"וול סטריט ג'ורנל" פחד לחשוף את מיידוף?
חושף הפרשה הארי מרקופולוס טוען כי פנה בסוף 2005 לכתב ג'ון ווילק וסיפק לו טיפ על מיידוף. להערכת מרקופולוס, הממונים על ווילק החליטו שלא לטפל בגחל הלוהט מסיבה השמורה עימם. העיתון מכחיש את ההאשמות
פרשת ברנרד מיידוף מסתעפת: מנהל ההשקעות לשעבר וחושף הפרשה, הארי מרקופולוס, מאשים את העיתון "וול סטריט ג'ורנל" שלא פתח בתחקיר לגבי הפרשה לאחר שמסר מידע לכתב העיתון לפני שלוש שנים.
- משקיעים: לעצור את הפיצוי מסאנטאנדר
בעדות בקונגרס טען מרקופולוס כי פנה בדצמבר 2005 לכתב העיתון ג'ון ווילק וסיפק לו טיפ על מיידוף. הוא אף סיפק לחברי הקונגרס העתקים של אימיילים בינו לבין הכתב, מהם עולה כי הכתב אכן רצה להמשיך לטפל בפרשה, אך להערכת מרקופולוס, הממונים עליו החליטו שלא לטפל בגחל הלוהט מסיבה השמורה עימם.
פול סטיגר, העורך הראשי של עיתון העסקים היוקרתי בין השנים 1991 ל-2007, טען אתמול כי אין הוא זוכר מקרה לכאורה, במסגרתו קיבל כתב של העיתון מידע על הפרשה כבר לפני שלוש שנים, והוסיף כי הוא "מטיל ספק כבד" שאירוע כזה אכן התרחש כפי שטוען מרקופולוס. לדבריו, "טענת חושף השחיתויות שפחדנו ממיידוף היא מגוחכת וטיפשית". הכתב ווילק לא הגיב על הטענות.
בין הלקוחות שנפלו קורבן לנפילה נמנים תושבי אירופה, ארה"ב, ארגנטינה, ברזיל, שוויץ, דרום אפריקה, מקסיקו וישראל. במהלך השבוע שעבר אספה החברה, לה סניפים בארגנטינה, ברזיל, קולומביה, פורטוגל וארה"ב, את שמותיהם של נפגעי ההונאה. הלקוח הגדול הגדול ביותר עד כה היה הבנק הספרדי סאנטאנדר, שהפסיד כ-1.7 מיליארד דולר שהושקעו באחת מהקרנות של מיידוף.
מיידוף (70) כיהן בעבר כיו"ר נאסד"ק. הוא נעצר ב-11 בדצמבר והואשם במה שעלול להתגלות כהונאת הפונזי הגדולה ביותר שבוצעה אי פעם. אם יורשע הוא עלול לרצות תקופת מאסר של 20 שנה ולשלם קנסות בהיקף של מיליוני דולרים. מומחים לענייני הונאה טוענים שההונאה שבה מואשם מיידוף היא מורכבת מדי ונמשכה זמן רב מדי מכדי שאדם אחד יוכל לבצע אותה.
רשות ניירות ערך האמריקנית, שספגה ביקורת חריפה על כישלונה לחשוף את הפרשה, טענה היום כי תדירותן של הונאות פונזי אינה גדלה, אבל היקפן של ההונאות גדל. דונלד הוארל, מנהל משרדי הרשות בדנבר, אמר שהסוכנות חשפה כ-70 הונאות פונזי בשנתיים האחרונות והגישה ארבע תביעות מאז הגשת האישומים נגד מיידוף בתחילת דצמבר.
לדבריו, הונאות הפונזי האחרונות שחשפה הרשות היו כרוכות בסכומי כסף דימיוניים, מ-50 מיליארד הדולרים של מיידוף ועד חשד להונאת פונזי בהיקף של 300 מיליון דולר של ארתור נאדל, איש עסקים מפלורידה.
המחוקקים האמריקנים צלבו את הרשות השבוע על כך שלא התייחסה לניסיונות האזהרה של מרקופולוס לגבי מיידוף.