"מוות לערבים". על החתום: חפ"ק מסלול גבעתי
עוד תמונות שמגיעות מעזה מטילות כתם על צה"ל. תמונות חדשות משכונת זייתון מעידות שמקור כתובות "מוות לערבים" ביחידה של גבעתי
צה"ל מוסיף לחקור מי החיילים שציירו כתובות "מוות לערבים" בשכונת זייתון בעזה. בתמונות חדשות שפרסמו סוכנויות הידיעות, מתבררים עוד פרטים על זהות היחידה.
הכתובת על הקיר (צילום: AP)
לצד הפעילות המבצעית, הדגישו המפקדים בפני החיילים את החשיבות של שמירת הרכוש הפלסטיני והנחו אותם להימנע מכל פגיעה בתשתיות אזרחיות שלא לצורך. מתברר כי היו בחטיבת גבעתי מי שלא שמרו על הכללים, והחליטו להשאיר "מזכרת" לתושבי הבית, הם גם דאגו לציין את המסגרת לה הם שייכים ואת התאריך שבו נכתבה הכתובת על הקיר - שלושה ימים לאחר תחילת המהלך הקרקעי.
מפקדים בכירים בצה"ל סיפרו בתום המבצע כי הצליחו למנוע בזמן אמת אירועים מביכים מעין אלה, בעיקר נוכח העובדה כי שהו בשטח ועקבו אחר החיילים. מפקד חטיבת השיריון 401, אלוף-משנה יגאל סלוביק, סיפר בראיון ל-ynet לאחר המבצע שראה את אחד מחייליו משאיר כתובת עם שם פלוגתו על קיר מבנה והורה לו למחוק זאת באופן מיידי. מפקדים אחרים תיארו מספר מקרים דומים.
"חבל שאירועים בודדים מטילים כתם על הצבא", אמר ל-ynet גורם צבאי, "ככלל, החיילים שפעלו במבצע הבינו היטב מה מותר ומה אסור וביצעו את ההנחיות באופן מלא. רבים מהם אף הקפידו לשמור על הסדר בבתים שבהם שהו, העניקו עזרה לאוכלוסיה פלסטינית ואף סייעו לבעלי חיים שנותרו קשורים ורעבים". לדבריו, לא ניתן למנוע באופן מוחלט אירועים מסוג זה, אך יש להמשיך להבהיר לחיילים את חומרתם ואף לנהוג בצורה חריפה כאשר ישנה הפרה של ההנחיות.
בצה"ל ציינו כי למרות האירוע המדובר, לא נרשמו עד כה תלונות מצד פלסטינים או גופים בינלאומיים על התנהגות חריגה של חיילים בפן הערכי. "זאת תעודת כבוד לצה"ל", סיכם הגורם הצבאי.
מדובר צה"ל נמסר כי "צה"ל רואה בחומרה כל פגיעה ברכוש מסוג זה והדבר סותר את ההנחיות שקיבלו החיילים ממפקדיהם ערב המבצע".