות. הוא לא נקב בשמותיהם של השליחים, אך אמר שהם כבר ביקרו בסוריה בעבר.
אסד אמר בראיון כי ארצו מוכנה לנהל דיאלוג עם ארצות הברית, בתנאי שייערך ללא תנאים מוקדמים. הוא הוסיף כי למרות הגישה החיובית והאיתותים מוושינגטון, "סוריה למדה להיות זהירה מאוד בכל הנוגע לקשר עם ארצות-הברית, שכן היחסים עמה הידרדרו מאוד בתקופת כהונתו של הנשיא ג'ורג' בוש הבן". ב-2005 החזירה ארצות-הברית את שגרירה מדמשק, בעקבות רציחתו של ראש ממשלת לבנון לשעבר רפיק אל-חרירי.
בראיון שיבח הנשיא הסורי את "הישגי החמאס" במערכה מול ישראל. הוא אמר כי "ההתנגדות השיגה ניצחון בעזה, שהוא ניצחון נוסף לאחר זה שנרשם ב-2006. אלה הם שלבים בסולם שיביא לניצחונות נוספים. ישראל אינה מבינה אלא את שפת הכוח". הוא הוסיף כי "ההישג האמיתי של ההתנגדות הוא השבת הזכויות... על כל כיבוש להיתקל בהתנגדות, ואנו תומכים בכך".
ישראל לא רוצה שלום
אסד התייחס גם ליוזמה הערבית לשלום ולבחירות הצפויות בישראל. "צריך להיות בישראל ראש ממשלה חזק שיכול להביא שלום. ראש ממשלה חלש יוכל להביא מלחמה. באופן כללי, בישראל אין רצון בשלום, וגם אין יכולת".
הוא התייחס לנתניהו באופן אישי: "כשהחל המו"מ האחרון עם ישראל, בחודש מאי, הוא החל על בסיס מה שאולמרט אמר לארדואן - על נכונותו לנסיגה מלאה. אם יבוא נתניהו, זה לא משנה לנו. כל ראש ממשלה יצטרך לדבר איתנו על הבסיס הידוע. לא נוותר על כך. מבחינתנו כל הישראלים שווים. אם נתניהו ידחה זאת - לא יהיה משא ומתן".
אסד הביע פליאה על הדרישה ממנו לגדוע את קשריו עם איראן, ואמר: "מדובר במדינה שהיא ידידה ושכנה. איננו מבינים מדוע מתייחסים לקשר
שלנו אליה כאל אויב. הקשר שלנו עם איראן הוא יציב ואסטרטגי. חשיבותו הוכחה בכל הבעיות שאירעו באזור שלנו מזה שלושה עשורים, מאז המהפכה האיסלאמית במדינה.
"בשנים האחרונות מנסים ליצור 'אויב אלטרנטיבי' - במקום ישראל, מנסים ליצור את איראן. אנו לא נקבל זאת. הבענו את נכונותנו לתווך בין איראן למערב. אמרנו גם לערבים שאנו איתם, לפני כל דבר אחר, אך אין זה אומר שאנו נגד אחרים".
כשהוא נשאל לעמדתו על התנהלותה של מצרים, ענה: "אנו דוחים את מדיניות כפיית העמדות והתכתיבים, אלא אנו דוגלים במדיניות של דיאלוג".