איך פועל מוקד העצבים של הבחירות?
בכנסת יושב מרכז העצבים שמקבל ומעבד את כל הנתונים מהקלפיות, המוקד של ועדת הבחירות המרכזית. מנהל המוקד אומר כי אחד מתפקידי הוועדה לוודא שאף מזכיר קלפי לא נרדם - כפי שכבר קרה בעבר
מנהל המוקד, בני להב, מכהן בימי שגרה כמנהל האגף למשאבי אנוש במשרד התחבורה. כבר 25 שנה שהוא עובד בוועדת ובשיחה עם ynet תיאר את העבודה במוקד: "הקמנו חדר מוקד שבאמצעותו אנו שולטים על 18 הוועדות האזוריות. 19 מוקדניות נמצאות בקשר עם רכזי האזורים, ומקבלות נתונים על תקלות ועל כמות המצביעים.
"בסוף היום המוקד אחראי לוודא שהקלפיות שנסגרו מגיעות לוועדה האזורית, כדי שלא יווצר מצב שמזכיר קלפי יירדם ולא יגיע לוועדה - מקרה שכבר קרה בעבר". לדברי להב, המוקד עבד שלושה חודשים לפני הבחירות כדי שהיום עצמו יעבור ללא תקלות.
במוקד יושב גם מוטי גונן, שבשגרה מכהן כגרפיקאי הדפוס בכנסת. לקראת הבחירות הוטל עליו לנהל את מחלקת הגרפיקה של ועדת הבחירות.
"במערכת הבחירות הזאת מיחשבנו את כל הנתונים - אחוזי קלפיות ובוחרים - והבאנו למצב שהדבר יהיה נגיש גם באתר הבחירות ובמערכות העיתונים והתקשורת", הוא אומר.
"עם קבלת הנתונים, הם יוצגו על שני מסכים גדולים הנמצאים בחדר המוקד".
סמנכ"לית ועדת הבחירות, אורלי עדס, עובדת בוועדה משנת 1988. בניגוד לעובדים האחרים, היא מכהנת כסמנכ"לית הוועדה במשך כל השנה כדי להיות ערוכים תמיד להקדמת הבחירות. "היום תפקידנו הוא לרכז תלונות, הערות וטלפונים שאנו מקבלים מהציבור", היא מסבירה. "יש לנו חמ"ל שבו מתקבלות כל הפניות, כאשר כל אחת מהן מטופלת על-ידי הגוף האחראי - אם זו המשטרה, המנהל האזורי או השופט ריבלין.
"ב-20:00 מתחילים לקבל אצלנו את הקלפיות של המעטפות הכפולות, הכוללות את קולות החיילים, הימאים, בתי סוהר, בתים החולים והנכים - ואנו מתחילים לספור. ככל הנראה, הספירה תימשך עד יום חמישי אחר הצהריים. אז נדע מהי חלוקת הקולות המדויקת".