שתף קטע נבחר

 

הדרום בכוננות ספיגה: "הפעולה נגמרה מוקדם"

הפיגוע בכיסופים ותגובת צה"ל - שעוד תבוא - מעורר חשש בקרב תושבים בטווח הרקטות. "נפגענו קשה במלחמה, הדבר האחרון שאנו צריכים זה עוד פעולה", אמר בעל עסק באשקלון. "האירוע המחיש שיצאנו מוקדם", הוסיפה תושבת שדרות

בדרום נכנסים לכוננות ספיגה - ומותחים ביקורת על מקבלי ההחלטות: הפיגוע אתמול (יום ג') בכיסופים - בו נהרג חייל ונפצעו שלושה, הפיצוצים העזים שנשמעו ביישובי עוטף עזה וגם דבריו של ראש הממשלה על תגובה צפויה, לא תורמים לתחושת הביטחון של התושבים באזור. הגיבוי המלא שהעניקו התושבים למבצע "עופרת יצוקה" והנכונות לספוג רקטות, כך מתברר, כמעט מיצו את עצמם, וכעת הם עסוקים יותר בשיקום הפיזי והמנטאלי.

 

התושבים חוששים שאחרי עשרה ימים של הפוגה, משגרי הרקטות ברצועת עזה ישובו לפעול. איתן קסנטיני, הבעלים של פאב-מסעדה פישנזון במרינה באשקלון, בקושי הצליח להתאושש מהמבצע האחרון.

 "היום ישבו אצלי אנשים. הם שמעו את הפיצוצים הרבים והחליטו לעזוב. נפגענו פגיעה קשה במהלך המלחמה ועכשיו הדבר האחרון שאנו צריכים זה עוד פעולה כזו", הוא אמר ל-ynet.

 

רן ידעי, קצין במילואים ותושב אשקלון, אומר כי הוא אינו מבין את התנהלות מקבלי ההחלטות. "הנתונים, אני מניח, ידועים למקבלי ההחלטות. לבוא כעת ולומר שאנו צריכים להמשיך, זה להודות בעצם שהמלאכה לא הסתיימה. את הכספים הללו צריך להשקיע כעת בשיקום אשקלון ושדרות, ולא בעוד לחימה. כדאי בכלל לא לנבוח, כשברור לכולם שלא רוצים לנשוך ומוטב שנשתוק בשגרה, אבל נכה בחוזקה כשצריך", הוא אומר ומוסיף בציניות: "אני גם חס על שר הביטחון, ששוב יצטרך להתגורר באשקלון כמה ימים".

 

חווה גד משדרות חושבת שהדיבורים הללו על פעולה נוספת הן הודאה בטעות. "הפעולה הזו הסתיימה מוקדם מדי. תמכנו ונתנו גיבוי, אבל לא לפעולה כזו. הקאסמים עדין נמצאים בכמויות אדירות, גלעד שליט לא שב, והאירוע הזה המחיש עד כמה יצאנו מוקדם, היו צריכים לסיים עם זה קודם".

 

יושב ראש בעלי העסקים בשדרות, אהרון חוגי, נרעש נוכח אפשרות ללחימה נוספת. הוא וחבריו מנהלים כעת לדבריו קרב מאסף על החיים הכלכליים בשדרות. "ב-16:00 סגרו רבים מחבריי את העסקים, כי כולנו היינו בטוחים שצפוי ירי לעבר העיר. אנשים חרדים, פוחדים, חלק אפילו אמרו לי שלא ישלחו את הילדים מחר לבית הספר. הפעולה הזו היתה בחלקה הגדול פוליטיקה, אנו הרי מכירים את אולמרט. יפה שהחזירו את כושר ההרתעה לצה"ל, אבל לא השיגו הרבה. עוד לא התאוששנו ואנו בקריסה , מלחמה נוספת או אפילו פעולה כזו תגמור אותנו".

 

יושב ראש מועצת הנוער העירונית באשקלון, אסף סויסה הלומד בכיתה י"ב, מנהל מאבקים כדי לנסות ולסייע לחבריו בבחינות הבגרות בחורף. הוא לא מתנגד לפעולה נוספת. "זה מקובל עלינו ואם חושבים שהמלחמה לא הסתיימה, אנו התלמידים נגבה את צה"ל. לגבי בחינות הבגרות, אני מניח שמשרד החינוך והגורמים השונים ימצאו את הפתרונות בכדי לסייע לנו", אמר סויסה.

 

"הכנו את עצמנו לצבע האדום"

רון שטרן, חבר מועצה בנתיבות, סיפר כי הוא מקווה שלא תהיה הסלמה. "אנחנו מקווים שהשקט יישמר, אבל אם נצטרך שוב להיכנס למרחבים מוגנים כדי לשמור על השקט אנחנו נתגייס למאמץ הזה".

 

גם ביישובים הקטנים יותר נכנסו לכוננות ספיגה. "כאשר שמענו על פיגוע הנחת המטען בכיסופים", סיפרה תמרה כהן מעין הבשור, "הכנו את עצמנו ל'צבע האדום' שבדרך. לכולנו ברור שזו רק שאלה של זמן עד שנהיה שוב יעד לטילים כאלה ואחרים בטווח כזה או אחר.

 אני מצפה שקברניטי המדינה ידעו לעמוד מאחורי מה שהם אומרים ויגיבו בחומרה על כל הפרה קטנה כגדולה. אנחנו מוכנים להיכנס לכוננות ולספוג כמה זמן שרק יידרש, כדי שהצבא יוכל להביא לשקט אמיתי וארוך באזור שלנו. אנחנו נהיה העורף הכי חזק שיכול להיות".

 

איריס לביא מכרם שלום, סיפרה כי גם בקיבוץ שלה יש חשש שהאזור יתקלח. "איש לא רוצה לחיות תחת איום הרקטות. אבל החשש האמיתי שלנו הוא לא מהתקלחות אלא מהתגובה של ישראל - האם יגיבו או לא. אם הממשלה תדע להגיב על כל פצמ"ר, כל מטען או רקטה - מבחינתנו זה מספק. אנחנו חיים על הגבול ומציאותיים. השלום עוד לא בפתח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקום הפיגוע בכיסופים
צילום: רויטרס
מסוק בשמי הרצועה
צילום: AFP
רקטה באשקלון בזמן "עופרת יצוקה"
צילום: צפריר אביוב
מומלצים