"בחירות בישראל: מי הקיצוני החדש שייבחר?"
העיתונות בעולם הערבי מסקרת בעניין את הבחירות, וכבר הגיעה למסקנה ברורה: מבחינה רעיונית, ליברמן ניצח בגדול. "המירוץ מתרכז בין הימין בראשות לבני לימין הקיצוני בראשות נתניהו", הסביר "א-שרק אל-אווסט" לקוראיו
"בחירות בישראל: בין הימין לימין הקיצוני". זוהי כותרתו הראשית של אחד העיתונים המרכזיים בעולם הערבי, "א-שרק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון. הבחירות מרכזות עניין רב בעולם הערבי, ונראה ששם כבר החליטו מזמן - יהיו אשר יהיו התוצאות - ליברמן ניצח בגדול, לפחות מהבחינה הרעיונית.
"תחת אמצעי ביטחון חסרי תקדים ילכו היום למעלה מחמישה מיליון מצביעים, 15% מהם ערבים, 81.8% יהודים ו-4% רוסים שאינם יהודים לקלפיות", הסביר "א-שרק אל-אווסט" לקוראיו. "המירוץ מתרכז בין הימין שמועמדותו היא ציפי לבני ומפלגתה קדימה לבין הימין הקיצוני שנציגו הוא יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, ומועמדים קיצוניים יותר כמו יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן".
העיתון דיווח כי על פי הסקרים האחרונים בישראל, הימין הוא המנצח במערכת הבחירות, וכך גם היומון הבינערבי "אל-חיאת" היוצא אף הוא בלונדון: "ההערכות הן כי הימין ינצח; ליברמן המפתח להקמת הממשלה... למרות שהסקרים האחרונים מראים כי גוש הימין ניצח ברוב מוחלט (66 מתוך 120 מנדטים), מירוץ צמוד מאד נרשם בין מפלגת הימין הליכוד בראשות בנימין נתניהו לבין מפלגת 'המרכז' (המרכאות במקור - ר.נ.) קדימה בהנהגת ציפי לבני. זאת, לאחר שהליכוד איבד מנדטים רבים לטובת מפלגת הימין הקיצוני ישראל ביתנו בהנהגת אביגדור ליברמן, שקמפיין הבחירות שלו התרכז בהסתה נגד הערבים".
"הבחירות בישראל" - F-16 מטיל פתקי הצבעה לקלפי על הריסות עזה (מתוך "אל-חיאת")
"להתמקד בטרגדיה של עזה, לא בבחירות"
"הבחירות בישראל: הערכות כי מפלגות הימין המסרבות לנסיגה לקווי 67' ולזכות השיבה - ינצחו", קובעת כותרתו של היומון הבינערבי השלישי היוצא לאור בלונדון, "אל-קודס אל-ערבי", ואילו היומון הממסדי המצרי, "אל-אהראם", מכריז כי "נתניהו חושש מליברמן, ולבני פועלת לניצחון במאה המטרים האחרונים".
גם העיתונות בסוריה מתרת את הבחירות בישראל במונחים דומים: "מיהו הקיצוני החדש שייבחר?", תוהה עומר ג'פתלי במאמר המערכת של העיתון "תשרין".
"הבחירות בישראל היום יגלו מיהו הקיצוני שיוביל את ישראל בשלב הבא, ובמיוחד כשהמובילים בסקרים הם מקרב הטרוריסטים שידיהם מגואלות בדמם של הילדים הפלסטינים, ולאחר שהם הדגישו זאת שוב ושוב בקמפיין הבחירות שלהם".
"כל אחד מהזרמים הפוליטיים הנאבקים זה בזה בזירה הפוליטית הישראלית מנסה להוכיח שהוא יוכל להרוג יותר ולהשלים את התכנית הציונית - דבר שנוגע לכל האזור... וזוהי עיקר הבעיה", ממשיך המאמר. "בלתי מתקבל על הדעת שתשומת ליבו של העולם ושל חלק מהערבים (הכוונה למצרים, ירדן ובעלות בריתן – ר.נ.) יהיו נשואות לעבר הבחירות בישראל במקום שיתמודדו עם הטרגדיה של עזה והשלכותיה... אין על הערבים להסתמך על גורם חיצוני שיטפל בבעיותיהם, אלא על עצמם בלבד".