שתף קטע נבחר

 

מישל אובמה, בין לורה בוש להילרי קלינטון

הגברת הראשונה של ארצות הברית הכריזה לאחר השבעת בעלה כי ברצונה לשמש "המפקדת העליונה" לשתי בנותיה ותו לא. אבל עם נקוף הימים, חזרה מישל אובמה לתפקיד שמילאה במהלך מסע הבחירות לנשיאות: המסבירה הראשית של בעלה

רעייתו של נשיא ארצות הברית, מישל אובמה, מנסה למצוא את מקומה הטבעי בתפקידה החדש, הגברת הראשונה של ארה"ב. מצד אחד, מעוניינת אובמה למלא תפקיד פוליטי יותר מאשר קודמתה, רעייתו של הנשיא הקודם לורה בוש, אך מנגד, שואפת הגברת אובמה להימנע מהטעויות שביצעה רעיית נשיא אחרת, הילרי קלינטון.

 

רעיית נשיא ארה"ב אינה מקבלת משכורת, למרות שנשותיהם של נשיאים - מאלינור רוזוולט ועד להילרי קלינטון - מילאו תפקידים משמעותיים במהלך כהונות בעליהן. כשביל קלינטון הושבע לנשיא, הוא מינה את הילרי קלינטון לעמוד בראש המערכה לקידום חקיקה של חוק ביטוח בריאות לאומי, אך המהלך היה כישלון קולוסאלי. לאור ניסיונה המר של הילרי, נזהרה מישל אובמה שלא להיכנס לשדה המוקשים הזה, והצהירה שאין בכוונתה לעסוק בפוליטיקה.

 

בשיחותיה עם התקשורת, ניסתה מישל אובמה "להוריד פרופיל" בכל הקשור לתפקידה כרעיית נשיא. "אני אהיה המפקדת העליונה של בנותי", היא השיבה לשאלות התקשורת על תוכניותיה. בביקור בבית ספר בוושינגטון אמרה לה אחת התלמידות שהיא חולמת להיות בעצמה רעיית נשיא. "זו לא משרה משתלמת", פסקה הגברת הראשונה.

 

ואכן, בימים שלאחר השבעתו של ברק אובמה לנשיא ה-44 של ארה"ב, נראה היה שמישל מתעתדת להתמקד בטיפול בבנותיה מאלייה בת העשר וסשה בת השבע, ולמלא את התפקיד המסורתי של רעיית הנשיא, התומכת במשפחות החיילים ובנשים עובדות.

 

שומרת הסף של ציבור המקופחים

רעיית הנשיא טרודה עד מאוד בבנותיה, בהשתלבותן המוצלחת בלימודים ובחיי החברה שלהן, אבל ברור היה שהיא לא תסתפק בזה. היא הביאה עימה לבית הלבן את אמה מריאן רובינסון, שכבר טיפלה בנכדותיה במהלך המסע הממושך של אובמה לנשיאות. אחרי כמה ימים זהירים והופעה לצד בעלה הנשיא בכנסייה ובבית ספר באזור וושינגטון, החלה בימים האחרונים מישל אובמה לפקוד משרדי ממשלה, לפגוש את העובדים, ולהסביר את מדיניותו של בעלה, ממש כפי שעשתה במהלך מערכת הבחירות לנשיאות.


עם בעלה הנשיא. לקדם את מסריו של אובמה (צילום: AFP)

 

מישל אובמה היא אשה משכילה ובעלת יכולות - והדבר בא לידי ביטוי בהופעותיה המלוטשות. נראה כי היא מתכוונת להיות שומרת הסף של ציבור המקופחים. כמי שבאה ממשפחה קשת יום מהדרום העני של שיקגו, היא רואה בחינוך חינם ובדיור הולם שני מרכיבים בסיסים שעליהם צריך להיאבק.

 

באופן טבעי, הביקור הראשון שערכה היה במשרד החינוך בוושינגטון, והשני במשרד השיכון והפיתוח העירוני. בשני הביקורים היא התקבלה בשמחה ובחום מופגנים, בירכה את העובדים על עבודתם המרשימה והסבירה את יתרונותיה של חבילת התמריצים הכלכלית של ממשל אובמה לבניית בתים לחסרי בית.

 

מאוחר יותר, מתכוונת מישל אובמה לבקר בכל משרדי הממשלה, למטרת מה שהיא מכנה "סיור האזנה". אבל לסיורים האלה יש מטרה נוספת: להחדיר לעובדים את המסרים

של בעלה הנשיא. בראיון ל"ניו יורק טיימס" הסבירה ג'קי מוריס, ראש לשכת רעיית הנשיא, שמישל אובמה "תמלא תפקיד פעיל בקידום סדר היום של בעלה".

 

לגברת הראשונה החדשה שהיא עורכת דין בוגרת אוניברסיטת הרווארד, יש את הכישורים הדרושים כדי לקדם את המדיניות של בעלה הנשיא ולהפוך לגשר בין הבית הלבן לבין הציבור. בתקשורת האמריקנית מתייחסים אליה כאל כוכב, עובדי משרדי הממשלה מקבלים אותה בהתלהבות ופריטי הלבוש שלה נבחנים בקפידה על ידי יצרניות הבגדים ועל ידי ציבור הנשים בארה"ב והופכים למגמות אופנתיות חדשות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מישל אובמה בפעולה. גשר בין הנשיא לציבור
צילום: AFP
בני הזוג אובמה מבקרים בבית ספר
צילום: AP
עם הנשיא הקודם ורעייתו. יותר פוליטית
צילום: AP
מומלצים