שתף קטע נבחר

 

מדריך קניה השוואתי: מחשבים ניידים זעירים

הם הלהיט החם של עולם המחשוב: מחשבים ניידים זעירים וזולים, שנחטפים מהמדפים וכל היצרניות דוחפות בעוז. אז מה לקנות? ניב ליליאן ואהוד קינן עושים לכם סדר בפצפוניידים

אם היינו צריכים לתאר את מידת הנחטפות של הניידים הזעירים מן המדפים, היינו בוחרים בדימוי של לחמניות טריות מיד לאחר הפסח. בשנה האחרונה הפכו המחשבים הללו ללהיט מכירות, שמשך את מכירות המחשבים האישיים מעלה – גם בתקופה זו של מיתון עולמי, שבה דווקא כולם מהדקים את החגורה. אחת הסיבות, אגב, היא מחירם הזול, בין 2,000 ל-3,000 שקלים למחשב זעיר, עם ביצועים לא רעים בכלל שמשקלו הוא בסביבות הקילוגרם הבודד.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אז מה היה לנו?

הנטבוקים כולם ביסודם – זהים. הם מבוססים כולם על מעבד ה-Atom מבית אינטל, ועל הפלטפורמה שסובבת אותו. בעולם, מתחרה באינטל חברת VIA עם שני מעבדים: ה-C7 ו"ישעיהו" (השם לא מקרי כשמדובר במחשבים שמשווקים ל'חגורת התנ"ך' בארצות הברית), ובקרוב תצטרף לעגלה באופן פעיל גם AMD עם מעבד "יוקון".

 

בארץ, כמעט כל הדגמים מבוססים על הפלטפורמה של אינטל. הדגם הנוכחי של HP הוא היחיד בסקירה הזו שמבוסס על ה-C7, אך בדגם הבא של אותו המחשב כבר יפעום מעבד "אינטלי".

 

המפרט של המחשבים הללו מזכיר את הזרם המרכזי של המחשבים הניידים של לפני כשלוש שנים. אנחנו מדברים על מעבד חד-ליבתי (בינתיים) במהירות שעון של בין 1.2 לבין 1.6 גה"צ, זיכרון של גיגה אחד או שניים, כונן קשיח זעיר (2.5 אינץ') בנפחים שבין 80 ל-160 ג"ב או זיכרון מבוסס פלאש במקומו (בנפחים קטנים יותר) ומעבד גרפי אינטל 950.

 

ברובם תמצאו מסך LCD בגודל של עשרה אינץ' ובמיעוטם – של תשעה. אנחנו ממליצים על מסכי עשרה אינץ' - אין לכם מושג עד כמה האינץ' הנוסף עושה את ההבדל מבחינת איכות הצפיה.

 

גם בממשקים וציוד היקפי מובנה הדמיון רב: בכל המחשבים הללו תמצאו מצלמה (בדרך כלל 1.3 מגהפיקסל), מיקרופון, שקעי אוזניות ומיקרופון, רשת ויציאת VGA. שקעי USB תמצאו בין שניים לשלושה ובמרביתם תמצאו גם קורא כרטיסים. Bluetooth ו-Wi-Fi הם כבר מובנים מאליהם. בחלק מהדגמים תמצאו גם שקע הרחבה לכרטיסי PC Express.

 

למי זה מתאים?

לפני שאתם רצים לחנות, בדקו אם המחשבים הזעירים הללו בכלל מתאימים לכם. אם אתם מחפשים מחשב לשחק עליו בדרכים משחקים מהדור האחרון או שיש לכם תוכנות הדורשות כוח עיבוד (פוטושופ, תוכנות שרטוט, צפייה קבועה בתכני וידאו בהפרדה גבוהה) – חפשו לעצמכם נייד 'רגיל'. המחשבים הללו לא בשבילכם.

 

אבל אם אתם מחפשים מחשב שישמש אתכם בעיקר לגלישה, כתיבת מסמכים וגליונות נתונים, צפייה מזדמנת בסרטים ברכבת או באוטובוס (בקבצים, לא בתקליטור) או משחק בכותרים מעט ישנים יותר (משחקי אסטרטגיה והרפתקה ישנים ירוצו מצוין על המחשבים הללו) וכל זה במארז זעיר שאפשר לדחוף לתיק צד לא גדול – המחשבים האלה נולדו עבורכם.

 

מה לבדוק?

כיון שהמחשב הזה עומד להיות צמוד אליכם מרבית הזמן, הגורם שהכי ראוי לבחינה מדוקדקת הוא נוחות העבודה. כיון שעקב אכילס של המחשבים הללו נוטה להיות המקלדת שצריכה להידחס לשטח יחסית קטן – נסו לעבוד עליה מעט בחנות אם אפשר, או שאלו מחשב שכזה מחבר או מכר למשך זמן מה כדי לוודא שהוא באמת נוח עבורכם. בדקו גם

את טווח התנועה של המסך, וודאו שהוא מאפשר זווית צפייה נוחה לעבודה ממושכת.

 

הסוגייה השניה ברת החשיבות היא זמן הסוללה, למרות שהמחשבים הללו, יחסית לגודלם, נוטים להאריך שעות בטרם הם נזקקים לחיבור חשמל. במצב חיסכון (בהירות מסך נמוכה והתפשרות מסויימת בביצועים) ניתן לסחוט מהם בין שלוש וחצי לארבע שעות עבודה.

 

אם חיי סוללה חשובים לכם, הקפידו לרכוש דגם עם סוללת ששה תאים. מדובר בעוד מאה או מאתיים גרם –ששווים לפחות עוד שעתיים עבודה.

 

ולבסוף, בדקו התאמות ספציפיות לצרכים שלכם: אם יש לכם מודם סלולרי (בן הזוג המושלם למחשב שכזה) עם חיבור PC Express, הקפידו לרכוש דגם המכיל שקע שכזה. אם יש לכם מודם USB, כדאי לרכוש דגם עם שלושה שקעים – בהנחה שאחד מהם יהיה תפוס דרך קבע לטובתו.

 

אם אתם מרבים בשיחות טלפוניית אינטרנט, העדיפו דגמים המכילים יותר ממיקרופון אחד, ומצלמה איכותית ככל האפשר.

 

שתי מילים על מערכת ההפעלה

והערה אחרונה על מערכות הפעלה: בארץ, משום מה, אולי מתוך חשש בחרו היבואנים לשווק את המחשבים הללו עם Windows XP. ברם, המחשבים הללו בעולם משווקים לא פעם עם מערכות הפעלה מבוססות לינוקס.

 

למשתמשים היותר מבינים מביניכם (או מי שמכיר מישהו שמבין ואפשר לבקש ממנו טובה), מומלץ להתקין על המחשבים הללו לינוקס מהפצה שמותאמת לאותו המחשב (לרוב Ubuntu או SuSe)

 

ועכשיו, בואו נצלול לנבכי הדגמים עצמם - הדגמים מסודרים בסדר אלפביתי של שמות היצרנים: 

 

Acer Aspire One

ה-One כולל מקלדת מלאה נוחה במיוחד, כונן קשיח גדול של 160 גיגה, מצלמת רשת מובנית ומיקרופון ועוד תכונות שגורמות לו להרגיש כמו מחשב רגיל לכל דבר - באריזה קטנה במיוחד. למרות הסוללה הבעייתית, ה-One הוא מחשב נייד זעיר נהדר, מעולה לסטודנטים שמחפשים מחשב חדש לכבוד השנה החדשה. ה-One לא רק יתפוס את העיניים של חבריכם לספסל הלימודים בזכות העיצוב הזעיר והמוצלח, אלא גם יתן לכם ביצועים מספקים, וניידות אמיתית.

 

ציון:


מחיר: 2,099 שקלים

יתרונות: עיצוב, ניידות, מקלדת נוחה, כונן קשיח גדול

חסרונות: סוללה חלשה יחסית, כפותרים לא נוחים בצדי משטח המגע

השורה התחתונה: מחשב נייד זעיר מוצלח וסולידי 

לסקירה המלאה

 

Asus eeePC

בקיץ, כשהוצג לראשונה, Eee PC 1000H סימן את הקצה העליון של עולם ה-Netbooks (ניידים זעירים). מאז הצטרפו אליו ארבעה דגמי Eee מתקדמים יותר, ומספר מתחרים מרשימים מיצרנים אחרים, אבל ה-1000H הוא עדיין אחד הדברים שהכי מזכירים מחשב נייד אמיתי.

 

במשקל של 1.45 ק"ג (שהופך אותו לדגם הכבד ביותר במשפחה) ועם צג בגודל 10 אינטש, אפשר לומר שהוא קרוב יותר ל-Ultra Portable מאשר לנטבוק. עדיין לא היינו בוחרים ב-Eee PC 1000H כמחשב העיקרי שלנו. אבל כמחשב שני, ובמחיר של כ-2500 ש"ח, הוא מציע תמורה טובה וחוויית שימוש מפתיעה לטובה כמעט בכל היבט.

 

ציון:


מחיר: 2,500 שקלים

יתרונות: נראה טוב, שיפור מורגש בהנדסת האנוש, שקט, לא יקר, זמן סוללה ארוך יחסית

חסרונות: לא מסוגל להתמודד עם יישומים כבדים, משטח המגע עדיין לא מושלם, אחריות לשנה בלבד

השורה התחתונה: הכי כבד, אבל גם הכי נוח.  

לסקירה המלאה 

 

Gigabyte M912X

מחשב נייד זעיר עם טוויסט: מסך מגע מסתובב. עם זמן סוללה של שלוש שעות (לנו יצא קצת פחות) ורמת הביצועים המוכרת של Atom (מספיק ל-XP, עם קצת אופיס ואינטרנט, לא יותר), M912X הוא מחשב של פשרות. אפשר להגיד את זה על כל הניידים הזעירים, ומוצרים אחרים בקטגוריה הזו לא מגיעים עם האפשרות לשימוש כ-Tablet, אבל רבים מהם נוחים יותר לשימוש רגיל, שוקלים פחות, עולים פחות ו/או מציעים יותר זמן סוללה.

 

בהתחשב בכך שמדובר בדור הראשון של המוצר ואחד הראשונים מסוגו בכלל, מותר להתייחס למגרעות שלו בסלחנות. עבור מי שמחפש את תכונת ה-Tablet, בסך-הכל זו אלטרנטיבה זולה וקומפקטית, גם אם קצת מוגבלת, למוצרי ה-Tablet PC הקונבנציונליים. בכל אופן, אם התכונה הזו פחות חשובה לכם, אז M912X הוא לא ה-Netbook הכי מוצלח שתוכלו לקנות. 

 

ציון:


 

יתרונות: יפה, דיסק בנפח 160GB, חריץ SD/MS, חריץ ExpressCard

חסרונות: הנדסת אנוש בינונית, לא זול

השורה התחתונה: אם חשוב לכם שיהיה Tablet.

לסקירה המלאה

 

HP MiniNote

על אף השם המפוקפק משהו שיצא ל-HP בישראל בתחום המחשוב הנייד, ה-HP Mini Note מפתיע לטובה, וניסיון העבר של HP עם מחשבים ניידים זעירים לפני פריצתם למרכז הבמה, בהחלט בא לידי ביטוי: הוא בנוי היטב, מתוכנן היטב, עם מקלדת מעולה ובעל משקל נמוך יחסית. הוא בהחלט מהווה את אחד המתחרים החזקים בקטגוריה, במיוחד למי שמחפש כלי עבודה לדרכים, שישמש בעיקר לדואל ומסמכים. מעיבים על כך רק מחירו הגבוה יחסית למתחרים בשעת כתיבת שורות אלה, המצלמה הבינונית וכפתורי

העכבר שמוקמו באופן תמוה.

 

ציון:


מחיר: 2,698 שקלים

יתרונות: חריץ PC Express, חיי סוללה, מקלדת משובחת

חסרונות: מצלמה, כפתורי עכבר ממוקמים רע, פליטת חום

השורה התחתונה: עסקים קלים בדרכים 

לסקירה המלאה

 

Lenovo IdeaPad S10

ה-S10 הוא הסנונית הראשונה של מחשבי Ideapad של לנובו. הוא קצת מצועצע למראה ולא משדר תחושה של מחשב קשוח במיוחד אך הוא צבעוני ונאה. הביצועים שלו טובים, המקלדת שלו רחבה אך המקשים מעט קטנים וכך גם משטח המגע - שמפצה על כך עם יכולות ריבוי מגע. יש לו מערכת הפעלה מהירה לפעולות נפוצות וחריץ PC Express וכונן שמנמן של 160 ג"ב.

 

ציון:


מחיר: 2,599 שקלים

יתרונות: חריץ PC Express, מערכת הפעלה מהירה, ריבוי מגע

חסרונות: מקלדת קטנה, רמקולים חלשים

שורה תחתונה: פצפונייד לא רע, אבל מעט מאכזב יחסית ללנובו

לסקירה המלאה

 

MSI Wind U100

ה-Wind לא עושה יותר מדי רוח. העיצוב שלו ענייני מאוד: המכסה שחור מבריק במקצת ופינות מעוגלות עושים אותו נעים לנשיאה, אך לא מנקר עיניים (שינו מבורך לעומת הניידים של החברה, ש"התהדרו" בעיטורי אבני חן בטעם מזעזע). התרשמנו לטובה מיכולותיו של ה-Wind, שהפך ללהיט במדינות אחרות, כמו ארצות הברית ונחטף שם

מהמדפים. אנו מעריכים שעם הפתיחות הגדולה של ישראלים לגאדג'טים ומחירו האטרקטיבי יחסית (פחות מ-2,500 שקלים), הופך אותו ללהיט. יש לציין שהגירסה המופיעה בווידאו שונה במקצת מהגירסה שסקרנו בסקירה המלאה.

 

ציון:


מחיר: 2,280 שקלים

יתרונות: נייד במיוחד, ביצועים טובים, כונן קשיח בנפח 160 גיגה (בחלק מהדגמים)

חסרונות: חיי סוללה קצרים במקצת

שורה תחתונה: כלי עבודה קל ונוח

לסקירה המלאה

 

Toshiba NB100

מכמה בחינות המחשב הזה נופל מרוב מתחריו, בראש ובראשונה בכל מה שקשור לנוחות של המקלדת ומשטח המגע. מצד שני, כמעט ואין לו תחרות במה שקשור לנפח ומשקל, ועבור מי שהמטרה הראשונה שלו היא ניידות מקסימלית - זהו ללא ספק אחד מדגמי ה-Netbook הכי אטרקטיביים. 

 

ציון:


מחיר: 2,790 שקלים

יתרונות: יפה, קטנטן וקל, דיסק בנפח 120GB, חריץ SD/MS.

חסרונות: משטח מגע לא נוח, מקלדת קטנה מאד, לא זול.

השורה התחתונה: לניידות מושלמת.

לסקירה המלאה

 

סיוע בהכנת הכתבה: שוקי גלילי 


פורסם לראשונה 04/02/2009 15:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שבעת הנטבוקים - מי הכי מוצלח?
צילום: יהונתן צור
מומלצים