התלונה נגד הבנקים הועברה ליחידה הארצית
למרות העברת התלונה שהגיש אריה יצחקי, מקום ראשון במפלגת "כוח הכסף" שקיבלה בבחירות 1,008 קולות, טוען יצחקי כי הרשויות משתפות פעולה עם הבנקים ומנהליהם, ואינן עושות דבר ממשי להעמדתם לדין
מפלג ההונאה במחוז הצפוני של המשטרה העביר לטיפול היחידה הארצית להונאה בבת-ים תלונה על מנהלי הבנקים הגדולים, בחשד לכאורה שהם מתאמים מהלכים, ועל הממונה על ההגבלים, שכביכול משתפת אתם פעולה.
- המשטרה בודקת תלונת "כוח הכסף" נגד הבנקים
המתלונן, אריה יצחקי ממושב אילניה שבגליל התחתון, התמודד לאחרונה בבחירות לכנסת בראש אחת הרשימות - "כוח הכסף" - שקיבלו בסך הכל 1,008 קולות בכל הארץ. התלונה הוגשה ערב הבחירות, ופרסומה התקבל כגימיק - שלא עזר לו גם הפעם, כי אין זה הפסדו הראשון. אבל הפעם יצחקי לא מוותר - לפחות על הכותרת.
היום (ד') הודיע יצחקי כי העביר לבדיקת מבקר המדינה ופרקליט המדינה את תוכן השיחה הטלפונית בה מסר לו ראש מפלג ההונאה הצפוני, רפ"ק גלאור, כי איננו מתכוון לחקור את התלונה. זו אמנם נשלחה לטיפול דרג גבוה יותר, אבל לדברי יצחקי, גלאור טען כי "אין זה בכלל תפקידה של המשטרה אלא של המפקח על הבנקים והממונה על ההגבלים".
יצחקי לא מחכה לתגובת היחידה הארצית. הוא אמנם מצטט במכתבו פרסום על כוונת הממונה לקנוס את הבנקים בתום חקירת רשות ההגבלים בחשד שתיאמו העלאה של תעריפי העמלות. אבל נראה שגם הצעד הזה לא מספק אותו. הוא מבקש שהמבקר והפרקליט יביעו דעתם על דברי ראש המפלג ותגובתו באוזניו.
טענתו באותה שיחה היתה כי "המפקח והממונה משתפים פעולה עם הבנקים, מונעים חקירה רצינית, ואינם עושים דבר ממשי להעמדתם לדין". על כן, ולדבריו, "תפקידה של המשטרה לחקור את העוברים על חוק ההגבלים והמסייעים בידם, ואי חקירה גם היא בבחינת סיוע לדבר עבירה". זאת, למרות חקירת רשות ההגבלים שנמשכה מספר שנים.
יצחקי מתעלם מכך שסמכות החקירה בעבירות על חוק ההגבלים נמצאת בידי הרשות, והעבירות על החוק מתבררות בבית משפט מיוחד לחוק זה. במקרה של הבנקים, הממונה על ההגבלים רונית קן חותרת להגיע אתם להסדר של תשלום קנס מנהלי כדי לחסוך דיון משפטי מסובך שיימשך שנים, ובעצמה פועלת לתיקון החוק שיאפשר הכרעה מהירה.
בנק בנקים שוויצריה כסף שוויץ כספת
צילום: רויטרס
מומלצים