רצועת עזה: חמאס רודף אחרי הסייענים במבצע
ציד מכשפות - כך ניתן לתאר את מה שקורה בשבועות האחרונים ברצועת עזה. מאז סיום מבצע "עופרת יצוקה" מנסה חמאס לאתר את הפלסטינים שהיו מעורבים בשרשרת החיסולים שביצעה ישראל בימי הלחימה. לפחות שישה נהרגו
מבצע "עופרת יצוקה" הסתיים כבר לפני מספר שבועות, אבל המלחמה הפנימית ברצועת עזה נמשכת בעוצמה חזקה מאי פעם. חמאס מנהל מצוד בעקבות שרשרת החיסולים וניסיונות החיסול של בכיריו ורבים מפעילי פתח ירדו למחתרת. בניגוד לציפיותיה של ישראל, ברחובות שורר פחד והתושבים נזהרים בלשונם מפני כל זר ובוודאי שלא יוצאים בפומבי נגד בכירי חמאס בניסיון להפיל את השלטון.
חוקרים בנושאי זכויות אדם ברצועת עזה מסרו ל-ynet כי מאז ננצרה האש בין ישראל לחמאס, נהרגו לפחות שישה פעילי פתח ונוספים נעצרו במבצע ציד המכשפות שמנהל חמאס כדי לשקם את כוחו. לדברי חמאס, מדובר בשניים או שלושה מקרים בהם נמצא יסוד להאמין שמדובר במשתפי פעולה עם ישראל.
"אולי היה מקרה אחד או שניים אבל אנשים חייבים לבדוק את המקרים. שהם יבדקו, אולי יבינו שמדובר באנשים ששיתפו פעולה עם הישראלים. זהו זמן מלחמה ועלינו להיות זהירים", אמר אחמד יוסף.
המצוד אחרי המעורבים בשרשרת החיסולים וניסיונות החיסול החל מיד עם סיום הלחימה. בנוגע לחיסולו של שר הפנים לשעבר סעיד סיאם, מתרוצצות שמועות כי שומר ראשו צלצל למספר טלפון ישראלי מספר דקות לפני החיסול. סייענים פלסטינים הם מצרך הכרחי לתכנון המתקפות של צה"ל וברחוב הפלסטיני מאשימים את צה"ל חשף רבים ממודיעיו ובכך סיכן את חייהם.
משיפא אל בית החולים הפרטי
אבו-דיאנה (שם בדוי) הוא אחד מפעילי פתח המסתררים מפני חמאס. הוא מפחד אך הוא אינו לבד. רבים מפחדים לצאת ממחבואם ולדבר והראיון שערכו עמו כתבי סוכנויות הידיעות היה כרוך במבצע חצי-צבאי לילי דרך אנשי קשר. הוא בן 37 והיה אחד מקציני הביטחון של הרשות הפלסטינית. את משכורתו קיבל מהממשלה ברמאללה עד להשתלטות חמאס על הרצועה. אחת מרגליו מגובסת ותחבושות עוטפות את השנייה.
בתחילת חודש שעבר הגיעו לביתו של אבו-דיאנה שוטרים בביטחון המסכל של חמאס כדי לעצרו בחשד שקיים ישיבה של פתח בביתו. נשים המתגוררות סמוך לבית ראו את המתרחש ויצרו מהומה שהניסה משם את השוטרים ללא אבו-דיאנה.
כשעתיים מאוחר יותר, כשחזר לביתו, הותקף אבו-דיאנה בידי רעולי פנים ופונה לבית החולים שיפא. הרופא הבריח אותו לבית חולים פרטי בחאן יונס, מחשש שחמאס יגיע לשם. מאז הוא מצוי במסתור.
"אני תומכת בלחימה של חמאס נגד ישראל, אבל המצב שונה לגמרי כשהם פונים נגד אנשינו", אמרה חמתו של א-דיאנה בראיון.
מלחמה נוספת שמנהל חמאס מופנית נגד האו"ם וארגוני הסיוע שהוא מפעיל ברצועת עזה. סוכנות הסעד לפליטים (אונר"א), אשר סיפקה סיוע ל-75% מתושבי הרצועה - השעתה את עבודתה כיוון שחמאס החרים מזון ושמיכות שהעבירה. ראש הסוכנות, ג'ון גינג, אמר כי מדובר בחציית הקו האדום. "אנחנו לא מתכוונים להכניס הנה סיוע כדי שייחטף בידי חמאס או מישהו אחר", אמר.