קלינטון באינדונזיה; תנסה לשקם תדמית ארה"ב
שרת החוץ האמריקנית הגיעה לביקור סמלי במדינה המוסלמית הגדולה בעולם. בקבלת הפנים השתתפו עשרות ילדים מבית הספר היסודי שבו למד הנשיא ברק אובמה כשגר באינדונזיה בילדותו. לקראת ביקורה הצהירה: אמריקה מוכנה שוב להקשיב
מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, הגיעה היום (ד') לאינדונזיה במסגרת המשך מאמצי ממשל אובמה לשקם את תדמיתה של אמריקה בעולם, ובמיוחד בעולם המוסלמי. מדובר בתחנה השנייה של מסעה הרשמי הראשון כדיפלומטית הבכירה של ארה"ב.
בג'קרטה צפויה קלינטון להכריז על תוכניות להגברת מעורבותה של ארה"ב בדרום-מזרח אסיה, ולהדגיש את חשיבות האזור שפעמים רבות הוזנח על-ידי ממשל בוש. ביקורה בן היומיים במדינה המוסלמית הגדולה בעולם, שבה בילה הנשיא ברק אובמה ארבע שנים מילדותו.
תלמידים מבית הספר של אובמה בקבלת הפנים (צילום: רויטרס)
בין משתתפי טקס קבלת הפנים שנערך לה בנמל התעופה היו 44 ילדים מבית הספר היסודי שבו למד אובמה. הם שרו שירי עם מסורתיים ונופפו בדגלי אינדונזיה וארה"ב. הביקור הראשון שערכה במסגרת מסעה, ביפן, התמקד בשיחות על האיומים מצפון קוריאה והמשבר הפיננסי העולמי. בעוד יממה היא תצא לדרום קוריאה וסין, שם יעלה מחדש עניין פיונגיאנג לראש סדר היום.
עם זאת, אתמול בטוקיו הציגה קלינטון את הגישה החדשה של דיאלוג שהיא מנסה לקדם בדרום-מזרח אסיה. בנאום בפני סטונדטים אמרה כי "אמריקה מוכנה שוב להקשיב. לעתים קרובות מדי בעבר, הממשלה שלנו לא שמעה את הגישות השונות של אנשים מסביב לעולם. בממשל אובמה, אנו מתכוונים לשנות זאת".
נשים מוסלמיות הפגינו בג'קרטה נגד ביקור קלינטון (צילום: AFP)
מאוחר יותר, בתשובה לשאלת סטודנט על "דעותיו הקדומות" של ממשל בוש כלפי מוסלמים במלחמה בטרור, קלינטון ציינה כי כשלונה של
ארה"ב בהבהרת כוונותיה בעולם היא "אחד מאתגרי הביטחון המרכזיים שעומדים מולנו". היא גם הכירה בכך שהמשימה הפכה לקשה יותר בעקבות המלחמה בעיראק, שבא תמכה כסנאטורית, אך הפכה עם הימים לאחת ממתנגדיה.
"אני חושבת שתראו מהנשיא אובמה ושאר אנשי הממשל מאמץ מרוכז להציג עמדה שונה כלפי העולם המוסלי, ביל לפגוע בכל דרך במאמצים למנוע טרור", אמרה קלינטון. במהלך ביקורה באינדונזיה היא צפויה להיפגש עם בכירי הממשלה ולדון עמם במגוון של נושאים, החל מפיתוח וההתמודדות עם שינויי האקלים, ועד משבר הגרעין האיראני והמלחמה באפגניסטן.