בריטניה תחקור: האם החשוד בטרור עונה במעצר
משלחת תצא למחנה המעצר במפרץ גואנטנמו כדי לבדוק את מצבו של עציר השובת רעב זה חודש. בשבוע שעבר טענו שני שופטים כי משרד החוץ הבריטי אסר לחשוף את העינויים שספג העציר מחשש שהדבר יפגע ביחסי בריטניה-ארה"ב
פקידי ממשל בריטיים ייצאו למחנה המעצר האמריקני במפרץ גואנטנמו כדי לבקר עציר שובת-רעב שטוען כי עונה במעצר, ויכינו את הקרקע לשחרורו. כך הודיע היום (ד') שר החוץ הבריטי דיוויד מיליבנד.
מיליבנד אמר כי הצוות שיגיע למחנה המעצר כולל רופא ממשטרת לונדון, שיבדוק את מצבו הבריאותי של העציר בניאם מוחמד, אזרח בריטי לשעבר ממוצא אתיופי בן 30, שנכלא במחנה ב-2004. בשנה שעברה בוטלו האישומים בטרור נגד מוחמד. הוא שובת רעב זה יותר מחודש, במחאה על המשך מעצרו. "הביקור הזה יסייע לנו להיערך לשובו", אמר השר הבריטי בהודעה שפרסמה לשכתו לאחר שהשר נועד עם עורכת דינו של העציר, איבון ברדלי.
ממשלו של ברק אובמה נערך לסגירת מחנה המעצר במזרח קובה - ובוחן עתה דרכים להבטיח כי זכויותיהם של 245 החשודים שעצורים בו ישמרו. בתום הבחינה יוכרע אם החשודים בטרור יישפטו בבתי דין אמריקנים או ישוחררו למדינות אחרות. היום אמר שר החוץ של ליטא כי המדינה הבלטית מוכנה לשקול לקבל אליה עד 10 מקרב העצירים המוחזקים במחנה.
לטענת משרד החוץ הבריטי, זו תהיה הפעם השנייה שגורמים בריטים מקבלים גישה למוחמד בעת שהותו בגואנטנמו - הפעם הראשונה היתה ביולי. מיליבנד לא נקב במועד לנסיעה אך אמר כי היא תהיה בקרוב. מקור מקורב לנושא ציין כי המשלחת הבריטית תצא לגואנטנמו בשבוע הבא.
סירבו לחשוף את ההתעללות
דובר מטעם משרד החוץ הבריטי שסירב להזדהות בשמו טען כי מוחמד לא יוחזר לבריטניה באופן מיידי - למרות שמיליבנד ציין כי הממשלה לוחצת על ארה"בה לשחרר אותו בהקדם. "אנחנו מוטרדים מאוד ממצבו הבריאותי של מוחמד", אמר שר החוץ הבריטי. פרקליטתו ברדלי טענה במסיבת עיתונאים כי אם הממשלה הבריטית לא תפעל מיד - יוצא העציר מהמחנה רק בארון קבורה.
בשבוע שעבר, אמרו שני שופטים בריטיים בשימוע כי מסמכים מודיעיניים אמריקנים המגוללים את העינויים שאותם ספג
לכאורה מוחמד חייבים להישאר חסויים. לטענת השופטים, אסור לחשוף את המסמכים לציבור מאחר ששר החוץ הבריטי מודאג כי חשיפתם תפגע בשיתוף הפעולה המודיעיני בין וושינגטון ללונדון.
הלילה דיווח אתר האינטרנט של העיתון הבריטי "גרדיאן" כי פרקליטיו של מוחמד שיגרו לנשיא אובמה מכתב שבו תיארו את העינויים וההתעללות שספג, אך המסמך צונזר כך שמשפטים שלמים נמחקו, והנשיא לא יכול היה לקרוא אותו.