תקציב הקולנוע יגדל בתשעה מיליון שקל
הסכם חדש בין נציגי התרבות והאוצר צפוי להגדיל את תקציב הקולנוע השנתי בתשעה מיליון שקל לחמש השנים הקרובות. יו"ר האקדמיה: "זה מאפשר לתעשייה יציבות ושקט נפשי"
עם או בלי קשר לתחרות האוסקר היוקרתית הממשמשת ובאה ולנציגות של "ואלס עם באשיר" בחמישייה הפותחת של המועמדים לפרס האוסקר לסרט הזר, ייחתם מחר (ד') בישראל אחר כבוד הסכם חמש-שנתי חדש בין נציגי משרד האוצר ומשרד התרבות שצפוי להגדיל משמעותית את תקציב הקולנוע בישראל ל-67 מיליון שקל בשנה.
מעמד החתימה ייערך בסינמטק תל אביב ולמרות שפרטי ההסכם טרם פורסמו, ל-ynet נודע כי מדובר בגידול של תשעה מיליון שקל בתקציב הקולנוע, שעמד עד כה על סכום של 58 מיליון שקל.
בתעשיית הקולנוע כיוונו אמנם לתקציב של 100 מיליון שקל, זאת לאור הפריחה בתחום וגידול משמעותי בהיקף העשייה הקולנועית, אבל עושה הרושם שמוכנים לעת עתה להסתפק במה שנותנים.
"ההסכם הזה מאפשר לתעשייה יציבות ושקט נפשי לחמש השנים הקרובות. בתקופה זו שבה הטלוויזיה לא ממש תומכת בעשייה הקולנועית הישראלית, חוק הקולנוע יאפשר לנו להמשיך את העשייה. זה לא אידיאלי, אבל עדיין מדובר
בתוספת של כמעט 20 אחוז למה שהיה לנו קודם", אומר יו"ר האקדמיה הישראלית לקולנוע, המפיק והבמאי מארק רוזנבאום.
יו"ר מועצת הקולנוע, מיכה חריש, שעמל על המו"מ משך חודשים ארוכים מול האוצר גם הוא שבע רצון בסופו של יום. "נקלענו למו"מ בתנאים שרחוקים מלהיות אופטימאליים אבל אפשר לומר שאני מרוצה מהתוצאה למרות שהיא פחותה ממה שקיוויתי", הוא אומר ל-ynet.
חריש כיוון לתקציב של 70 מיליון שקל ולמרות זאת הוא מרוצה. "צריך להבין שלנהל מו"מ כשאין תקציב מדינה, כשהכנסת התפרקה וכשישראל מתמודדת עם משבר כלכלי עולמי, זה לא פשוט. הגורמים שניתן להסתייע בהם בכדי לעזור במו"מ שותקו", הוא אומר, "שמחתי לגלות שיש לנו פרטנר באוצר ולזכותו של ראובן קוגן ייאמר שלמרות שהוא נכנס לתפקיד כרכש חדש לגמרי באגף התקציבים וצריך היה להסביר לו את צרכי הענף, הוא למד את הענף, נפגש עם הקרנות והמפיקים ועשה עבודת עומק ולאט לאט נכבש בנושא.
לסיים את העבודה מול האוצר ברוח טובה זה הישג לא מבוטל וחשוב מאד לגבי העתיד. היום אני יכול לומר שיש לנו שותפים באוצר וזה קיבל משנה תוקף עם היוזמה שלהם לחוק עידוד המשקיעים הזרים שנותן הטבות מס למי שמשקיע בקולנוע. זה בפירוש מורה על תחילת היווצרותה של תשתית חיובית לקולנוע בדרג המקצועי של האוצר".
חריש אומר כי בקרב אנשי תעשיית הקולנוע והאיגודים התלבטו באם לחכות עם השלמת תהליך חתימת ההסכם עד לאחר הבחירות. "חשבתי שאי הודאות מסכנת את הענף. משמעות הדחייה היתה חילופי גברדיה קרי שר אוצר שייתכן וישתנה, ראש תקציבים שכעת בעדנו ובעתיד מי ידע, וכך גם יו"ר ועדת הכספים שהוא כיום אבישי ברוורמן שתומך בנו, אבל לך תדע מה יביא המחר. גם מי יכהן במשרת שר התרבות איננו יודעים. סביר להניח שכל אלה יוחלפו באנשים חדשים שייאלצו ללמוד את הנושא מההתחלה. זה זמן שאין לנו לבזבז", אומר חריש, "רציתי להבטיח תשתית קיימת. זו מנת ברזל שחייבים להמשיך ולתת לענף. אני מאמין שיצרנו אי של יציבות".
במעמד החתימה על ההסכם, שגובש מזה חודשים ארוכים, יהיו נוכחים בין היתר שר התרבות, ראלב מג'אדלה, יו"ר מועצת הקולנוע, מיכה חריש, נציג משרד האוצר, ראובן קוגן ונציגים של ארגוני היוצרים.