שתף קטע נבחר
 

העיתונים הערביים: פרידה מדמיונות השלום

כלי התקשורת הערביים לא התלהבו מתוצאות הבחירות בישראל, בלשון המעטה: "לא היה כאן מחנה ניצי מול מחנה יוני, אלא מאבק בין שני הפלגים בליכוד, כאשר אחד מהם נקרא 'קדימה' והשני שמר על השם ההיסטורי ועל אג'נדה קיצונית יותר"

גם אם באופן צפוי למדי, התקשורת הערבית קיבלה את תוצאות הבחירות בישראל בפנים חמוצות למדי. רוב העיתונים התייחסו למציאות הפוליטית החדשה כצעד נוסף למבוי סתום ביחסים בין ישראל והפלסטינים, שמרחיק את הסיכויים לשלום.

 

ביומון "א-שרק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון, נכתב כי "שלושה מארבעת המועמדים הראשיים אינם נוטים לשלום", ואילו "אל-חיאת" קבע כי "הימין הקיצוני הגיע למקום השלישי". אך הבוטה מבין העיתונים הערביים הבינלאומיים היה היומון "אל-קודס אל-ערבי", שפרסם את מאמר עורך העיתון, עבד אל-בארי עטואן, תחת הכותרת "פרידה מדמיונות השלום".


"הבחירות דוחקות את תהליך השלום לתהום" ("א-שרק אל-אווסט" הלונדוני)

 

במאמר כותב עטואן כי "ההתמודדות האמיתית בבחירות הללו היתה בין הימני לימני יותר. לכן, נמצא את עצמנו מול שינויים שוליים בסוגיות משניות, ולא יותר מכך. לא היה כאן מחנה ניצי מול מחנה יוני, או מאבק בין הימין לשמאל, כמו שהיה ברוב הבחירות שעברו, אלא מאבק בין שני הפלגים בליכוד, כאשר אחד מהם התפלג תחת השם 'קדימה' והשני שמר על השם ההיסטורי ועל אג'נדה קיצונית יותר.

 

"כל ממשלה ישראלית שתבוא כתוצאה מהבחירות הללו תהיה חלשה בכל הקשור להשגת צעדים חיוביים במישור השלום, אולם תהיה חזקה במישור המלחמות החדשות, בדרום – נגד רצועת עזה, ובצפון – נגד דרום לבנון, או אפילו תקיפת תוכנית הגרעין (האיראנית - ר.נ). שליטת הימין הקיצוני בכנסת ובממשלה תגביר את המכשולים בפני תהליך השלום, ותתמוך במגמות מיליטנטיות".

 

"הקיפאון ישלוט בתהליך"

גם העיתונות הפלסטינית הביעה דאגה מהמצב בשטחים ומעתיד תהליך השלום. היומון הפלסטיני "אל-קודס", היוצא לאור במזרח ירושלים, העריך כי "הקיפאון ישלוט בפעילות הדיפלומטית ובתהליך השלום באופן מיוחד... למרות שאין מדובר במצב חדש, אלא בהמשכו של השיתוק הפוליטי שליווה את ממשלתו של אהוד אולמרט מאז מלחמת לבנון השנייה, ברור כי כל היוזמות הבינלאומיות יונחו עתה על המדף ויידחו. המצב הזה מחייב את הערבים, הקהילה הבינלאומית ובמיוחד את ממשלו של ברק אובמה, ללחוץ על ישראל". 

 

היומון הפלסטיני "אל-חיאת אל-ג'דידה", המזוהה עם הרשות הפלסטינית, הביע פסימיות וטען כי ההבדל היחיד בין המפלגות הישראליות הוא השם בלבד. עורך העיתון, חאפז ברגותי, כתב: "העיקר הוא אותו

הדבר – הרג, התנחלויות, הפקעת קרקעות והרס בתים... ישנה אפשרות כי שלוש המפלגות הגדולות יקימו ממשלת אחדות לאומית כדי לעמוד מול האתגרים הניצבים בפני ישראל. הם יחדשו את התוקפנות נגד עזה, ימשיכו בבניית ההתנחלויות, בהפקעת הקרקעות ובהרס הבתים בירושלים. אז בוודאי גם יגיע שליח אמריקני כדי להרגיע אותנו שהשלום זקוק להחלטות אמיצות משני הצדדים, ובמיוחד מהצד הפלסטיני". 

 

וגם העיתונות המצרית לא שבעה נחת מהתוצאות. ד"ר חוסיין אבו טאלב, בעל טור ביומון הממסדי "אל-אהראם", כתב:  "כל הסממנים מעידים כי הממשלה הבאה, גם אם תהיה מורכבת מקואליציה שבה יהיו שותפות קדימה והעבודה, זו תהיה ממשלת ימין קיצוני שאותה יוביל מנהיג הליכוד, בנימין נתניהו. אפשרות זו אינה דבר חדש או זר עבור הפלסטינים, והיא לא תוסיף דבר, פרט לטרגדיות ואסונות נוספים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"ימין"
צילום: AP
"וימין יותר"
צילום: ירון ברנר
מומלצים