האוצר מגבש תוכנית נוספת לסיוע להיי-טק
בלעדי: בעקבות הביקורת על תוכנית הסיוע לענפי ההיי-טק והביוטכנולוגיה שפורסמה אתמול, מגבש האוצר תוכנית נוספת להקמת קרן הון בבעלות ממשלתית, אליה תזרים הממשלה מאות מיליוני שקלים שיושקעו בחברות היי-טק ישראליות
משרד האוצר מגבש תוכנית נוספת להתמודדות עם המשבר הכלכלי בענף ההיי-טק, בנוסף לתוכנית שהוצגה אמש. כך נודע ל-ynet.
לאחר תוכנית ההאצה, תוכנית הסיוע לשוק האג"ח, רשת הביטחון הפנסיוני, תוכנית הסיוע לנדל"ן ותוכנית הסיוע לענפי ההיי-טק והביוטכנולוגיה שפורסמה אתמול, מגבש האוצר תוכנית נוספת על רקע הביקורת המוטחת בו מכל עבר על מעורבותה הדלה של ממשלת ישראל בהתמודדות עם המשבר הכלכלי.
במסגרת התוכנית החדשה, תקים הממשלה קרן הון בבעלות ממשלתית, ותבצע מכרז בין המשקיעים המוסדיים לניהול קרן זו. הממשלה תזרים לקרן תקציב ממשלתי של מאות מיליוני שקלים בתנאי שהגוף המוסדי שינהל את הקרן יתחייב להשקיע כל שקל בחברות היי-טק ישראליות.
באוצר מקווים, כי הגופים המוסדיים ימנפו את הכסף באמצעות גיוס הון פרטי בהיקף של מיליארדרי שקלים אך נערכים גם לאפשרות שהשוק לא יצליח להזרים הון לקרן ושהממשלה תצטרך להרחיב את היקף ההשקעה הממשלתית למיליארדים.
ל-ynet נודע כי האוצר מנהל כבר מו"מ אינטנסיבי עם גופים מוסדיים במטרה לגבש את ההיגיון שיעמוד בבסיס הקרן. בניגוד לקרן שהוקמה אתמול, המוגבלת לענף הביוטכנולוגיה, תעסוק הקרן הנוספת במגוון של תחומים בהיי-טק הישראלי במטרה לסייע לו להתמודד עם המשבר החמור בו הוא נתון.
מנהלים רבים במשק טוענים, כי קרן הביוטק שהוקמה אתמול לא תעמוד ביעדיה, כיוון שהיא מבוססת על ציפייה להשקעה מהשוק הפרטי, בתקופת משבר שבה החברות עצמן אינן מצליחות לגייס את הכסף הזה.
באוצר מודעים לבעיה זו ונערכים לאפשרות שבסופו של דבר גם קרן הביוטק תתבסס על כסף ממשלתי בלבד. במקרה כזה, אין זה מן הנמנע שהאוצר ירחיב את ההשקעה בקרן הביוטק.
במסגרת תוכנית הסיוע לענפי ההיי-טק והביוטכנולוגיה עליה הוכרז אתמול, יוסף יוסיף לתקציב המדען הראשי 150 מיליון שקלים. בנוסף, יקצה האוצר 250 מיליון שקלים לצורך הקמת קרן השקעות לתחום הביוטכנולוגיה, ו-50 מיליון שקלים יוקצו להקמת מרכזי מו"פ בפריפרייה. התכנית גובשה יחד עם משרד התמ"ת, המדען הראשי ומומחים מתחום ההשקעות בהיי-טק.