שתף קטע נבחר
 

ישראל הפכה ליצואנית הנשק המובילה להודו

בכך עקפה ישראל את רוסיה; כך נחשף בתערוכת הנשק השנתית הנערכת בימים אלה בבנגלור שבהודו. היקף העסקאות בין המדינות - יותר מ-3 מיליארד דולר בשנה

לאחר שנים של שליטה רוסית בייצוא הנשק להודו, ישראל הופכת להיות ספקית הנשק המרכזית של המדינה עם עסקאות ביותר מ־3 מיליארד דולר בין המדינות. כך נחשף בסוף השבוע בתערוכת הנשק השנתית Aero India 2009 Show, הנערכת בבנגלור.

  

ישראל אף עקפה שורה של מדינות ממערב אירופה שסיפקו אף הן נשק להודו. יצוין כי יצוא הנשק מארצות הברית להודו צבר באחרונה תאוצה . נציגים של חברות תעשייה ביטחוניות מאירופה, המשתתפים בתערוכה, הביעו תרעומת על כך שבמקביל להתחממות היחסים בין הודו לבין ישראל וארה"ב, ביטלה באחרונה ממשלת הודו עסקה גדולה עם יצרנית אירופית מובילה לאספקת 197 מסוקים. זאת, אף שהעסקה היתה בשלביה הסופיים.

  

לפי מקורות זרים, מתקפת הטרור שאירעה בנובמבר במומביי החישה את שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל לבין הודו. הפעילות מתמקדת בהקמת מיזמים משותפים, בעיקר מיזמים לייצור טילים לטווח בינוני. כאמור, לאחרונה עברו שותפויות אלה את רף ה-3 מיליארד דולר לשנה, והותירו הרחק מאחור את יצרניות הטילים מרוסיה וממדינות אירופה. 

 

הודו רוצה הנחה

מכיוון שעל פי החוק ההודי נדרשת שותפות בין יצרן מקומי לבין יצרן זר על מנת להתמודד במכרזים ממשלתיים, שיתופי הפעולה שהקימו החברות הישראליות מבעוד מועד הקנו להן יתרון על פני המתחרות. כך למשל, התעשייה האווירית (תע"א)משתפת פעולה עם טאטא ההודית. גם לרפאל שיתופי פעולה עם חברות מקומיות. 

 

השותפויות הללו אף הרחיבו את יכולת התמרון של השותפים ההודים והישראלים, והקנו להם מרחב תמרון כספי בחתימה על עסקאות. לאחרונה, לדוגמה, ביקשה הודו מישראל הנחה בעסקת טילי ברק (עסקה של 1.5 מיליארד דולר מול תע"א ועוד חצי מיליארד דולר מול רפאל); זאת, בתמורה להתחייבות להתקשר בעסקאות נוספות עם ישראל.


פורסם לראשונה 14/02/2009 23:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מייצאים יותר מתיירים. גואה
צילום: AP
יו"ר טאטא, ראטן טאטה
צילום: AFP
מומלצים