שתף קטע נבחר

מסר חיובי מצ' קוריאה לפני ביקור קלינטון באסיה

סגנו של שליט צפון קוריאה הצהיר, לקראת ביקורה של מזכירת המדינה האמריקנית באזור, כי ארצו מוכנה "לפתח את היחסים עם מדיניות ידידותיות כלפינו". בארה"ב ראו בכך איתות חיובי

שעות לפני ביקורה של מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון באסיה, שיגרה היום (א') צפון קוריאה איתות חיובי בדבר נכונותה לשפר את היחסים עם מדינות "ידידותיות". דבריו של קים יונג-נאם, סגנו של מנהיג המדינה הקומוניסטית, נתפסו בוושינגטון כרמז אפשרי לכך שפיוניאנג מוכנה להושיט יד לשלום. 

 

"נפתח את היחסים עם מדינות ידידותיות כלפינו", אמר קים בישיבה לאומית שנערכה במסגרת החגיגות לקראת יום הולדתו ה-67 של קים ג'ונג-איל. דבריו צוטטו בסוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית, על רקע דיווחים לאחרונה על היערכות המדינה לניסוי בשיגור של טיל בליסטי ארוך טווח, כנראה בניסיון למשוך את תשומת לבו של הנשיא האמריקני ברק אובמה.

 

קלינטון צפויה לבקר במסגרת מסעה באזור ביפן, אינדונזיה, דרום קוריאה וסין. לאחרונה הסלימה צפון קוריאה את המתיחות עם שכנתה מדרום, עמה היא שרויה במלחמה מאז 1953, אז חתמו שתי המדינות על הסכם הפסקת אש ששם קץ ללחימה שפרצה שלוש שנים קודם לכן. לאחרונה הצהירה פיוניאנג כי כל ההסכמים עם סיאול בטלים, בתגובה לעמדתו הלאומנית של נשיא דרום קוריאה, לי מיונג-בק.

 

בסיאול, השליח האמריקני לשיחות הגרעין הרב-צדדיות, כריסטופר היל, נפגש עם עמיתו הדרום-קוריאני כדי לדון במסעה של קלינטון והמתיחות בחצי האי הקוריאני. "הסכמנו שהיחסים הנוכחיים בין הדרום לצפון אינם רצויים וכי על הצפון לקבל את ההצעה לדיאלוג ולא להסלים את המצב", אמר קים סוק, הנציג של סיאול בשיחות.

 

היל מצדו קרא לצפון קוריאה לכבד את התחייבותה להתפרק מכלי נשקה הגרעיניים. "היו לנו הפרעות רבות מדי, שהאטו אותנו יותר מדי", אמר היל, בהתייחסו

 לשיחות הבינלאומיות על תוכניתה הגרעינית של צפון קוריאה. השיחות הושעו לאחר שנקלעו למבוי סתום עקב סירובה של פיונגיאנג לאפשר לבדוק את כל פעילויותיה בתחום בעבר.

 

לאחרונה דווח כי צפון קוריאה נערכת לשיגור של טיל ארוך טווח מסוג "טייפודונג-2" מאתר בחוף הצפון-מזרחי. הטיל הוא המתקדם ביותר שבו מחזיק המשטר, ועל-פי הערכות יכול להגיע עד לארה"ב. כלי תקשורת בדרום קוריאה דיווחו כי ייתכן שהשיגור ייערך עוד החודש. ביום שישי קראה קלינטון לצפון קוריאה שלא לנקוט בפעולות פרובוקטיביות, ואמרה כי וושינגטון מוכנה לנרמל את היחסים עמה בתמורה לפירוקה מגרעין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג איל
צילום: רויטרס
קלינטון, תגיע גם לדרום קוריאה
צילום: AP
מומלצים